Sport

Hosszú Katinkán múlik, elnök lesz-e Hargitay - interjú

Kövér Dávid

2017. augusztus 5. szombat 09:15

<p>Habár szó van róla, hogy Fürjes Balázs, a kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos lesz Bienerth Gusztáv utóda az úszószövetség élén, a többség szakmabelit akar. Így került szóba a korábbi szövetségi kapitány, Hargitay András neve is.</p>

Forrás: Czerkl Gábor, MTI

Ön lesz a MÚSZ új elnöke?

Ez ennél bonyolultabb. Sok ember neve felmerült Bienerth Gusztáv lehetséges utódjaként. Darnyi Tamás, Wladár Sándor, Verrasztó Zoltán és Czene Attila is szóba került. Néhány edző és versenyző felhívott, próbáltak kapacitálni, hogy vállaljam el. De azt gondolom, bárki is lesz az elnök, Hosszú Katinka hozzájárulása is szükséges.

Megkereste?

SMS-ben. De még nem érkezett válasz. Igaz, a napokban a moszkvai Világkupán versenyzett. De nem is vártam, hogy egyből reagál. Nem könnyű neki sem dönteni ebben a helyzetben. Az biztos: passzív nem maradhat, hiszen megkerülhetetlen a magyar úszósportban, ráadásul miatta alakult ki ez a helyzet, ő buktatta meg Gyárfás Tamást.

Mennyi esélyt lát arra, hogy támogatja Katinka? Hiszen önnek több konfliktusa is volt az edző-férjével, Shane Tusuppal.

Nem tudom. Nekem Katinkával semmi bajom, ha személyesen tudtam vele beszélni, nem voltak nézeteltéréseink. Shane már más tészta, ha együtt van Katkával, akkor megváltozik. De ők ketten egy egység, így is kell őket kezelni, vagyis mindkettőjük áldása szükséges, hogy elnök lehessek.

Akkor most házalni fognak a jelöltek, hogy őket támogassa a világ legjobb úszónője?

Ez így picit erős. De egy közgyűlésen meg lehetne hallgatni a véleményét. Akár a Facebookon is megnyilvánulhatna valaki mellett, ha már csak ott kommunikál. A csatorna végül is mindegy, a lényeg, hogy álljon ki, és mondja meg, kit szeretne. Eddig csak azt mondta, kit nem. Most eljött az idő, hogy a számára alkalmas ember mellé álljon.

Már kapitánysága alatt is megkapta, nem elég kemény. Nem tartja magát „túl jó” embernek a feladathoz?

Való igaz, hogy csak egy emberrel tudok kemény lenni, és az saját magam. Nem az én stílusom, hogy erőből lenyomom mindenki torkán az akaratomat. De határozott döntéseket tudok hozni. Nagy az igazságérzetem, így a jó ügy mellé állok. Amikor megvédtem Gyárfás Tamást, azt kaptam, az ő embere vagyok. Ez nem igaz, csak abban a vitában neki volt igaza. A döntésektől nem félek. Egy elnöknek nem az a dolga, hogy keménykedjen. Az úszók és edzőik elég kemények, és ez így van rendjén.

Hűtlen kezeléssel vádolják Bienerthet

Hűtlen kezelés gyanújával feljelentették Bienerth Gusztávot, a Magyar Úszószövetség elnökét. A sportvezetőt azzal vádolja Tóth István, hogy a szövetség pénzét saját önös érde­kei­re használja fel. 

– Az elnök úr törvénytelenül vett fel embereket, elnökségi határozat nélkül használja a MÚSZ bankkártyáját a rajta lévő teljes vagyonnal. Budapesti lakos létére a hazai vb idején a Four Season Szállóban három hétre szobát foglaltatott magának. Ezt még tovább tetézte, hogy a vb teljes időtartamára a margitszigeti Thermál Szállóban is fenntartott magának egy lakosztályt. Külföldi utazásait is a MÚSZ pénzén finanszírozza – mondta a Borsnak Tóth István. 

Hosszúnak nincs jelöltje

Hosszú Katinka sajtófőnökétől, Tóth Fannitól megtudtuk: egyelőre nincs jelöltje a háromszoros olimpiai bajnoknak.

– Nincs olyan, akiben gondolkodna Katka. Jelenleg a versenyzésre koncentrál, így nem kíván senki mellé állni – mondta a Borsnak a sajtófőnök. 

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

life.hu

Újabb áldozatot követelt a koronavírus: otthonában találták meg holtan a színésznőt

magyarnemzet.hu

Rákay Philip: A liberálisoknak is jobb vigyázni az ilyennel!

feol.hu

Kalandos történet - Rendőrök vitték a Fejér megyei anyukát szülni a csúcsforgalomban

origo.hu

Négyszázezer euróért árvereztek el egy ritka 20 dukát névértékű érmét

nemzetisport.hu

NB I: Puskás Akadémia–Ferencváros – élőben az NSO-n!

vg.hu

Kiderült, miért húzódik el sokaknál a Covid-megbetegedés

mandiner.hu

Márki-Zay: Halló, tessék, Kalányos Orbán vagyok!

origo.hu

Ezek most Magyarország legolcsóbb új autói, ki nem találná, melyik márka áll az élen

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

origo.hu

Leszámolt a vásárlók vágyaival a Tesla, nem kapják meg, amit akarnak