Képtelenség

Benyeda Laci haverom őrületes sportrajongó, és habár a lopást zsigerből utálja, annak nagyon örül, hogy a kormány pumpálja a pénzt a sportba. A fatelepen, ahol dolgozik, konkrétan ujjongott, amikor kiderült, hogy itt lesz a vizes vb, de aztán a balta helyett a fejét verte a fába, amikor megtudta, hogy nem kap jegyet, legalábbis azok már elfogytak, amiket megengedhetett volna magának.

Majd megyek az öregekre – vigasztalta magát. De oda se megy. Okostelefonja nincsen, internet közelébe meg csak akkor merészkedik, amikor a főnöke kiteszi a lábát az irodából, így Kemény Dénes legendás csapatának meccseiről is lemarad. Az összes jegy elfogyott. Nézem majd tévén – bámult maga elé. Igaz, hogy tévéje sincs, de majd kimegy a sarki presszóba. Megiszom néhány kisfröccsöt, aztán a haverokkal kiszurkoljuk az újabb vb-győzelmet – mondta.

Na de aztán tegnap, jó néhány feles ledöntése után végképp betelt nála a pohár! A DigiSporton? Ott lesznek a meccsek?! A kocsmában csak Sport1 van meg M4! Hogy mennének a pokolba! Ezek szeretik a sportot? És ilyen meccseket nem adnak? Ki az anyám kínját érdekli az NB II?! Lesz atlétikai vb is, próbálkoztam, de megnyugtatni nem sikerült. Tudod mit? Majd nézem a Bayernt! Azokban meg a sörben úgysem csalódom sosem.

Kapcsolódó cikkünk itt olvasható.