Sport

Hosszú Katinkát kiszorítják az érmek a lakásból

jk

Létrehozva: 2014.08.18.

Hosszú Katinka mozdulni sem tudna pesti otthonában az általa nyert trófeáktól, ezért inkább édesanyja bajai lakásában tárolja a gyűjteményét. Amely a hétfőn kezdődő berlini Eb-n további érmekkel gyarapodhat.

Lehet, hogy némi bővítésre szorul Hosszú Katinka édesanyjának bajai otthona. Ha lánya ilyen ütemben folytatja az éremtermelést, egész biztosan, hiszen a hétfőn kezdődő berlini úszó Eb-n tizenegy számban nevezték, s csak a helyszínen dönt arról, hogy melyikben indul.

– Még nincs igazi otthonunk Pesten, ezért inkább Baján, az édesanyámnál tárolom a díjaimat, de lassan tényleg kiszorulok a szobából, annyi trófeát halmoztam fel az évek során – mondta Katka, aki azért nem bánná, ha az újabb érmek még több helyet követelnének a lakásban. – Nagyon fontos lesz ez az Európa-bajnokság, hiszen félúton vagyunk Rio felé, így felmérhetem, hol tartok.

A szakemberek egyébként a vegyes számokban és 200 pillangón várnak sokat Katkától. Egy biztos sikerről azonban alighanem lemondhatunk, Gyurta Dániel ezúttal kihagyja fő számát, a 200 mellet, csak a két rövidebb távon – 50 és 100 méter – száll vízbe, persze ott is az esélyesek között emlegetik a nevét.

Cseh László, a magyar úszócsapat doyenje pedig szép jubileumra készülhet Berlinben, éppen tíz éve – 18 éves korában – szerezte első Eb-aranyát. Sőt a 100 hát után kedvenc számában, 400 vegyesen is nyert 2004-ben Madridban.

– Most csak 100 pillangót és 200 vegyest úszom, ez utóbbit címvédôként. Jó erôben érzem magam, így joggal reménykedhetem az újabb sikerekben – mondta Cseh, aki összesen 11 aranyat szerzett eddig a kontinensviadalokon.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek