PR Cikkek

Loft, a modern elegancia otthona (x)

Létrehozva: 2022.12.15.

Módosítva: 2022.12.16.

A loft életérzés, a modern elegancia és az egyedi városi lét ötvözete, rusztikus és nagyszerű, a szó eredeti értelmében. De ne szaladjunk ennyire előre! Egyáltalán mit jelent az, hogy loft?

Forrás: miniwebshop.hu

A loft angolul (és francuául is) padlásteret jelent, amely azonnal meg is határozza, hogyan is kell elképzelni a loft stílust. A 19. század közepén természetesen a művészetek modern bölcsőjében, Párizsban kezdődött a trend, és annak ellenére, hogy a lakberendezésben nem a művészi elképzelés határozza meg, megszületésének mégis szorosan köze van a művészetekhez. Az abban az időben készült hatalmas festményeket nem lehetett akárhol kiállítani, és a monumentális, extrém belmagassággal rendelkező műtermeket kezdték először loftnak hívni. 

Fotó: miniwebshop.hu

A lakberendezésben pedig New Yorkban lett népszerű az 1940-es években, amikor hasonló célokkal sorra alakították ki a loft lakásokat. Ám jelenlegi értelmében az 1970-es években Angliában vált széles körben divatossá, amikor egymás után zártak be a gyárak, raktárak, amelyeket aztán szokatlanul nagy belmagasságuk ellenére is lakásnak vagy műteremnek használtak. 

Ebből adódnak máig vonzó stílusjegyei, amelyek egyszerre sugároznak különleges egyszerűséget és egyedi előkelőséget. A szabadság szinonimája a lakberendezésben, és napjainkban is meghatározó felfogás. Városi környezetben olyanok kedvelt stílusa, akik a letisztultság mellett a kreatív megoldások hívei, akik minimalista felfogásban látják a nagyszerűséget. 

A fenti jellemzőknek megfelelően a loft bútorok a speciális környezethez alkalmazkodnak, a nagy nyitott tér és az ipari stílus kiegészítői. Sokoldalúak, ugyanakkor jól állnak az olyan jellemzőknek, mint például a téglafal, az akár csak dekorációként szolgáló csövek, vagy a látványos gerendák. 

Fotó: miniwebshop.hu

A loft a modern városi stílus megtestesítője, így a praktikusság is alapkövetelmény. Gyakori, hogy helyiségtől függetlenül több funkcióval bírnak az elemek, és az is, hogy alapvetően mobilak. Letisztult formák és modern elegancia párosítása, és ez az anyagokban is visszaköszön. A fa és a bőr párosítása mellett a fém is főszereplő, mindez néhol monumentális méretekben, amely a tágas tereket is feldobja. 

Fotó: miniwebshop.hu

A rusztikus stílus pedig a lakás minden helyiségébe illik, az előszobától a hálószobáig a padlótól a plafonig berendezhető loft bútorokkal a lakás. Az előszobában a fémvázas cipőtartótól a fa vagy éppen fém álló fogason át akár az industrial stílusú komódig rengeteg megoldás elképzelhető. 

A konyhákban a nagy, monumentális fa asztal és konyhai munkapult gyakori, de az üveg is alapvető alapanyag. A sima és szögletes élek különösen jól mutatnak egy loft stílusú konyhában, akárcsak a fémvázas konyhasziget, tároló és tálalókocsi, és természetesen egy fém mosogató és hűtő. 

A nappaliban a nagy ülőgarnitúra áll a középpontban, ez lehet bőr vagy szövet. A loftra jellemző egyszerűség nem engedi a zsúfolt tereket, így egy dohányzóasztal és egy állólámpa a megfelelő helyen, és már kész is vagyunk! De egy jól eltalált sarokpolc, egy könyvszekrény vagy akár egy fém vázas fali design polc kiegészítőnek még elkelhet. 

De még a hálószoba is könnyen otthonossá alakítható loft bútorokkal. A pihenéshez szükséges nyugodtság megteremtésében is segíthet a berendezés, és a minimalista felfogás a hálószobában is nyerő lehet. A fém vázas vagy fa keretes ágy mellé remekül áll egy hasonló stílusú éjjeli szekrény, és a stílusok váltakozása sem okoz gondot, a loft enteriőrbe könnyen illeszthető be az antik és a modern, így a fa és a fém remekül egészíti ki egymást. És ez még a fürdőszobára is igaz. 

A loft nem véletlenül korunk egyik meghatározó berendezési stílusa, a modern városi lét egyik méltán kedvelt műfaja. A régimódi és a modern bútorok egyszerre alkotják az ismertetőjegyeit, jól megfér egymással a monumentális és a minimális. A lakás egyedi ismertetőjegyei és a bútorok rusztikus stílusa gyönyörű egyveleget alkotnak, és valóban a legmodernebb igényeknek megfelelő hangulatot teremtenek. 

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141536_auto_resized.jpg
origo.hu

Rendkívüli hírt jelentett be a Fradi Dejan Sztankovicsról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27219_resized.jpg?avcount=1713545411
origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144653_auto_resized.png
metropol.hu

Körtvélyessy felfedte Tordy Géza halálának okát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142958_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142083_auto_resized.png
metropol.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett az utasokkal teli 4-6-os villamos, nagy a baj

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27218_resized.jpg?avcount=1713545411
origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713545411
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713545411
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145063_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/aaBB8Vj1S-zPQE64F5myYQM7cG5Ev9lLwrjvgqeW4u8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IwOTQ4MzFhN2ZlNTQyMThiYWI1MjJiYzgzOWY3ZTc0.jpg
PR Cikkek

Fedezze fel a ragyogó mosoly lehetőségeit! (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/6P3dr8w9VWkWim1kR4vTxPKk3P3gFr7cdThsALefJAc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NmNWMwY2Y4Y2I5NDQ3YzY5YjE1NzZhNTg3ZWE0NzAx.jpg
PR Cikkek

Győztesek a pályán: Lidl Kids Team nyereményjáték (x)