Karácsonyi sütemény különlegességek krémmel és gyümölccsel

Karácsonyi sütemény különlegességek krémmel és gyümölccsel

sütemény
PUBLIKÁLÁS: 2018. december 25. 13:03
Krémes maszlag és gyümölcsös sajttorta mandulával

Krémes maszlag és gyümölcsös sajttorta mandulával

Bár az ünnepek alatt a hagyományos karácsonyi sütemények fogynak szép számmal, napjainkban tökéletes meglepetést lehet okozni a szokványostól kicsit eltérő édességekkel is.

Íme két desszert, amely krémmel, sajttal és sok gyümölccsel készül!

A hagyományos karácsonyi sütemények mellett a reformétkezés nevében érdemes kipróbálni néhány különleges újdonságot is. Íme két olyan sütemény, amely eltér a szokványostól, de tökéletesen átadja az ünnepi hangulatot és ízeket.

1.Krémes maszlag

Hozzávalók: 540 ml juharszirup; 45 ml (3 evőkanál) sótlan vaj; 250 ml krém; 5 ml (1 teáskanál) vanília kivonat; 10 sós perecke; 190 ml (3/4 csésze) étcsokoládé; 125 ml (fél csésze) szárított áfonya; 125 ml (fél csésze) pisztácia, összevágva.

Egy nagyobb méretű serpenyőben forraljuk fel a vajat és a juharszirupot – 5 percig. Keverjük bele a krémet és folytassuk a főzést, amíg a cukor hőmérő el nem éri a 118 fokot. Vajazzunk ki egy sütőtepsit és tegyük félre.

A keveréket vegyük le a tűzről és tegyük 5 percre félre. Ezután verjük fel habverővel, míg kellően sűrűvé nem válik. Öntsük a mixet a tepsibe és hagyjuk 2 percig hűlni, mielőtt a felszínére rárakjuk a pereceket, a csokit, az áfonyát és a pisztáciát.

Vágjuk négyzetekre, anélkül, hogy eltávolítanánk a serpenyőből és hagyjuk hűlni 2-3 óráig.

Ha egyszer a krémes maszlag lehűlt, fel lehet darabolni a korábbi csíkok mentén a süteményt.

2.Sajttorta üvegben – mandulával és gyümölcsökkel

Hozzávalók:

A mandulás részéhez: fél csésze mandula összevágva; ¾ csésze kicsit megfőtt hengerelt zab; negyed csésze cukor; negyed csésze olvasztott vaj.

A sajtos töltelékhez: 250 gramm krémsajt, szobahőmérsékleten; negyed csésze juharszirup.

Gyümölcs töltelék: 1 doboz friss málna vagy eper; 2 mandarin, meghámozva és darabokra szedve; gránátalma magok; friss menta levelek, összezúzva; 190 ml juharszirup.

Először készítsük el a mandulás alapot. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, tegyük bele középre a sütőtepsit.

Egy tálban vegyítsük össze a száraz összetevőket. Adjuk hozzá az olvasztott vajat és keverjük, amíg kissé nedvessé válik és az ujjhoz tapad. Terítsük szét a sütőlapon.

Süssük a sütő középső részén 10 percig, vagy amíg a kéreg kellően barna nem lesz. Hűtsük le a rácson és törjük több darabra, ha szükséges.

Készítsük el a sajt tölteléket. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a sajtot és a juharszirupot, az egyenletes, homogén keverék érdekében.

Végül keverjünk össze minden összetevőt.

Az üveg aljára terítsük a gyümölcsöt, majd töltsük fel a sajtos mixszel és végül kerüljön a tetejére a kéreg!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.