Egyszerű, gyors szülinapi tortából soha nem elég: a sütés-nélküli meggyes-pudingos változatlátványos, egyszerű, könnyen elkészíthető.
Meggyes-pudingos torta sütés nélkül
Előkészítési idő:
Főzési, sütési idő:
Összes idő:
Mennyiség:16
Hozzávalók
1 nagy üveg meggybefőtt levével együtt (vagy 35 dkg friss, magozott meggy 3,5 dl vízzel)
3,5 evőkanál cukor (friss gyümölcs esetén 6,5 evőkanál)
6,5 evőkanál búzadara
1 csomag tejszínes puding
4 dl tejszín
1 kis csomag babapiskóta
fahéj
csokidara, színes szórócukor a díszítéshez
Elkészítés
Tegyük fel főni a meggybefőttet a levével együtt (vagy a friss gyümölcsöt a vízzel). Ízesítsük egy fél kiskanál fahéjjal.
Hat-hét perc főzés után adjunk hozzá 6,5 evőkanál búzadarát és kevergessük, amíg a dara meg nem fő (6-8 perc).
Vegyünk elő egy 23 cm-es kerek tortaformát és vizezzük meg.
Öntsük bele a meggyes-darás masszát és simítsuk el.
Terítsük be a tetejét babapiskótával.
Az utasítás szerint készítsük el a pudingot, majd még forrón öntsük rá a babapiskótás rétegre.
Tegyük félre hűlni a félig kész tortát.
A tejszínt verjük keményre és kenjük meg vele a kihűlt torta tetejét. Jöhet a díszítés csokidarával, szórócukorral...
A tökéletes ízélmény érdekében fogyasztás előtt 24 órára tegyük hűtőbe a tortát és csak ezután szeleteljük.
Megjegyzés
A tejszínes puding vaníliással is helyettesíthető, ízlés szerint választhatunk a kettő közül. A képeken szereplő torta vaníliás, mert az volt itthon.
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.