Ügyvédje kijelentette: Hopp Csilla nem kerül börtönbe!

Ügyvédje nem ért egyet Hopp Csilla és barátnője gyanúsításával. Egy független szakértő szerint viszont érthető, hogy felelőssé teszik őket Lesi Dávidka balesetéért.

Ügyvédje nem ért egyet Hopp Csilla és barátnője gyanúsításával. Egy független szakértő szerint viszont érthető, hogy felelőssé teszik őket Lesi Dávidka balesetéért.

Nyolc hónap után nem várt fordulat történt a kis Lesi Dávidka, L.L. Junior és Hopp Csilla kisebbik gyermekének tragikus balesete ügyében. A nyomozóhatóság meggyanúsította az édesanyát gondatlanságból elkövetett emberöléssel. Csilla teljesen összetört a hír hallatán, nem is akart nyilatkozni, helyette ügyvédje számolt be a fejleményekről: tudatta lapunkkal, hogy panasszal élnek és nem értenek egyet a gyanúsítással.
Az ügyben a legmeglepőbb az, hogy a dokumentum alapján az édesanya barátnőjét is felelőssé teszik, aki bár valóban részese volt a drámai eseményeknek, nem szülő vagy családtag.

Gondatlan emberöléssel gyanúsítják az édesanyát

– Magam is meglepődtem, hogy ügyfelem barátnőjét is meggyanúsították. Nem szülő, nem vérrokon, nem gondolom, hogy gondatlanságból elkövetett emberölést követett el, ahogy Csilla sem – magyarázta munkatársunknak Horváth B. Gábor, Hopp Csilla védője, akitől az édesanya és barátnője lelki állapota felől is érdeklődtünk. Az ügyvéd szűkszavúan válaszolt, a jogi kilátásokról azonban határozott véleménye van.

– Nyilván sem az ügyfelemnek, sem a barátnőjének nem könnyű most. Megviseli őket a gyanúsítás és az egész procedúra, de abban biztos vagyok, hogy Hopp Csilla nem kerül börtönbe – jelentette ki a védő.
Lapunk egy független szakértőt is megkérdezett arról, hogy lehetséges-e egy szülői jogokkal nem rendelkező ember elítélése ilyen esetben.

– Az bizonyos, hogy a kiskorú veszélyeztetése fennállhat azon személyeknél is, akik a balesetnél jelen voltak, hiszen, ha több felnőtt vigyáz egy kiskorúra, akkor nem kizárólagosan a szülő kötelessége odafigyelni, hanem mindenkié – tájékoztatta lapunkat dr. Hyross Virág. A hatóság ilyenkor részleteiben vizsgálja az adott ügy körülményeit, felderíti és tisztázza a tényállást, így azt is vizsgálja, hogy a gyermek felügyeletét épp ki látta el, és a jelenlévők közül ki volt olyan közelségben, hogy meg tudta volna akadályozni a baleset bekövetkeztét.