Rékasi Károly türelmetlensége miatt bukhatja a kártérítést

A színész komoly bajba sodorta magát 2016 márciusában azzal, hogy idő előtt terhelni kezdte balesetben megsérült lábát, ráadásul most még a kártérítési perét is elvesztheti emiatt. A tárgyalás szeptemberben folytatódik.
A színész komoly bajba sodorta magát 2016 márciusában azzal, hogy idő előtt terhelni kezdte balesetben megsérült lábát, ráadásul most még a kártérítési perét is elvesztheti emiatt. A tárgyalás szeptemberben folytatódik.

A hírekkel ellentétben még nem született ítélet Rékasi Károly és R. Miklós közlekedési balesetének ügyében, vagyis még nem állapította meg a bíróság egyik fél hibáját sem. Ezt azért érdemes mindjárt az elején tisztázni, mert sokan azt gondolják, hogy a 2015 júniu­sában történt karambolban az autóst meszelték el, hiszen Rékasinak esélye sem volt kikerülnie motorral a – szerinte – index nélkül elékanyarodó kocsit.

A közvélemény ezért azt hiszi, hogy a jelenleg is folyó bírósági perben már csak az a kérdés, hogy a színész kap-e kártérítést a maradandó egészségkárosodás miatt, amit elszenvedett.

Túl türelmetlen volt a színész, nehezen viselte a rehabilitációt. Sokkal hamarabb állt munkába, mint orvosai javasolták © Vadnai Szabolcs

R. Miklós, az autós ügyvédje a következőről tájékoztatta lapunkat: – Még nem történt meg az ügyben a bűnösség megállapítása, addig pedig az a biztosítók gyakorlata, hogy általában nem fizetnek senkinek, hiszen a jogalap nem tisztázott – mondja dr. Mohácsy Lénárd. – Vagyis még azt sem állapították meg, hogy ki volt a balesetben a hibás. Június utolsó hetében azt hittük, végre pont kerülhet az ügy végére, de mivel nem jelent meg a bíróságon a berendelt műszaki szakértő, így nem tudtunk érdemben továbblépni, a tárgyalást elnapolták szeptemberre.

Szeptemberben kiderül, ki volt a hibás a balesetben © Facebook

A jogi képviselő szerint nagyon hosszú ügymenetre lehet számítani, mert ha mondjuk Rékasit hozzák ki hibásnak, akkor az ügyész fellebbezhet, ha az autóst, akkor nyilván az ő jogi képviselője akarja majd másod-, esetleg harmadfokra vinni az ügyet.

– Több szakértő, orvos és műszaki is dolgozik az ügyön. Ez csak elsőre volt egy egyszerű helyzet, valójában azonban egy nagyon bonyolult közlekedési balesetről beszélünk – magyarázza a jogász – A fe­lelősség megállapítása éppen ezért nem lesz egyszerű, ahogy utána a kártérítés kérdése sem.

Nagyon nehéz lesz bizonyítani, mitől van ilyen rossz állapotban © Zsolnai Péter

Rékasi súlyosan megsérült a balesetben, hat csontja tört, az egyik lába pedig négy centivel rövidebb lett. Ez a rövidülés súlyos fertőzés és egy csavartörés miatt következhetett be, ami az ügyvéd korábbi nyilatkozata szerint nem feltétlenül van ok-okozati összefüggésben a balesettel.

A színész egyébként maga is többször nyilatkozta, a rehabilitációt nehezen viselte, előbb ment vissza forgatni a Barátok köztbe, mint kellett volna. Egyszer például onnan vitte el a mentő, mert elkezdett vérezni a sebe. Ha kiderül, hogy a sé­rülése súlyosságának maga is okozója lehet, ko­moly kártérítési összegtől eshet el.

© BORS

A színész álláspontjára is kíváncsiak voltunk az ügyben, de eddig nem sikerült elérnünk.