Lélek

Szandi-ügy: Megszólalt az alapítvány vezetője az énekesnőről

M. K.

Létrehozva: 2024.06.25.

Nem csendesül Szandi jótékonysági fellépésének ügye, az énekesnőt nagyon megviselik a történtek. Ezúttal az érintett alapítvány vezetője vette oltalma alá őt, lapunknak elmesélte, milyen ember valójában Szandi.

Szandi múlt heti elmaradt koncertje kapcsán rengeteg híresztelés látott napvilágot, noha a történet sokkal összetettebb annál, mint aminek látszik. A koncert szervezésében érintett alapítvány vezetője Borsnak adott interjújában részletesen elmesélte, hogy hogyan zajlott Szandi látogatása az általuk támogatott családnál.

Szandi
Szandi eddigi pályafutása során soha nem került még hasonló helyzetbe (Fotó: Makovics Kornel)

Év elején látták csak, hogy mekkora a baj

Kallós Daniela, az Angyali Kezek Nonprofit szervezet vezetője szerint a legnagyobb problémát az jelentette, hogy nem tudtak kommunikálni az énekesnővel egy harmadik fél miatt. 

− Mi egy egészségügyi szervezet vagyunk, betegeket gyógyítunk, nem azzal foglalkozunk, hogy ilyen eseményeket szervezzünk - kezdte Daniela. 

A munkánk során találkoztunk ezzel a családdal tíz évvel ezelőtt, de csak tavaly derült ki, hogy nagy a baj, mert bántalmazzák őket, mélyszegénységben élnek és betegek. Januárban jutottunk be hozzájuk, akkor láttuk, hogy milyen körülmények között élnek.

Ekkor találtuk ki, hogy csináljunk egy jótékonysági programot, amihez felkértünk egy rendezvényszervezőt. Nem álltunk kapcsolatban Szandival, mert a rendezvényszervező azt a tájékoztatást adta, hogy Szandi jön és mindent tud. Ott derült ki, hogy semmit nem tudott, mert mikor mondtam Szandinak, hogy itt van a család is, nem értette, hogy miről van szó, ő csak annyit tudott, hogy fellépni jött.

Daniela igazságtalannak érzi, hogy egy ilyen apró félreértés miatt ekkora botrány kerekedett az ügyből. 

Maga volt a csoda

Szandi vasárnap személyesen, otthonában kereste fel a mélyszegénységben élő családot.

„Egészségügyisek vagyunk, pszchológiai dolgokkal is foglalkozunk, engem nem lehet becsapni ilyen szinten. Amit én Szandin láttam, azt megjátszani nem lehet. Egy elképesztően jószívű, tüneményes embert ismertem meg benne, aki óriási szeretettel fordult a család felé, személyes ajándékokat is hozott nekik. A fiú kosarazik, kapott egy labdát, a középső siket-néma, egy rajzállványt kapott kiegészítőkkel, a legkisebb pedig egy modern matematikai eszközt, mert imádja a matekot. Az anyuka értelmi fogyatékkal él, neki Szandi érkezése volt a legnagyobb csoda. Ismeri az összes számát, kívülről tudja őket.

Az, hogy személyesen eljött hozzá, még jobb, mintha csak a színpadon látta volna. Minden rosszban van valami jó, szokás mondani. Szandit nagyon megviselte ez az egész, ő egy fantasztikus ember. Ha nem lenne az, nem vette volna a fáradságot, hogy idejöjjön, csak visszautalta volna a pénzt és ezzel el van intézve. Ha időben tudta volna, hogy hova érkezik, ez az egész nem így alakult volna.

- vallja Daniela.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek