Botrány

„Méltatlannak és megalázónak érzem” - Megszólalt Szandi az elmaradt fellépésről

M. K.

Létrehozva: 2024.06.21.

Módosítva: 2024.06.21.

Óriási botrány kerekedett az énekesnő hétvégi fellépése kapcsán, ugyanis egy szinte üres helyszínre érkezve nem adott koncertet, a tiszteletdíjat viszont megkapta. Szandi tiszta vizet öntött a pohárba és a Borsnak elmesélte: amellett, hogy lelkileg megviseli őket a történet, nem egészen úgy volt minden, ahogy azt bizonyos bennfentesek elmesélték. Az énekesnő azt mondja, 35 éve van a pályán, de soha nem került még ilyen méltatlan helyzetbe.

Szandi a hétvégén egy felvidéki, magyarlakta területen adott volna koncertet egy több előadós rendezvényen, a fellépés azonban elmaradt, mivel a helyszínen alig volt ember és a teljes szervezetlenség mellett azzal is csak ott szembesültek, hogy egy család megsegítése volt a cél. Az énekesnő a Borsnak úgy fogalmazott: ha elküldik az alapítvány számlaszámát, gond nélkül visszaadják a gázsit, amit végül a helyszínen kifizettek neki.

Szandi
Szandi az elmúlt 35 év során soha nem keveredett még ilyen helyzetbe (Fotó: Markovics Gábor)

Szandi: Méltatlannak és megalázónak érzem

Megkeresésünkre Szandi és férje, Csabi elmesélték, hogy az eset lelkileg nagyon megviseli őket. 

– Időben érkeztünk, ahogy mindig, és döbbenten tapasztaltuk, hogy egy óriási focipályán nyolc ember lézeng, további húsz a büfében. Megálltunk a színpad mögötti füves területen kocsival, ahol még egy sátor sem volt felállítva. Szandi a kocsiban maradt, én szálltam ki tájékozódni – kezdi Szandi férje, Bogdán Csaba.

– Ekkor tudtuk meg, hogy ez egy több fellépős jótékonysági rendezvény, amiről nekünk nem szóltak. Azzal kezdte az alapítvány vezetője, hogy ők nem rendezvényszervezők, hanem egy alapítvány és nagyon sajnálják.

Ők csak jószándékú emberek, akik segíteni akarnak. Elnézést kértek és mondták, hogy természetesen rendezik az anyagiakat. Mi nem kértünk és nem követeltünk semmit, ha nem fizetik ki, akkor is eljöttünk volna. Ez itt nem a pénzről szól, hanem arról, hogy egy futballpályán nyolc ember előtt műsort adni szakmailag hiteltelen lett volna, ez nagyjából olyan, mintha a nappaliban énekelt volna a családnak.

Az énekesnő bevallotta, hogy nagyon megalázónak érezte az egész helyzetet, hiszen 35 éve van a pályán és még soha nem került ilyen helyzetbe. 

– Szakmai pályafutásom során soha nem fordult még elő, hogy elmentem egy megbeszélt koncertre, de nem léptem fel. Az fáj a legjobban, hogy pont a tisztességünket kérdőjelezték meg, pedig mindig kínosan ügyelünk minden részletre. Minden előadás előtt ott vagyok pontosan harminc perccel. Sokszor előfordul, hogy nem teljesülnek az ígért feltételek, de mindig azon vagyunk, hogy mentsük az előadást. Méltatlannak és megalázónak érzem, hogy nyolc ember előtt lépjek fel és nem igaz az, hogy lett volna kit odaterelni, mert szinte üres volt az egész. Az alapítvány vezetője tökéletesen megértette ezt, és nagyon sajnálta a történteket. A legnagyobb szeretetben és békében jöttünk el – mondja Szandi.

Az énekesnő férje elárulta, hogy vélhetően belső feszültség keletkezett a történtek miatt a szervezők között és emiatt belsős személy adta ki az információkat a sajtónak.

– Még egy fényképet sem csináltam a helyszínen, a kocsi fedélzeti kameráján láttam később, hogy rajta van, amint a hölgy integet is nekünk szeretetteljesen a búcsúzáskor. Két nap múlva egy levelet is kaptunk tőle, amire hosszan válaszoltunk. Abban sem volt semmi indulat. A történtekről csak olyan valaki számolhatott be, aki belsős volt, hiszen még összegeket is írtak, hogy mennyi pénzt kaptunk ezért, amit néző nem is tudhat, ráadásul az összeg sem stimmel, amit írtak. Biztosan felelőst keresnek, de akkor miért minket vádolnak?

Rengeteget jótékonykodnak, a pénzt visszautalnák

A házaspár szerint ezt a rendezvényt meg sem kellett volna tartani, a rászánt összeget jobb lett volna a családnak adni. 

– Egy felvidéki kis faluban, ahol ezer magyar él, hogyan gondolhatták, hogy többszáz ember vesz belépőt körülbelül hatezer forintért? Ráadásul az sem volt feltüntetve, ki mikor lép fel.

Mindig is fontos volt számomra a jótékonykodás, támogatom a Down Alapítványt, a Máltai Szeretetszolgálatot és heti szinten érkeznek jótékonysági megkeresések, de ez nem az volt. Ez itt nem a pénzről szól, mi gond nélkül visszaadjuk a pénzt, ha elküldik az alapítvány számlaszámát

– vallja Szandi.

Szandi
A képen az üres színpad előtti rész látható, amit Szandi férje, Csabi autójának fedélzeti kamerája rögzített (Fotó: Bogdán Csaba)

– Nincs bennünk harag, csupán Szandi szakmai hitelességét nem akartuk rontani. Kint volt a környékbeli tévé is, ha felveszik, hogy nyolc ember előtt énekel, az nagyon kínos. Megnéztem volna, hogy hány előadó lépne fel ilyen körülmények között. Utólag tudtuk meg a hangosítótól, hogy miután eljöttünk, kinyitották a kapukat és ingyen beengedtek mindenkit. Így tudta egy órával később a Happy Gang az addigra összegyűlt embereknek megtartani a koncertjét. Ezt miért nem tudták megtenni Szandi koncertje előtt? Akkor ő is fellépett volna.

Csak szomorú, hogy valaki arc nélkül megkereste ezekkel a hamis információkkal a sajtót és most magyarázkodásra kényszerülünk

– mondja Csaba.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek