Család

Hajdú Péter az apaságról: "Minden nélküle eltöltött óra elvesztegetett idő"

Nicole

Létrehozva: 2024.05.22.

Tündéri kis fickóvá cseperedett a műsorvezető és menyasszonya kisfia. A szülőknek gyakorlatilag egy perc nyugtuk sincs gyermekük mellett, ám ezt Hajdú Péter és Láng Eszter egyáltalán nem bánják, hiszen minden együtt töltött időt ajándéknak élnek meg.

Kétség sem férhet hozzá, hogy az év egyik legvidámabb ünnepe a gyereknap. A kétéves Domi is várja már, noha szülei, Hajdú Péter és Láng Eszter igyekeznek az év minden napját, percét csodás élményekkel emlékezetessé tenni számára.

hot feltöltés - hajdú péter és családja - szl
Hajdú Péter bármire képes a gyerekeiért   Fotó: Szabolcs László / hot! magazin

– Úgy alakítjuk a napjainkat, hogy Domi élete tele legyen programokkal. Miután elhozzuk a bölcsiből, délután mindennap elvisszük valahova, ahol jól érzi magát. Nagyon élvezi, ha közösségben vagy játszótéren lehet. Nálunk mindennap gyereknap van! Viszont most egy különlegesebb programmal készülünk: mivel imádja az állatokat, szafariparkba szeretnénk elvinni. Egyszer már volt ott, de akkor még nagyon pici volt. Most biztosan még annál is nagyobb élmény lesz számára – kezdte a hot! magazinnak az édesanya.

A Frizbi TV atyja két nagyobb gyerekének, Noncsinak és Dávidnak is készül valamilyen ajándékkal.

– Gyereknapon nyilvánvalóan a gyerekeké a főszerep. Ilyenkor mindhármuknak kitalálok valamit. Dominak a legkönnyebb, mert bolondul a kis autókért. Noncsinál és Dávidnál viszont már nagyon kreatívnak kell lennem, hogy kitaláljam, minek örülnének a legjobban – mesélte Péter. – Az az érdekes, hogy nemrég lettem negyvenkilenc éves, mégis a mai napig jólesik, hogy édesanyám felköszönt ezen a napon. Szerintem az ember addig gyerek, amíg élnek a szülei.

hot feltöltés - hajdú péter és családja - szl
Még csúszdázott is a legkisebb fia, Domi kedvéért - Fotó: Szabolcs László / hot! magazin

„Az anyaságra nem lehet felkészülni”

Mint minden nő élete, Esztié is teljesen megváltozott, mióta édesanya lett. Úgy érzi, hogy új emberré vált, és már sok probléma jóval kisebb gondnak tűnik, mint korábban.

– Az anyaságra nem lehet felkészülni. Már mások a prioritások: ami korábban fontos volt, az most egyáltalán nem az. Továbbá sokkal türelmesebb is lettem. Domi előtt csak egy embert, vagyis csak Petit helyeztem magam elé, ez a létszám pedig kettőre változott. Amin régen görcsöltem volna, az ma már nem számít, csak arra koncentrálok, hogy Dominak boldog gyerekkora és egészséges élete legyen. Jöhet bármilyen probléma, ránézek, és azt gondolom, hogy semmi gond, csak ő legyen jól – mosolyodott el Eszti.

Ezt pedig a műsorvezető is látja, és mérhetetlenül büszke a menyasszonyára, hiszen minden akadályt jól vesz, ami csak felmerülhet.

Eszti nagyon jó anya. Korábban félt, hogy milyen lesz, amikor pedig kiderült, hogy babát várunk, azt érezte, hogy még nem áll készen. A kilenc hónapos várandósság alatt viszont csodálatosan rákészült. Talán az első alkalmak, tehát az első fürdetés vagy pelenkázás még kicsit bizonytalan volt, de a másodiktól kezdve teljesen profin ment minden – mondta büszkén.

hot feltöltés - hajdú péter és családja - szl
Domi rajong a kisautókért - Fotó: Szabolcs László / hot! magazin

„Az első két év nehezebb volt”

Egy gyermek érkezése a legnagyobb csoda, de talán az egyik legnagyobb próbatétele egy kapcsolatnak. Kellett is egy kis idő, mire a szülők megtapasztalták, 
hogyan tudnak egymással a leggördülékenyebben együttműködni.

Domi születése előtt sosem vitatkoztunk Petivel, de még csak nézeteltérésünk sem volt. Azóta azért van bőven 

– nevetett Eszti. – Ez is egy tanulási folyamat, hogy nemcsak én döntök Domival kapcsolatban, és nemcsak Peti, hanem együtt kell meghoznunk a döntést. Az első két év nehezebb volt, mostanra viszont nagyon harmonikusan és kiegyensúlyozottan működünk. A legelején még elkövettem azt a hibát, hogy már erőm sem volt igazából elmondani, hogy mit gondolok, ehelyett inkább duzzogtam. Persze ez nem volt jó. Azóta kialakult a rutin, és sikerül mindent megbeszélnünk.

Ezt a harmóniát pedig a kisfiú is érzi, hiszen Domi nagyon nyitott, kiegyensúlyozott srác, aki szinte egyfolytában mutat valami újat a szüleinek.

– Majdnem mindent ismer már, ha megkérdezzük, hol van az ég, a fa, a víz, az ajtó vagy az autó, azonnal mutatja. Viszont ezek közül azért vannak dolgok, amiket még nem tud kimondani. De tényleg napról napra ügyesebb, egyre több szót használ, és szépen kifejezi magát – ecsetelte az édesapa.

hot feltöltés - hajdú péter és családja - szl
A kétéves Domi nagyon hasonlít Péterre - Fotó: Szabolcs László / hot! magazin

Hajdú Péter sosem volt szigorú szülő

Az egyik legnagyobb kihívás szülőként talán az, hogy megtaláljuk az arany középutat a szigorúság és az engedékenység között. Eszter erre törekszik: mindent meg szeretne adni a kisfiának, de azért mértékkel – a mesenézést illetően is ehhez tartja magát. Péter szíve azonban könnyebben ellágyul ezzel kapcsolatban.

Sosem voltam szigorú szülő, leginkább akkor vagyok erélyesebb, ha attól tartok, hogy bármilyen veszély leselkedhet a gyerekeim testi épségére. A mesenézésben viszont engedékenyebb vagyok. Eszti este már nem engedi, hogy Domi mesét nézzen, inkább olvas neki. Ritkán előfordul, hogy egyedül vagyok vele este otthon, ilyenkor pedig tőlem meg meri kérni, hogy hadd nézzen, mert tudja, hogy velem célt ér ebben a témában – mosolygott a műsorvezető, majd elárulta, miben változott meg a harmadik gyermeke születése után. – Ha valamiért nem tudok otthon lenni, akkor sokkal nagyobb lelkiismeret-furdalásom van. 

Minden nélküle eltöltött óra elvesztegetett idő számomra. Nemcsak szentimentálisabb lettem, hanem lelkisebb is.

 

További érdekes sztártörténeteket olvashat a friss hot! magazinban - Fotó:  hot! magazin

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek