EXKLUZÍV

"Ezer apró pillanatban hiányzik!" – Két éve, hogy elment az Omega legendája: így van most Mecky özvegye és lánya

mkb

Létrehozva: 2023.12.08.

Módosítva: 2023.12.08.

Sosem lesz már ugyanaz a decemberi ünneplés Kóbor János családjának, mint azelőtt. Két éve, hogy Mecky elhunyt, s nincs nap, hogy a családja ne emlékezne vissza rá. A hiánya még fájóbb az ünnepekkor, de felesége, Zsóka és lányuk, Léna példamutató lelki erővel és csupa szívvel támogatja egymást a szívszorító pillanatokban.

Két éve már, hogy fájó üresség költözött Kóbor János Mecky családjának szívébe. Felesége, Zsóka és lányuk, Léna példamutató lelkierővel küzd meg az elismert zenész, a szeretett férj és apa hiányával, ami az ünnepek alatt még fájóbb.

Kóbor János, Zsóka és Léna
Kóbor János Mecky a családjával: Zsókával és a tinédzser Lénával Fotó: Szabolcs László

Más így az ünnep

Kóbor János családja csak ritkán nyilatkozik, de a Borssal most kivételt tettek: a 2021. december 6-án elhunyt zenész felesége, Kóbor-Deme Zsóka mesélt arról, hogyan változott számukra a Mikulás ünnepe, s hogy tudnak-e már beszélgetni közös lányukkal a Meckyhez fűződő emlékeikről.

Elveszíteni azt, akit tiszta szívedből szeretsz, mindig tragédia. Annak a napnak minden évfordulója szívszaggató, különösen akkor, ha egy olyan ünnephez kötődik, ami az egész világ számára a szeretetet jelenti, és öröm tölti meg a házakat. Nem hiszem, hogy a Mikulás vagy akár a karácsony is ugyanazt jelentené nekem vagy Lénának, mint azelőtt – nyílt meg lapunknak Zsóka. A családanya elismerte, a rokonok, barátok szeretete és támogatása nagyon sokat segített az elmúlt időszakban.

A családunk, a barátaink, és mindenki, aki szerette Mecky-t, körülvesz minket és osztozik a bánatunkban attól a szörnyű naptól kezdve, amikor elment. Sokan talán úgy gondolják, hogy ez még jobban felkavarja az érzéseinket, de nekünk mindig segített az emberek együttérzése. Boldogsággal tölt el, hogy mennyire szerették és tisztelték őt.

„Nincs nap, hogy ne gondolnék rá"

S hogy igaznak tartja-e a mondást, hogy az idő múlása gyógyír lehet?

Igaz is meg nem is az a bölcsesség, hogy az idő megenyhíti a fájdalmat. Egyelőre csak azt tudom mondani, hogy nekem ehhez még nem telt el elég idő. Nincs nap, hogy ne gondolnék rá, hogy ne tegyem fel magamnak azt a hiábavaló kérdést, hogy miért. Ezer apró pillanatban hiányzik még mindig a hangja, az illata, az érintése és a kisfiús félmosolya, amikor valami vicceset mondott. De az is igaz, hogy két év távlatában már tudunk Lénával beszélni róla, felidézni sztorikat akkor is, ha még mindig egy szorítást érzek a szívemben – ismerte el Zsóka.

„Fontos, hogy mindent megéljünk, akkor is, ha fáj"

Eleinte fájdalmas élmény volt Zsókának és Lénának Omega-slágereket hallani, amik rendre felcsendülnek tévében, rádióban. Zsóka mára úgy érzi: néha kifejezetten jól esik neki meghallgatni a mindenki által jól ismert és szeretett dalokat.

Természetes, hogy mindig összeszorul a torkom és könnyek fojtogatnak, amikor egy Omega-dalt meghallok. De bevallom, hogy vannak olyan pillanatok, amikor beteszem azt a megkopott cédét, amit még szerelmünk hajnalán készített nekem és utat engedek a könnyeimnek. 

Az élet, az érzések különleges kavalkádja és fontos, hogy mindent megéljünk még akkor is, ha az fáj.

Valahol kicsit megkönnyebbülök olyankor és másnap újra erőt érzek a hétköznapokhoz.

Kóbor Léna, és édesanyja, Deme Zsóka
Zsóka és Léna egymás támaszai a nehéz időszakban, mostanra már jó érzéssel tudnak Meckyről sztorizni Fotó: Kóbor Zsóka

Mecky lánya énekli tovább az Omega-dalokat

Léna pedig nemcsak hallgatja, de énekli is édesapja dalait. Zsókát különleges büszkeséggel tölti el, hogy az Omega-slágerek Meckyvel közös lányuk előadásában is tovább élnek, hiszen a mindössze 16 éves tinédzser a Gyöngyhajú lány balladája című musicalben viszi színpadra az örökzöld dalokat.

Léna különleges ember sok szempontból. Azon kívül, hogy az apukájától örökölte a tehetséget, és hogy színpadra termett, nagyon is reálisan gondolkozik. Sokat beszélgetünk a jövőjéről, a lehetőségekről és az álmairól. Saját bevallása szerint most első az iskola, mert nagy tervei vannak a továbbtanulással kapcsolatban. Hogy milyen irányban, az még kikristályosodik, hiszen még van rá idő. 

De egy biztos, hogy a zene, az ének a tánc és a színpad mindig jelen lesz az életében. Tudja, hogy a szorgalom mind a tanulmányaiban, mind a zene világában a legfontosabb és mindent meg is tesz ezért. 

– Kiválóan teljesít a gimnáziumban és már több musicalben is szerepel. Nagyon sok tapasztalatot szerzett, de még hosszú az út előtte, tele lehetőségekkel. Nehéz két év áll mögöttünk, de a jövőt tekintve próbáljuk Dr. Seuss szavait követni: „Ne sírj, mert vége. Mosolyogj, mert megtörtént.”

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16976463_auto_resized.jpg
origo.hu

Nagy a baj: megtámadták Amerikát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16980099_auto_resized.png
metropol.hu

Meghan Markle kollégája durva dolgot állít

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16979552_auto_resized.jpg
ripost.hu

Óráink vannak hátra és becsapódik egy műhold a Földbe

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16979710_auto_resized.png
hirtv.hu

Tasnádi Péter: Azért, mert valaki széttárta a kezét, az azt jelenti, hogy öld meg? + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25243_resized.jpg?avcount=1708587613
origo.hu

Először szólalt meg a szabadulása óta az RTL Klub sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16966581_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

A berendezés szelidítette meg ezt az újépítésű pasaréti házat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16980340_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Háborog a zenészszakma! Kökény Attila: Ez tényleg gáz!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16979839_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Egy-két dolgot le kellett egyeztetni" - szigorú határokat húzott Csuti G.w.M-nek a gyerekei kapcsán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25153_resized.jpg?avcount=1708587613
life.hu

A hüvelyflóra sokszínűsége: a mikrobiomunk egyéni mintázata(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16978984_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megnyerték a kaparós sorsjegy fődíját, a lány kitagadta szerelmét a vagyonból

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/02/H0McdTjpMZA5Ais1Eh2NTscU_YdPAjAEusPyN5T8eNA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzVhNDMzNTQ5NzEyZDQ1ZjViYzQxYzQ3YmU0NmNlYzk2.jpg
Pletyka

„Legyünk már kicsit kevésbé prosztók” – Óriási balhé alakult a 49 éves Marsi Anikó állítólagos terhessége miatt

https://cdn.borsonline.hu/2024/02/YKkU07h9xrm3XHWF8M0MFfDaUt5bB-7Ss1CkRSFuD0c/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQ1OTZkZGE4ZjkzZTQwNjg5MTM4OGQwMzVlZGU3OTU1.jpg
Menyasszony

Hoppá! T. Danny exbarátnője menyasszony lett - Fotó