Diagnózis

Galambos Lajos: Inkább a börtön, mint a friss diagnózisom, gyógyíthatatlan beteg vagyok!

Zs.

2023. február 17. péntek 13:00

Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint a zenész egészségi állapotában olyan változás állt be, melyet a tudomány mai állása szerint nem lehet börtönkörülmények között kordában tartani.

Galambos Lajos éppen az autójában ült pénteken délelőtt, amikor telefonon utolértük. Még mindig szabadon mozog, egy igazolással a zsebében oda megy, ahova csak akar. A hírekkel ellentétben nem menekül, nincs is hova mennie. 

Lajcsi megint bajban van, most már az élete a tét  Fotó: Máté Krisztián

Az országban mindenki ismeri a nevét és az arcát is, számára nem létezik ebben az országban olyan zug, ahova el tudna rejtőzni. A szökésre oka sincs. A másodfokú bíróság jogerősen 3 év hat hónapnyi börtönbüntetésre ítélte, ez nem olyan mértékű büntetés, amiért megérné elszökni az országból, hátrahagyni a kemény munkával megszerzett hírnevet, a családot, a barátokat, a szülőhazát, mindent... Ha Galambos jól viseli majd magát a büntetése alatt, ráadásul csak körülbelül 11 hónapot kell a rácsok mögött töltenie, ez egy újabb érv amellett, hogy nincs értelme elfutni a sorsa elől. 

Galambos Lajos
Lajcsi és ügyvédje korábban a bíróságon Fotó: Knap Zoltán

A zenész mégsem vonult be az előre meghirdetett időpontban, hiába várta a sajtó több képviselője szerda hajnalban a kecskeméti börtön kapujában. Hogy pontosan miért maradt távol, az csak egy nappal később, csütörtök este derült ki: halasztási kérelmet adtak be az ügyvédjével, egészségügyi okokra hivatkozva. 

Gyógyíthatatlan beteg vagyok 

– mondta kollégánknak Galambos Lajos halkan a telefonba. – Ezért kaptam halasztást. Sajnos a szerdai napon még meg volt kötve a kezem, vagy be volt kötve a szám, ha úgy tetszik, arra kértek, hogy ne nyilatkozzak a történtekről. Nem tehettem mást, hallgattam. Hallgattam és végignéztem, ahogy mindenki úgy keres engem, mintha épp szökésben lennék. 

A Törvényszék hivatalos közleménye csütörtökön jelent meg

Az elítéltnek a másodfokú, jogerős ítélet alapján szerdán kellett volna jelentkeznie büntetése letöltésére. Ám a férfi védőjén keresztül január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért – közölte az MTI-vel a Budapest Környéki Törvényszék. – A halasztási kérelem elbírálása folyamatban van, de mivel az a szerdai bevonulási határidőig nem volt lehetséges, a bíróság intézkedett a végrehajtás megkezdésének függőben tartására. Ezért az elítéltnek szerdán nem kellett a szabadságvesztés büntetés letöltését megkezdenie – hangsúlyozták. 

A börtön is jobb, mint ez a végleges a diagnózis 

Galambos Lajos már hónapok óta nem érezte jól magát, végül nemrégiben egy olyan orvoshoz ment, aki megtalálta a problémát. A bajt, ami a zenész egész elkövetkezendő életére hatással lesz. 

Orvosszakértő vizsgált meg, tőle hallottam a megsemmisítő diagnózist. Hogy pontosan mi a betegségem, azt nem szeretném elmondani.

 Annyit közölhetek ezzel kapcsolatban, hogy mindent befolyásol a hátralévő életemben. És még mielőtt bárki elkezdené, hogy persze, így akar meglógni a börtön elől, közlöm, hogy sokkal szívesebben bevonultam volna, mint azzal szembesüljek, hogy gyógyíthatatlan beteg vagyok. A büntetés ideje körülbelül egy év. A betegségem pedig addig szól, amíg utolsót nem lélegzem. És, hogy őszinte legyek, nagyon szeretnék még sokáig levegőhöz jutni. 

Lagzi Lajcsi, Galambos Lajos, Reggeli
Lajcsit megdöbbentette a diagnózis Fotó: Reggeli

A zenész bár halasztást kapott a börtönbüntetése megkezdésére, ez nem jelenti azt, hogy elévülne a dolog. A Bors legfrissebb információi szerint Galambosnak hiába van saját orvosszakértői véleménye, a Törvényszék egy másik szakértőt rendel ki, aki szintén megvizsgálja. 

Nem megúszásról van itt szó 

A zenész ügyvédje szerint sem megúszásról van itt szó, hiszen a büntetés nem évül el. A jogász arról beszélt, hogy azért fontos tisztázni Galambos egészségi állapotát, mert ha a börtönben nem tudják megfelelően ellátni, akkor bizony joga van más alternatívát keresni. Ha pedig időközben fejlődik annyit az orvostudomány vagy annyit javul a börtönfelszereltség, hogy gond nélkül el tudják látni, akkor leülheti a büntetését ott is, és természetesen Lajcsi bevonul.

Galambos Lajos 2016.01.24-én szabadult az előzetesből Fotó: Markovics Gábor

– Ha a bíróság által kirendelt igazságügyi szakértő is megállapítja, hogy közvetlen életveszélyt okozó betegségben szenved Ügyfelem, és a BV Országos Paramcsnokságának Egészségügyi Szolgálatánbak vezetője nyilatkozata alapján hozza meg a bíróság a döntését a szabadságvesztés végrehajtása ügyében. Halasztás esetén időszakonként felül kell vizsgálni az esetlegesen elrendelt halasztást, és amennyiben az orvostudomány fejlődése, a BV Intézetek feltételeiben olyan változás következne be, hogy az elítélt életét, egészségi állapotának további romlásának elmaradását a végrehajtás során is biztosítani tudják, akkor elrendelik a szabadságvesztés végrehajtását – nyilatkozta Dr. Csontos Zsolt, a zenész jogi képviselője. 

https://cdn.borsonline.hu/2023/02/ZIjWbgyvlmRssz5XjqXF0iloSya2OILd9NZkL8q73K0/fill/276/155/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzcxY2Y3NGM4ODExMjQzZWNhNGE5NGYyNGRiYzI5OTRh.jpg
Ezt ne hagyd ki!

"Senkit nem hívtam oda" - börtönzenekart tervez Galambos Lajos

Orvosszakértőt rendelt ki a bíróság a zenész ügyében.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16510343_auto_resized.jpg
origo.hu

Hosszú évekig a magyarok kedvenc autója volt, az újra alig fog ráismerni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/20338_resized.jpg?avcount=1696457411
origo.hu

Elfoglaltak egy államot, ami Magyarországtól mindössze 20 kilométerre van

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16511097_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elfajult a tornaóra Érden, az áldozat mindössze 11 éves

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16511671_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Ruszin-Szendi: A konfliktus, erőszak és háború az emberi viselkedés szerves, rettenetes része

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16509331_auto_resized.jpg
life.hu

Will Smith feleségének elkezdett visszanőni a haja - Van kiút az alopecia areatából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16508445_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Szoboszlai Dominik ex-barátnője ezzel a videóval tért vissza a szakítás után a TikTok-ra (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/20347_resized.jpg?avcount=1696457411
origo.hu

Teljesen szétműttette magát Horváth Gréta, rá sem lehet ismerni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16508027_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

A belsőségek gyógyították meg az egykori vegánt: hiába evett zöldségeket, betegnek érezte magát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/20330_resized.jpg?avcount=1696457411
life.hu

Ezért hívják a hólyaghurutot nászutas betegségnek is(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16508441_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Aggasztó változás a benzinkutakon, mától érvénybe lép, erről minden autósnak tudnia kell

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/20311_resized.jpg?avcount=1696457411
life.hu

A fájdalmas testi együttlét oka: Candida-fertőzés(x)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/10/f1fGVMjjyZ_YaQLfvWcpmUbnf5PZJfvlRsitVnGMQdY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU5NjdiNDY5NzE5ZjRjMmE5NjU1N2NkNTM3YzkyMmZi.jpg
Válóper

Ott voltunk! Hatalmas fordulattal zárult L.L. Juniorék válópere - fotón a bizonyíték

https://cdn.borsonline.hu/2023/10/nQBm3ctqqIJ2nwp3KjsnaDHlEsVUp1hlMl7f5XZrbUc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM5MzJkMzEwYTJjMTQ2NzQ4NTAyMWE5ODJhZmQ5NWIx.jpg
VÁLÁS

Pár hete még együtt mosolyogtak: előkerült a válófélben lévő Som-Balogh Edináék utolsó fotója