PATRIÓTA

Polgármester lett a magyar zenész, de nem veszi fel a hivatali fizetését

Cs.G.

Létrehozva: 2022.11.16.

Spiegelhalter László már a második ciklusát tölti szülőfalujának élén. A DJ szíve mindig is idekötötte, és örömmel vállal szerepet lakhelyének szépülésében. Mára sokan úgy emlegetik csak, hogy „DJ Polgi”.

Spiegelhalter László, azaz Spigiboy az ország egyik legismertebb lemezlovasa ma már nem csak zenei munkásságára fókuszál, hanem ő Vácrátót polgármestere is. De hogy fér össze a két foglalkozás? Spigiboy ügyesen egyensúlyozik a két munka között, hiszen hivatásait teljes szívből és lelkiismeretesen végzi.

Mindig is lokálpatrióta voltam! Szívemen viselem a falu sorsát, mindig is idejöttem haza, akkor is, amikor hétvégéken több tíz fellépésem volt. Remélem itt is temetnek majd el – kezdte lapunknak a polgármester és lemezlovas.

Spiegelhalter László aka Spigiboy
Szívügyének tartja otthona, Vácrátót fejlődését Fotó: Saját

Azonban sosem szerepelt a tervei között, hogy politikai pályára lépne. Amikor 16 éves lányával beszélgetett, aki nem a településen képzelte el a jövőjét, akkor változott meg a véleménye.

A polgármesterség egy nem tervezett szívügyem lett. Egyik idősebb ismerősöm mondta nekem, hogy a fiatalabb generációnak kell tennie a jobb jövőért. Szerettem volna egy igazán élettel teli falut látni Vácrátóton, hiszen a botanikus kert is itt van, ahova rengetegen látogatnak el éves szinten. Az elején nagyon vigyáztam, hogy a két foglalkozásom elkülönüljön egymástól. Voltak nehézségek, de megtaláltam az egyensúlyt, sőt egy idő után úgy kezdtek hívni, hogy „DJ Polgi”

 – nevetett Spigiboy.

– Persze ezt csak kedvességből, nem fricska, mindenki nagyon jól fogadta és a férfiúi hiúságomnak is tetszett ez a név. Szerencsés vagyok, mert a mai napig nem érzem azt, hogy egy percet is dolgoztam volna az életemben. Ezért nem is veszem fel a hivatali fizetésemet, nem azért csinálom – mesélte örömmel.

László büszke arra, hogy otthona egyre népszerűbb az agglomerációba költözők körében és azért dolgozhat, hogy szeretett lakhelye szépülhessen, ahol szintén előszeretettel lép fel.

– Volt olyan, hogy a szomszédos települések is meghívtak egy-egy rendezvényre zenélni. Nagyon örültem, hogy nem csak polgármesterként gondolnak rám – büszkélkedett Vácrátót polgármestere.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek