KÁRPÓTLÁS

Váratlan fordulat történt Majka elmaradt 8 milliós koncertjének ügyében

2022. augusztus 16. kedd 16:00

Nagy port kavart, amikor kiderült, hogy Majka vasárnap este, szinte az utolsó pillanatban lemondta a Fehérgyarmaton meghirdetett nagyszabású koncertet. Most a polgármesterrel együtt keresik a megoldást, így akár még az is elképzelhető, hogy mégis fellépnek majd a helyszínen.

Forrás: Bors

A tény már önmagában okot adott a közönségnek a felháborodásra, a helyzet furcsaságát pedig csak tetézte, amikor megtudták, hogy Majka helyett egykori társa, Curtis lép a színpadra. A rapper elmondása szerint azért vállalta el a felkérést, mert szerette volna menteni a helyzetet, és egyúttal segíteni Petinek, hogy a közönsége kevésbé vegye zokon a történteket. 

A fehérgyarmati önkormányzat nagyon hálás Curtisnek, amiért megmentette az estét, bár az ügy még nem ért számukra véget. Dr. Péter Csaba polgármester a Borsnak elmondta, hogy Majoros Péternek és a csapatának előre kifizették a teljes gázsit, amely 8,1 millió forint volt

Majka úgy véli, semmi meglepő nincs abban, hogy előre felvették a pénzt, mivel minden hazai nagyzenekarnál ez bevett szokás. A polgármesternek azonban el kell számolnia ezzel az összeggel, és mint mondta, a településért felelős vezetőként nem teheti meg, hogy veszni hagyja az önkormányzat pénzét úgy, hogy cserébe semmit sem kapnak a lakosok, ezért jogi útra tereli az ügyet. 

Majka tegnap felhívott, abban maradtunk, hogy gondolkodik rajta, milyen lehetőség van a történtek orvoslására. Nem volt sárdobálás, nyilván mindenki megpróbálta a maga igazát bizonyítani, de nem a háborúskodás, hanem a megegyezés a cél. Várom, hogy jelentkezzen, addig nyilvánvalóan nem teszünk jogi lépéseket. Bízom benne, hogy valamilyen megoldás születik közöttünk és hamarosan kiderül, hogy hibázott-e valaki és ha igen, ki tartozik felelősséggel az okozott kárért – kezdte a Borsnak dr. Péter Csaba, és hozzátette, amennyiben Majka nem hibázott, jogosan tart igényt az összegre.

Fehérgyarmat polgármestere vallja, hogy a szerződést be kell tartani, ha a hang- és színpadtechnikáért felelős emberek hibáztak, akkor egy különleges helyzet áll elő: ebben az esetben más módon kell kárpótolni az embereket. 

Elgondolkodtunk azon Majkával, hogy esetleg mégis koncertet adnának nálunk. Megmondom őszintén, vegyes érzelmek vannak bennem is emiatt a történtek fényében. Nem szerencsés dolog, hogy a médiában megy az adok-kapok és azt sem tudom, hogy az emberek hogyan fogadnák ennek hírét. Mindenre nyitottak vagyunk, ha Majka felajánlja, hogy egy koncerttel kárpótolja a közönséget, állunk elébe. Az önkormányzatnak ez már így is veszteséges, még egy műsor még több pénzbe kerül, mert a technikai feltételeit is újból biztosítani kell – jelentette ki a polgármester, aki kíváncsian várja, hogy milyen megoldást kínál fel végül a rapper a mindenki számára kényes ügy lezárása érdekében. 

Olyan megoldás kell, ami mindenkinek jó, mert a másik két vállalkozás, a hang- és színpadtechnikáért felelős emberek is várják a gázsijukat. Addig nem fogok tudni fizetni a vállalkozóknak, ameddig nem derül ki, hogy ki hibázott és ez borzasztóan kellemetlen nekünk – zárta gondolatait a polgármester. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15179804_auto_resized.jpg
origo.hu

Ukrajna NATO-csatlakozása: ezért nem írta alá Novák Katalin az államfők nyilatkozatát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/9036_resized.jpg?avcount=1664835307
origo.hu

Rendkívüli bejelentés az Oroszországhoz csatolt megyékről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15180671_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Felébredt a mélyaltatásból a Nyírteleken megkéselt modell

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15178367_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Nem bírja feldolgozni lánya elvesztését az édesanya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15179031_auto_resized.jpg
ripost.hu

Vajna Timi tangában, kocsit mosva ünnepelte 40. születésnapját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15181162_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Az oroszok szabadon engedték a zaporizzsjai atomerőmű vezérigazgatóját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/9026_resized.jpg?avcount=1664835307
origo.hu

Vajna Tímea tangában, kilógó mellekkel ünnepli a 40. születésnapját - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15179325_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Két holttestet találtak a belvárosi parkban, rendőrök lepték el a környéket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15181069_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Tragédia történt a felkapott gyorsétteremben, senki sem segített a 19 éves fiún

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15177496_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hatalmas fordulatot vesz az időjárás: erre biztosan senki sem számított

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/9030_resized.jpg?avcount=1664835307
she.life.hu

Lelki problémák és sport: a súlyzózás nem fogja megoldani az életed

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/10/OlTPJCIYCtaSqPxUTCXGztgrNemuz_zVxneoahwmbac/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzExYmQ4NjAyNzZlZTQ4YjM5MjIyZWJlNGM1NDdkNDE2.jpg
Gyász

Külföldön érte édesapja halálhíre Szakcsi Lakatos Béla fiát

https://cdn.borsonline.hu/2022/10/v4Dd9n-1GCxv38O9KhNEBvxwAJgTkdGWCV6WBJa9moE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZkZWQzYTk4NjQ4MjQyOTY5MmI2MzQ5ZWFmYmM2YmI1.jpg
Gyász

Szívszorító látvány: Előkerült az utolsó felvétel a múlt héten meghalt zenészről