Alkotás

Így van 3 hónappal szívműtétje után Nagy Bandó András

Létrehozva: 2022.07.11.

Április elején kapta meg harmadik pacemakerét Nagy Bandó András. Azóta minden a legnagyobb rendben, jövő augusztusig „biztonságban” van. A nyár nagy részét festéssel tölti, de párjával és 12 éves kamasz lányával is tervei vannak.

Három hónappal ezelőtt került sor Nagy Bandó András szívritmus-szabályozójának cseréjére. A műtét után tíz nap kényszerpihenőt írt elő orvosa. Egy ideig a napi edzéseit is szüneteltetnie kellett, de azóta élete visszatért a régi kerékvágásba.

– A harmadik pacemaker behelyezése könnyebb az orvosnak, esetemben Kónyi Attilának is, hisz adott a kis tasakszerű hely, és a két bent lévő, a szívben rögzített elektróda, fölvág, behelyez, elektródát becsavar, lezár, és könnyebb nekem is, elég az érzéstelenítés, így aztán műtét közben József Attila verseiből mondtunk részleteket. Tíz nap múltán újra edzettem, s azóta is ezt teszem. Minap megvolt az első kontroll, minden rendben, jövő augusztusig „működök” – mondta érdeklődésünkre a Karinthy-gyűrűs humorista.

Nagy Bandó András
Fotó: Facebook

Nagy Bandó András lánya, Gvendolin közel áll édesapjához, bár kamaszként szívesen tölti az idejét a barátnőivel.

– Egy pár napos hazai kimozdulásunk lesz, együtt járunk úszni a közeli Makár tanyára, ma ér véget egy ötnapos rajztábor, és gyakran van együtt, még gyakrabban jókat beszélgetnek a barátnőivel, hirtelen kamasszá lett, erről is jegyzetelek a 10 éve írt naplójába. Úgy fest, megvalósul Ritám terve: összehozta a megálmodott prágai utat. Egyébként a nyarat festéssel töltöm – árulta el, majd hozzátette, az elmúlt hónapok igen tartalmasan telnek.

Nagy Bandó András
Fotó: Facebook

– Május 13-án, az orfűi kiállításom nyitásakor mutattam be a Mögöttem az élet című kötetem, egy hónap múlva, Pesten, a Vörösmarty téren, a Könyvhéten tapasztalhattam meg, mennyire megszerették az olvasók: a dedikálás kezdetekor már hosszú sor várt, és két órán át nem szűnt meg a sor. Az olvasói levelek azt mutatják, kedvencek lettek a kétperces novelláim. Ezek az írások egy nagy kalandra hívják az olvasókat, hisz az emberiség kultúrtörténetébe helyezem be az én történeteimet, emlékeimet, 75 évem mozaikjait, és mire a végére ér az olvasó, összerakhat egy színes és érdekes mozaikképet. Emlékirat és mégsem az – mesélte könyvéről.

Nemrégiben 183 festményét egy kiállítás keretein belül mutatta be a közönségnek, ami rengeteg érdeklődőt vonzott Orfűre.

– Az kiállításom megnyitóján úgy 140 érdeklődő volt jelen, és mivel egy hónapon át minden hétvégén ott voltam, később is sokan jöttek. Több vendégem ledöbbent a hajléktalan portrékat látva, aztán a nagyteremben időztek, hosszasan gyönyörködve a sokféle képet látva. Idén még két kiállításra készülök, október elejétől Tamásiban, a Vályi Péter szakközépiskola aulájában, október 27-től pedig Szentendrén, a Hamvas Béla Könyvtárban, Hopka Károly festőművész képeivel együtt lesz látható két tucat képem. A megnyitó után a Bandó 75 című műsorom kerül színre. Közben október derekán Londonban, november derekán pedig Dublinban lépek föl az ott élő magyarok vendégeként – mondta lapunknak az előadóművész.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090026_auto_resized.png
origo.hu

Hihetetlen összeget keres a pucérkodó Megan Fox-hasonmás - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26433_resized.jpg?avcount=1711616420
origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088638_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Dráma! Máris kiadja felesége útját a TV2 sármos sztárja?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086779_auto_resized.jpg
ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090198_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Világháború következik? Putyin megosztotta Oroszország terveit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26434_resized.jpg?avcount=1711616420
origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17075366_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711616420
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17079298_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Kiszállok" – Ennyi volt, Till Attila elbúcsúzott

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/NGTSkhAe4r_xyD7EZpvixbLravikOwcZ8QXfNh1u_ww/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQwOTEwNTNjNzM5YzQ5NGQ5ODdkYWM4MDNkZWFkNWFm.jpg
Nőiesség

"Nem vagyok se magas, se vékony" – modellnek állt a TV2 sztárja – fotók

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/jv9okhncPXt00nSeSUy95XFYG4AO-JWxFAGfPTw6rx4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyY2Y5NDE5NjQzZjQxZDc4YzdhMzIzZDlkYTUxMzlh.jpg
Rácsokon túl

Zalatnay Cini Lagzi Lajcsinak: „Nagyon nehéz lesz, reszket kezed-lábad, mit szólnak hozzád”