Pénz

Csonka András becsődölt

2022. július 1. péntek 12:30

Bár közkedvelt művészként valószínűleg megtehetné, nem él nagy lábon Csonka András. A színész tudatosan takarékoskodik a nem várt helyzetekre és a nyugdíjas éveire - minderre szülei tanították meg annak idején. András a hétköznapi költéseire is odafigyel: megnézi mit vesz meg a boltban, sőt egy olyan ingyenes applikációt is használ, ami pénzvisszatérítéseket ad neki a vásárlásai után.

Csonka András már 32 éve van a pályán. Színészként, énekesként és műsorvezetőként egyaránt belopta magát az emberek szívébe. Pici a hétköznapokban azonban nem a nagybetűs sztárok csillogó életét éli: fontos számára a pénzügyi tudatosság.

“Egyáltalán nem szórom a pénzt. Ezt a tulajdonságot az apámtól örököltem, bár talán ő túlzásba is vitte egy kicsit a takarékoskodást. Folyamatosan van megtakarított pénzem, a szüleim is azt mondták, hogy kell olyan tartalék, amihez nem nyúlunk hozzá. Akármikor jöhet egy egészségügyi gond, egy baleset. A pandémia alatt sem ijedtem meg, pont ezért” - kezdte Csonka András, aki sok kiadástól megkíméli magát.

“Megnézem, hogy mit veszek a boltban, fontos a jó ár-érték arány és felesleges kacatokkal sem szeretném elhalmozni magam. Nem iszom, nem dohányzom, ezzel sok pénzt megspórolok, de nem ez az oka, hanem egyszerűen nem kívánom és nem szeretem. Nem vagyok a felesleges luxus híve és igyekszem kihasználni az üzletek akcióit is” - mondta a művész.

Ingyenes pénzvisszatérítéseket is kap

Csonka Pici “legújabb szerzeménye” egy ingyenesen letölthető applikáció, amit néhány gombnyomással összekapcsolhatunk a saját banszámlánkkal, majd automatikus pénzvisszatérítéseket kaphatunk, ha bizonyos üzletekben vásárolunk.

“Nagyon örülök, hogy már vannak olyan modern rendszerek, amiktől még okosabb lehet a bankszámlánk. A létező kedvezményrendszerek közül talán a RECASH a legszimpatikusabb, pont azért, mert vásárlás után egyértelműen visszakapod a pénzed egy részét, nem pontokat, matricákat gyűjtesz vagy kuponokat kapsz. Egyszerűen egy applikáció letöltéséről van szó. Én is összekötöm a bankkártyámat vele, még az elsők között” - árulta el a színész.

Készül a nyugdíjra

Az örökifjú Csonka András januárban múlt 57 éves, az évek előrehaladtával pedig egyre jobban készül a nyugdíjas évekre is.

“Valószínűleg nem sok nyugdíjjal számolhatok, ezért is takarékoskodok. A nyugdíj időszakra kell valamilyen biztosíték. Az édesanyám lakását megörököltem, a megtakarított pénz mellett ez lesz a nyugdíjkiegészítésem” - árulta el.

Becsődölt a “Brandy bank”

Azért persze Pici sem volt mindig a legügyesebb beosztó. Bár már kisiskolásként buzgón gyűjtötte a takarékbélyegeket, a főiskolás évei alatt előfordult, hogy rossz pénzügyi döntéseket hozott a jó szíve miatt.

“Hiszik vagy sem, anno poénból saját bankot indítottam, amit Brandy-nek neveztem el. Már a főiskolán, majd a Famíliában is voltak olyan barátaim, akiknek kisebb összegre volt szükségük és ezzel rendszeresen engem találtak meg. Viszont sajnos becsődölt a Brandy bank: nem volt se kamat, se büntetés, csak barátság és bizalom. A tartozások sem évülnek el. Elárulom, hogy egyesek a mai napig lógnak nekem párezer forinttal” - mesélte nevetve Csonka András.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb megdöbbentő részletek derültek ki Cseh Katalin uniós pénzügyi csalásáról - videó

origo.hu

Biztonsági őrök vertek szigetes fesztiválozókat az egyik bulihajón - videó

borsonline.hu

Kiderült, mire készült halála előtt Berki Krisztián: „Hogyan hat a párkapcsolatra a drog és egyéb függőségek?”

mandiner.hu

Horvát lap: Orbán Viktor Putyin embere az Európai Unióban

ripost.hu

Hatalmas robbanás rázta meg a napot, a Földre is hatással lesz

magyarnemzet.hu

Magyarul szólt be Soros Györgynek az amerikai műsorvezető + videó

vg.hu

Brutális büntetést kapott az Aldi, amiért fittyet hányt az árstopra

mindmegette.hu

Milliós bírságot kapott az Aldit, mert drágábban adták az árstopos termeket

borsonline.hu

Hatalmas erőkkel vonult ki a rendőrség, lezárták a környéket: egy 80-as éveiben járó férfit a nyílt utcán késeltek halálra

borsonline.hu

Otthagyta az elvonót Molnár Gusztáv, súlyos dolgok derültek ki

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: durva, ami ma jön

További cikkek

Probléma

Otthagyta az elvonót Molnár Gusztáv, súlyos dolgok derültek ki

Tervek

Kiderült, mire készült halála előtt Berki Krisztián: „Hogyan hat a párkapcsolatra a drog és egyéb függőségek?”