IGAZSÁG

Most érkezett: Babicsek Bernát édesanyja perre megy fia halála miatt

2022. május 24. kedd 16:01

Az idei esztendő a csupán 41 éves Babicsek Bernát hirtelen és tragikus halálhírével indult. A gyermekét gyászoló édesanyát, a családot nem hagyják nyugodni a történtek. Márta néni ügyvédhez fordult segítségért, hogy az igazságot kiderítse: valóban meg lehetett volna menteni a színészt?

2022 január másodikán, késő este kaptuk a lesújtó hírt, miszerint otthonában életét vesztette a fiatal színész-zenész, Babicsek Bernát. Az akkori rendőrségi hír szerint 2022. január elsejei, szombat délutáni lakástűzben solymári otthonában hunyt el. A kiérkező szervek szerint a színész a tűzhelyen felejtett olajos serpenyő miatt lelhette halálát, miután az olaj lángra kapott, a házban pedig füst keletkezett. Bernát menekült volna, de a a füst okozta oxigénhiány miatt elveszthette az eszméletét. A holttestre másnap, a szülők találtak rá, mert Bernát nem adott életjelent magáról, így a házhoz mentek, és behatoltak. Édesanyja, Márta néni találta meg fia kormos és kihűlt testét. A Borsnak akkor elmondta a zokogó édesanya, hogy „élete végéig kísérteni fogja az a pillanat, mikor egyetlen fiára rátalált a bejáratnál”. Arca csupa korom volt, és merev. Egy hónappal a halálhír után azonban további nyugtalanító és sorsdöntő információk kerültek elő, miszerint Bernát élete megmenthető lett volna.

Van felelős?

Sajtóinformációk szerint ugyanis a híresség halálakor a családi házhoz bekötött riasztó bejelzett a biztonságtechnikai céghez, annak rendje és módja szerint. Azt is lehet tudni, hogy a helyszínre érkezéskor a személyzet nem talált semmi rendellenességre utaló jelet – árulta el ezt egy közeli ismerős akkor. 

Forrásaink szerint ilyen helyzetben a kiérkező szakembernek nem kell bemennie, és nem is hatolhat be a házba, benézhet, de ez sem kötelessége. A megadott telefonszámot pedig nem érték el. Ezek alapján egyelőre nem tudni, ki és mikor hibázhatott hogyan lehet ezt ennyi idő után kideríteni, és azt sem tudni, milyen fogást találnak az ügyön. De azt lehet sejteni, hogy a család a végsőkig hisz benne: Bernát menthető lett volna.

Bíróságra mennek

Márti néni egy sajtóorgánumnak később úgy nyilatkozott, hogy a fiát már semmi sem hozza vissza, és nem szeretnének vádaskodni. Azonban úgy tűnik, a család meggondolta magát, mert tudomásunkra jutott: mégis perre viszik az ügyet. Nem hagyja nyugodni a családot a gondolat: mi van, ha hibázott valaki? 

A temetés után Márti néni fájó szívvel mesélt az elhunyt fia nagy terveiről, arról, hogy tehetséges fia előtt egy egész élet állt még. Az igazságot keresi a gyászában megfáradt édesanya, aki talán némi vigaszt talál majd, vagy esetleg valóban egy felelős személyt. Hónapok elteltével érez annyi erőt magában ahhoz, hogy felvegye a kesztyűt, a dolgok végére járjon. Márta néni, aki egyébként óvónő, érthető módon, szeretné, ha a lelke végre békére lelhetne.

A Bors felhívta telefonon Márti nénit, aki nem kívánt részletekről beszélni.


 


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem nézik Liptai Claudia cukrászműsorát az RTL-n, gyorsan csináltak egy álbotrányt

origo.hu

Drasztikus változás jön az időjárásban

metropol.hu

„Jobb lett volna, ha Pistát felakasztják!” – megszólalt az angyalarcú rendőrgyilkos exe

mandiner.hu

Volt amerikai tanácsadó: Ha nem születik egyezség, Ukrajna eltűnhet a világtérképről

ripost.hu

Ide költözött a börtönből szabadult Fekete Dávid

magyarnemzet.hu

Így rombolták porig az oroszok az amerikai gyártmányú rakétarendszereket + videó

origo.hu

Furcsa természeti jelenséget észleltek - videó

lakaskultura.hu

Így lesz a sötétből világos: növeld a természetes fény mennyiségét a konyhádban!

borsonline.hu

Egyéves kisfiút hagytak magára a főút szélén: „Nem akartam hinni a szememnek”

borsonline.hu

Tragikus hirtelenséggel meghalt a Doktor Balaton és az Argo színésze

borsonline.hu

Drámai fejlemények Babicsek Bernát halálának ügyében

borsonline.hu

Kis híján tragédiával végződött az 5 hónapos baba fürdetése Gödöllőn

További cikkek

Gyász

Tragikus hirtelenséggel meghalt a Doktor Balaton és az Argo színésze

Szexi

Lekerült a ruha, apró bikiniben mutatta meg formás melleit Hódi Pamela