Celeb

Hofi özvegye támogatta Sas József megrendült feleségét

Bors

2021. január 23. szombat 04:20

Szűk körben, néha sírva, néha nevetve búcsúztak a családtagok és a  barátok Sas Józseftől. A művész összetört feleségébe, Zsuzsába legjobb barátnője próbált lelket önteni, hogy el tudja engedni élete szerelmét.

Forrás: Dombóvári Tamás

Összetörten álldogál a férje koporsója mellett az özvegy, Komjáti Zsuzsa. Még nem érkezett meg a gyásznép, egyedül van. Illetve kettesben élete szerelmével, Sas Józseffel. A maszk alatt a szája mozog, vele osztja meg érzéseit, ahogy mindig negyvenéves házasságuk alatt. 

Fél órával a temetés előtt a sajtó képviselői is gyülekeznek, de szigorú beléptetési rendszer akadályozza őket a bejutásban. A járványhelyzet miatt legfeljebb ötven ember vehet részt a búcsúztatón. Zsuzsát a korán érkező Hofi Ildikó zökkenti ki, mellé lépve átöleli, majd az egész esemény alatt szorosan tartja. Szükség is van a támogatására, felesége szemmel láthatóan nem tudja elengedni élete párját. Sas József temetésén három jó barát mondott beszédet. Beregi Péter, Heller Tamás és Gálvölgyi János. 

Egy színész csak a színpadon él, ha onnan lelép, olyan, mint a többiek. Személyi és taj-szám, kórházban legfeljebb „ketteske”. Te nem adtad fel ilyen könnyen, nem tudom, tudtad-e, amit mindannyian sejtettünk, legyünk őszinték: tudtuk, hogy ebből a helyzetből nem lesz „Sasazértis”. De azt szuggeráltad, hogy nem szabad feladni, sikert kell csinálni – mondja Gálvölgyi. 

Heller Tamás a beszéde végén nem bírja visszatartani a könnyeit, az utolsó szavakat már sírva mondja. 

Mi félszavakból megértettük egymást. Csak abban nem értettünk egyet, hogy kell egy poént, pláne a slusszpoént elmondani. Te mindig erőteljesen, felfelé hangsúlyozva csináltad, én ejteni szeretem. Ezen aztán mindig parázs vita volt köztünk. Hiába mondtam, hogy úgy, ahogy te kéred, az neked áll jól. Nekem meg a másik. Lassan befejezem, tudom, most kell jönni a slusszpoénnak. De egy ilyen tevékeny, izgő-mozgó embernek, hogy mondjam az utolsó mondatot? Egy biztos: sem felfelé, sem lefelé. Hanem, csak úgy egyszerűen, őszintén, fájó szívvel: Nyugodj békében! 

Az özvegyet végig a karjaiban tartó Hofi Ildikó rengeteget köszönhet Sas Józsefnek. 

Több mint húsz éve ismerem Józsit, Gézám által a hatvanadik születésnapján ismertem meg

– meséli Hofi özvegye.

– Számomra ő volt és marad az elegancia, a fittség és a barátság mintaképe. Csodálatos ember volt, az ajtaja mindig nyitva állt a barátok előtt.

„Nagyon sok időt töltöttünk együtt, neki köszönhetem az életem egyik legnagyobb ajándékát, Zsuzsát, a legjobb barátnőmet. Természetes volt, hogy ma is mellette állok, támogatom. Bárcsak többet tehettem volna érte, értük! Ha Józsi nem kap agyvérzést, állítom, hogy 150 évesen kellett volna agyoncsapnunk, olyan jó kondiban volt!”

– neveti el magát.

– Néhány éve a Kongresszusi Központ lépcsősorán szaladt utánam csak azért, hogy máshova üljünk. Amikor utolért a körülbelül kétszáz méteres sprint után, döbbentem bámultam rá: Te nem lihegsz Józsi? Nem fájnak a térdeid? Ő csak nevetett. Fitt volt és életigenlő. Amikor már másfél éve feküdt a betegágyában, meglátogattam, azt kérdeztem tőle: Hogy vagy, Józsikám? Csillogó szemmel válaszolt: „Ildikém! Én olyan boldog vagyok!” Ezt őszintén mondta. Szerintem csak az lehet ilyen helyzetben is boldog, akit annyi szeretettel ápolnak, hogy észre sem veszi, hogy baja van. Zsuzsám így ápolta, így szerette. Ezért is engedte el olyan nehezen. 

Sas József 2021. január 17-én hunyt el, 82 éves korában. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15414393_auto_resized.jpg
origo.hu

Rátámadtak két emberre Budapesten az utcán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10532_resized.jpg?avcount=1670380808
origo.hu

Nincs férfi, aki egy napra ne cserélne a portugál sztárfocistával: látni kell a formás mellű szexi szupermodellt - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15414550_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kitálalt a Nagy Ő szereplője, miután Árpa Attila dobta őt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15413093_auto_resized.jpg
mandiner.hu

19 800 Ft értékű páros belépőt kap ajándékba a Várkert Bazár - Klasszikusok könnyedén előadására, Mandiner előfizetésért!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15413836_auto_resized.jpg
ripost.hu

Szívszorító: Íme az utolsó fotó a hétfőn elhunyt Kirstie Alley-ről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10533_resized.jpg?avcount=1670380808
origo.hu

Vörös, csipkés fehérneműben simogatja magát Nagy Adri - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15414554_auto_resized.jpg
travelo.hu

Mutatjuk a világ 10 legdrágább városát 2022-ben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10522_resized.jpg?avcount=1670380808
kemma.hu

A spórolás mellett megtakarításainkra is jobban figyelünk(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15414445_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Több gyerek tűnt el egyszerre Szolnokon, nagyon erőkkel keresik őket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15414706_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Botrány az egyik magyar benzinkúton, egy embert őrizetbe is vettek

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/rtGTO-yivGUabYKDfN5hY1SWK4WmCIzMUAsgPDtDXUg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiM2Q5Nzc4N2EyYzRlNzI4MjY2Yzg5ZWU0MDk4Y2Zm.jpg
ÍTÉLET

Hét év után ma eldőlhet Galambos Lajos sorsa

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/zKozdmJJTAQgG0NJWBpDk1plOpIh7xX9DKextmVe63E/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI1ZGIxYzJkMTdiZTRkYzI4ZTI5MjhkZDVmZTQwNzU4.jpg
ÍTÉLET

Megszólalt az ítélethirdetés előtt Galambos Lajos