Celeb

Így gyúrja magát Terminátorrá Schwarzi utódja - exkluzív interjú

Gudricza Szabolcs

Létrehozva: 2018.08.09.

Hetente 14 órát edz, hogy méltó utódja lehessen Arnold Schwarzeneggernek. Gabriel Lunával, a nálunk készülő Terminátor-film címszereplőjével egy pesti edzőteremben beszélgetett a Bors munkatársa.

Hogyan lett öné a Terminátor szerepe?

Tavaly decemberben behívtak egy meghallgatásra, és mivel ekkor még nem volt forgatókönyv, a Collateral – A halál záloga című film egyik jelenetét kellett eljátszanom. Néhány héttel később hívtak, hogy nagyon tetszettem, szeretnék, ha találkoznék a rendezővel, Tim Millerrel is. Ja­nuárban aztán semmi hír, de azért elkezdtem edzeni, készülni, mintha már enyém lenne a szerep.

Bízott magában?

Inkább csak nem akartam a nulláról kezdeni. Vártam-vártam, végül februárban találkoztam Timmel a filmstúdiójában. Ő egy hihetetlenül kreatív elme, tele ötlettel és óriási képzelőerővel, aki végig úgy beszélgetett velem, mint aki velem akarja csinálni a filmet. Ezután újabb három hét csend, majd David Ellison producerrel is találkoztam, majd március végén James Cameron kért tőlem egy próbajátékot. Tizenhárom nappal később kaptam egy e-mailt Tim Millertől: gratulál, én vagyok a Terminátor.

Érez bármiféle nyomást?

Már önmagában az is motivál, hogy én leszek a Terminátor, és Arnold Schwarzeneggerrel vagy Linda Hamiltonnal dolgozhatok együtt, így egyáltalán nem. Úgy érzem, kellően felkészültem, testben és fejben is. A Terminátor 2. a kedvenc filmem, és több olyan dolog is történt, ami arra utalt, hogy egyszer majd én is szerepet kapok a szériában.

Nocsak…

Például korábban azon a hídon forgattam akciójelenetet, ami benne volt a Terminátor első részében, majd jóval később a S.H.I.E.L.D. ügynökei című sorozatban az LA folyónál száguldoztam, ott, ahol a Terminátor 2.-ben Arnold is.

Milyen érzés ekkora filmes legendákkal együtt dolgozni?

Amikor benne vagy a sűrűjében, nem is igazán fogod fel, de egy hosszú nap után azért átfut az agyamon, milyen kiváló szakemberek között lehetek. Amikor Lindával először találkoztam, az egész testem a hideg rázta, mert szerintem ő az egyik legfontosabb láncszeme a sorozatnak. Mindig is ő volt a lélek a gépek és a sok akció között. Most, hogy visszatért, a produkció szíve ismét dobog.

És milyen Schwarzenegger?

Még csak most érkezett meg, de mivel minden filmjét láttam, olyan, mintha már ismerném, ráadásul itt, az edzőteremben is minden képen ő néz vissza rám. Néhány hét múlva rengeteg közös jelenetünk lesz, nagyon várom. Remélem, aztán Ádám majd összehoz vele egy közös edzést itt a Flex Gymben, és ha majd vége a munkának, szivarozhatunk is egyet együtt.

Még játszótéren is edz Schwarzi

Miközben utódja az egyik legfelkapottabb hazai edzőteremben gyúrt, Arnold Schwarzenegger, a városban kerekezve egy budai játszótéren talált egy alkalmas mászókát, hogy izmait acélozza.

– Ha keresel, mindig találsz megfelelő helyet a tréningezéshez – írta az Instagramra feltöltött, rövid videó mellé az ősz Terminátor, aki nagy kedvvel osztja meg magyarországi élményeit a közösségi oldalán.

Hogyan edz és mit eszik az új Termi­nátor?

Egy héten öt nap van súlyzós edzésem, heti egyszer bokszolok, és ehhez jönnek még a kaszkadőrtréningek is. Ez hetente 14 óra. Naponta ötször eszem, nagyjából háromóránként, sok tojást, barna rizst, csirke-, marha- vagy sertéshúst, zöldségeket, babot és lencsét. A súlyzós edzések után közvetlenül pedig fe­hérjeturmixot fogyasztok.

És mit várhatnak a nézők öntől?

A legjobbat fogom kihozni magamból, és azon dolgozom, hogy a nézők is érezzék a veszélyt, amikor én vagyok a képernyőn. Azt akarom, hogy féljenek tőlem. A filmben nem sok a párbeszéd, így a testemmel, a mozgásommal kell inkább játszanom, és szavak helyett abból kell felépítenem a karaktert. Mert én csak egy program vagyok.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek