Celeb

Saját sírját látogatja Schmuck Andor

BLN

Létrehozva: 2017.10.04.

Budapesten, a Fiumei úti sírkertben nyugszik majd Schmuck Andor politikus, akinek a nevét a sírkövére is felvésték már.

Még csak 47 éves Schmuck Andor, de már pontosan tudja, hol helyezik örök nyugalomra. A politikus ötven évre megváltotta sírhelyét a Fiumei úti sírkertben. A Bors szemfüles olvasója figyelt fel az impozáns sírra, melyen dr. Pánczél Zoltán Tibor neve alatt Schmuck Andoré is ott van, fotóiért természetesen jár a szokásos tízezer forint. Az emlékhelyet láthatóan gondozzák, friss virágot is rendszeresen visznek.

Megkerestük a Tisztelet Társaságának ügyvivőjét, Schmuck Andor elismerte: valóban az ő neve áll a síron.

– Öt éve már, hogy az én Zoltán barátom elhunyt. Ő hosszú évtizedekig a temesvári Mihai Eminescu egyetem rektora volt, sok magyarországi fiatalt mentorált, engem is. Az ő személyes kérése volt, hogy mi majd egy helyen feküdjünk. Hogy ne gondolhassam meg magam, a nevem is belevésettem. Jó szívvel tettem, mert megígértem neki – magyarázza Schmuck Andor, aki szeptemberben éppen az ötvenedik alkalommal volt kint. A politikus minden hónap 28-án, reggel 8 óra 30-kor kilátogat barátjához egy trombitással, aki elfújja az elhunyt kedvenc dalát, a My Wayt.

– A januári évfordulón négy fúvós zenél. Mindegy, hogy halottak napja vagy karácsony, az időpont fix, és mindig ott a helyem – teszi hozzá Schmuck, aki tehát halottak napján külön nem tervezi, hogy kimegy.

– Persze, felvetődhet, hogy nem túlságosan erős megkötés ez abból a szempontból, ha esetleg később családom lenne. Én ezt megígértem Zoltánnak, az adott szó pe­dig nagyon fontos, ahogy nagymamám tanította. A barátom mindig nagyon félt attól, hogy elfelejtik. Fiatalon ment el, 54 évesen. Nem gondoltam volna, hogy kérése után fél évvel itt hagy bennünket, biztosan megérezte – mondja Schmuck.

Pánczél Zoltán Tibor egyébként Magyarország tiszteletbeli konzulja, a Fornetti-pékáruk romániai forgalmazója is volt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek