Celeb

Gyilkossággal vádolják a Titanic rendezőjét

Létrehozva: 2012.09.16.

A film fanatikusai azzal vádolják a rendezőt, hogy úgy ölte meg Jacket (Leonardo DiCaprio), hogy a fiúnak nem kellett volna meghalnia, hiszen volt elég hely az úszó padlódarabon Rose (Kate Winslet) mellett.

A világtörténelem legnagyobb hajókatasztrófáját feldolgozó James Cameron-mozi 1997-es bemutatása óta nem nyugszanak a kedélyek a film egyik utolsó jelenetével kapcsolatban. A monumentális utasszállító elsüllyedésekor a fiatal szerelmesek a jeges tengerbe vetik magukat, de szerencsére éppen eléjük sodródik egy padlódarab, amelyre Jack felsegíti Rose-t. A férfi tehát hónaljig a jeges tengerben marad, úgy kapaszkodik a mentőkre várva.

A forgatókönyvet mindenki ismeri, a segítség későn jön, Jack álmában halálra fagy. Ebbe képtelenek beletörődni a film fanatikus rajongói, akik szerint komoly szakmai hibát követett el a filmet készítő stáb és főleg a rendező, hiszen az uszadék fa méreteit nézve bőven elfértek volna rajta ketten is. A rajongók a napokban egy fotókkal illusztrált friss bejegyzést küldtek James Cameronnak, hogy megmutassák, miként élhette volna túl mindkét főszereplő a katasztrófát.

A rendező azonban megcáfolja az egyébként ötletes pózokat. – Ha mindketten felmásztak volna, egyikük sem éli túl – védi a film koncepcióját a Daily Mailben a rendező. – A lényeg ugyanis nem a terjedelmén van, hanem a lebegésen. Jack felmérte, hogy a padló nem bír el két embert, ezért engedte fel Rose-t – igyekezett megnyugtatni a kétkedőket Cameron. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek