
A hétvégén utolsó fordulójához érkezett az Accent Hotels első szakácsversenye, amelynek ötletgazdája és a rendezvény felelőse Balázs Ferenc, az Accent Hotels Executive Chef-je volt. A döntőt Tiszafüreden, az Accent Hotelshez tartozó Tisza Balneum Hotelben tartották. A nyertes képviselheti az Accent Hotelst a Hagyomány és Evolúció gasztroversenyen.
A megmérettetésben idén még csak a szállodák chefjei által kijelölt szakácsok vehettek részt,
de a szakmai érdeklődésre való tekintettel jövőre a versenyen külsős, nem közvetlenül az Accent Hotels szállodáiban dolgozó nevezők is indulhatnak. Az idén először megrendezett,
négyfordulós versennyel az Accent Hotels kettős célt tűzött ki maga elé: egyrészt a cégen belüli szállodák éttermeiben dolgozó utánpótlás képzését, másrészt a hotelek gasztrokultúrájának megismertetését és népszerűsítését a nagyközönség köreiben.
Ennek megfelelően az utolsó két forduló már a vendégek szeme előtt, látványkonyhán zajlott a Tisza Balneum Hotelben és ősszel a Balneo Hotel Zsoriban, míg a korábbi fordulók a szállodák konyháin, szűkszakmai részvétellel. Először tavasszal az Andrássy Rezidencia
Wine & Spa-ban, később a Greenfield Hotel Golf & Spa adott otthont a versenynek.
Nyíri Sándor (Szása), az Arany Kaviár étterem séfje, aki mind a négy fordulóban a zsűri tagja volt, kérdésünkre elmondta, hogy az első fordulóban még elnézőek voltak a fiatal szakácsokkal, aztán egyre jobban szigorodtak az elvárások a résztvevőkkel szemben. A zsűrizésnél pedig a legfőbb szempont egész egyszerűen az volt, hogy ízlett-e az étel, vagy sem, hiszen a vendégeknek is ez a legfontosabb a kóstoláskor.
A versenyzők minden fordulóra előre meghirdetett tematika alapján készülhettek az őket felkészítő séfekkel együtt. A köret- és fűszerválasztásban teljesen szabad kezet kaptak, de a fő alkotóelem kötött volt: az előző fordulókban mangalicát, halat és kacsát, a hétvégi eseményen pedig szarvasételeket várt a zsűri.
A négy forduló összesített pontszáma alapján a nyertes Németh Csaba, a balatonkenesei Hotel Telekom szakácsa lett, aki már a második, kacsaételekre összpontosító fordulónak is győztese volt. Ahogy a korábbi alkalmakat séftalálkozó kísérte, ahol az Accent-csoporthoz tartozó hotelek séfjei ötletelhettek, úgy ezúttal a közös munka eredményeként a szállóvendégek kóstolhattak végig egy hétfogásos vacsorát a Tisza Balneum Hotelben.
A Travelo kedvenc fogásai az amuse-bouche (libamáj bon bon kamillás almával), a különleges halétel (sütőtökös árpagyöngy rizottó, posírozott fogasfilével és tejszínes zellerkrémmel) valamint a desszertet kísérő házi karamell fagylalt voltak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.