Aktuális

Beláthatatlan károkat okoznak a vírustagadók – megrázó helyzetjelentést tett Zacher Gábor

Bors

Létrehozva: 2021.03.16.

Olyan sok a beteg, mintha minden nap egy tömegbaleset történne – figyelmeztet a mentősként is dolgozó Zacher Gábor, aki szerint a harmadik hullám március 24-én tetőz majd.

Forrás: Kisalföld

Az elmúlt egy évben a koronavírus teljesen új kihívás elé állította az egészségügyet. Amikor pedig már azt hittük, hogy végre fellélegezhetünk, beköszöntött a harmadik hullám, ami minden eddiginél intenzívebb. A toxikológus, sürgősségi szakorvos Zacher Gábor szerint az orvosok és az ápolók mindent megtesznek, de a korlátozások feloldásához a fegyelmezett magatartás is elengedhetetlen – írja a Metropol.

„Komoly logisztikát igényel, kit hova vigyünk”

– Nem arról van szó, hogy korábban ne találkoztunk volna légzési elégtelennel vagy súlyos sérülttel, de most olyan sok a beteg, mintha minden nap egy tömegbaleset történne. Máskor csak ritkán történik olyan eset, amelyben egyszerre száz ember sérül meg. Most viszont napról napra jelenik meg annyi páciens, amely baromira megterheli az egészségügyi ellátórendszert. Ezt a saját szememmel is láttam mentőzés közben, bizony voltak olyan kórházak, ahol már az utolsó ágyakat csíptük el az általunk szállított betegeknek. Félreértés ne essék, vannak még szabad ágyak Magyarországon, de egyre komolyabb logisztikát igényel, hogy kit hova vigyünk – árulta el Dr. Zacher, aki szerint a lélegeztetett betegek terén a határait feszegeti az egészségügy.

– Több, mint 1000 lélegeztetett beteg van ma Magyarországon, és a rendszer 1000 környékéig tud jól teljesíteni. Most össze kell szorítanunk a fogunkat, és túlórázni bármennyit a fertőzöttek érdekében. Nem hagyhatjuk, hogy a vírus legyűrjön bennünket – mondta a szakember, hozzátéve: március 24-re tippeli a harmadik hullám tetőzését.

Csak reménykedni tudunk, hogy nem lesz egy újabb mutáció, ami a negyedik hullám bekövetkezéséhez vezethet. Ezért is csodálkozom azon, amikor maszk nélkül sétálgató embereket látok, nem beszélve a szülinapi bulikról, amelyek bizonyára halaszthatatlanok. A legfelháborítóbb talán mégis az, amit a vírusellenesek csinálnak. „Le a maszkot, kérjük vissza a régi életünket” – ezek a szlogenek sajnos mind butaságok, amelyek beláthatatlan károkhoz vezetnek – jelentette ki a toxikológus a Metropolnak.

A betegségnél minden jobb

Zacher Gábor kezdetben fenntartásokkal kezelte a kínai vakcinát, ám idővel megváltoztatta a véleményét, de nem azért, amiért sokan gondolják.

– Senki nem fizetett le, nem tértem meg, ahogyan ezt egyes médiumok állítják. A szakmai véleményem a szakmai tapasztalatok fényében változott meg. Az egyik serpenyőben ott van a rengeteg beteg, a másikban pedig az oltás, ami életeket ment. Nap mint nap halljuk, hogy hányan haltak bele a koronavírusba, míg az oltásokkal kapcsolatban sehol sem vezetnek ilyen statisztikát. Egy biztos, a betegségnél minden jobb– tette hozzá Zacher.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160334_auto_resized.jpg
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27416_resized.jpg?avcount=1714031711
origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159467_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155409_auto_resized.jpg
ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161016_auto_resized.jpg
hirtv.hu

A baloldal intézetei össze-vissza mérnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27417_resized.jpg?avcount=1714031711
origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155270_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/ciFJ6N7JV-tsyKomFg0heJDDioLSPmBpykdZwcAEpAg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MyNzYzMDIxMjdkNzRkOTA5YjNhMDI1YWZkYzIyNjVk.jpg
Aktuális

Rendkívüli esemény kezdődik Budapesten, Orbán Viktor is felszólal

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra