Aktuális

Visszaeső ittas vezető gázolta halálra a vaskúti motoros házaspárt - ráadásul jogosítvány nélkül

Bencze Brigitta

Létrehozva: 2020.10.26.

Járni is alig tudott, olyan részeg volt az a 37 éves sofőr, aki a szembesávban gázolta halálra a motoros házaspárt. P. Zoltán ráadásul jogosítvány nélkül vezetett, korábban ugyanis hasonló húzása miatt bevonták azt tőle. Az már csak hab a tortán, hogy kijózanodásakor semmire sem emlékezett.

Koszorú és mécsesek mutatják a Dusnok és Sükösd közti úton annak a tragédiának a helyszínét, amely gyászba borította a motorosközösséget péntek kora délután. A részeg P. Zoltán ugyanis brutális sebességgel száguldott az 51-es úton, amikor egyik pillanatban áttért a szemközti sávba, és egyenesen a szabályosan haladó vaskúti házaspárnak rohant. Az 50 éves B. Éva és férje, a 44 éves B. Gábor hiába voltak tapasztalt motorosok, esélyük sem volt a részeg ámokfutóval szemben.

Éva lányai összeomlottak

A család, a barátok, a helyiek és az egész motorosközösség egy emberként áll értetlenül a történtek előtt. A köztiszteletnek örvendő házaspárt mindenki szerette, a férj polgárőrként szolgált.

Évi és Gabi a legkedvesebb emberek voltak, akiket csak ismertünk, sosem száguldoztak felelőtlenül, és bár éltek-haltak a motorozásért, sosem vagánykodtak, mert ismerték magukat és a gépet. Mi több, Gabi polgárőr volt, ő volt a vaskúti egység egyik alapító tagja is – mesélte szomorúan a család egyik barátja. – Évi három lánya összeomlott, imádják egymást és az anyjukat, közös tetoválást is készíttettek négyen. Nagyon vagány, fantasztikus édesanya volt, gyógypedagógiai asszisztensi végzettséggel. Gyalázat, hogy egy ilyen senkiházi miatt elvették őket a családjaiktól – tette hozzá.

Pár éve megúszta a felelőtlenséget

Információink szerint a balesetet okozó érsekcsanádi férfinak, P. Zoltánnak jogosítványa sem volt, mert nem vetette meg az alkoholt.

Pár évvel ezelőtt is előfordult, hogy részegen vezetett, de akkor nem történt tragédia, viszont bevonták a jogosítványát. És ez sem volt neki elég! Csak remélni tudjuk, hogy örökre börtönbe zárják, mert ennek az embernek nem számít semmi, ugyanúgy kocsiba fog ülni. Abban mondjuk biztos lehet, hogy a motorosok türelemmel várni fogják ezt a gyilkost! – mondta dühösen a nyilatkozó férfi.

Féknyom sem volt a helyszínen

A Bors információja szerint Zoltán a baleset előtt az egyik közeli benzinkúton tankolt.

Mesélték, hogy még a tankolás is fennakadást okozott neki, úgy be volt rúgva, a kocsihoz is alig talált el. Vannak olyan információk, hogy 2,6 volt a véralko­hol­szintje, ami döbbenetes, arról viszont nincs hírünk, hogy a kúton miért nem tűnt fel senkinek az állapota. Szerintünk elaludhatott a vo­lánnál a szesz hatására, mert még féknyom sem volt a helyszínen. A kórházban, amikor kijózanodott, állítólag nem is emlékezett a balesetre, sem arra, hogy két csodálatos ember halálát okozta. Nincs olyan büntetés, amit ne érdemelne meg – mondták az ismerősök a Borsnak. A férfi csak könnyebben sérült, kórházi ellátása után a rendőrség őrizetbe vette, kérvényezték a letartóztatását is.

Mérgezésnek számít ez a mennyiség

Az Orvosilexikon.hu véralkoholszint-kalkulátora szerint egy 85 kilós férfinak például akkor 2,6 ezredszázalék körüli a becsült véralkoholszintje, ha a mérés előtt egy órával elfogyaszt 3 pohár sört,  úgy 4-5 deci bort és 1,5 deci töményet. Ez a mennyiség a kalkulátorok szerint már alkoholmérgezésnek számít, tünetei többek között az aluszékonyság, a zavarodottság, eltűnnek a reflexek, és vizelet-széklettartási nehézségek lépnek fel. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091078_auto_resized.png
origo.hu

Váratlan bejelentés: rengeteg éttermét bezárja a népszerű pizzázó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26464_resized.jpg?avcount=1711711213
origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17082722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086367_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091339_auto_resized.jpg
ripost.hu

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17087208_auto_resized.jpg
vg.hu

Baltimore-i hídomlás: súlyos problémákat találtak a balesetező hajót üzemeltető cég háza táján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26465_resized.jpg?avcount=1711711213
origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086012_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711711213
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080117_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/1SWzGq3QsizyH5iPB4Vk8natZWSvqGt3PPUISscQeJo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk3N2NkOTk0MzY5MzQzOWM5YzY5ZmYyZjk5YTA2Zjhi.jpg
Megindító

„Boldogan mutatta a nap végén az összegyűjtött csokitojásokat” - húsvétra is feldíszítette a családja a kiskamaszként elhunyt Dominik sírhelyét

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/72Cjs82PCBFRY-f_4a-SA4Qf8FwuQl3cYT0qo2nU9Bo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FiNDhiYmViYjhlNjRmOWM4NmQ0YWUyNTExYTQ1NTlk.jpg
Tragédia

Robbanás történt Budapesten: egy ember meghalt, többen megsérültek