Újabb bizonyítékok a Teréz körúti robbantó ellen?

Nem csak a hátizsákon, hanem a bomba alkatrészein is találtak DNS-nyomokat a nyomozók. Ha ez megegyezik az előzetesben ülő P. László DNS-ével, akkor egyre inkább szorul körülötte a hurok – számolt be róla a Magyar Idők, amely arról is ír, hogy elmeszakértő vizsgálatnak vetik alá a héten a fiatal férfit.

A lap szerint a DNS-e akkor kerülhetett a hátizsákra, amikor a Teréz körúton, nem sokkal a robbanás előtt, lerakta a hátizsákot és valamit matatott benne. Ez jól látható a térfigyelő kamerák felvételein is. Valószínűleg ekkor rakta bele az elemeket a detonátor jelfogójába.

A bomba nitrogénműtrágyát és egyéb anyagokból készült fekete lőport tartalmazott, egy elektromos garázskapuknál használt távironyítóval élesítette a robbantó.

A robbanás még szeptember 24-én történt a Teréz körúton, két járőr volt a célpontja, akik súlyosan megsérültek. Mintegy egy hónappal később tartóztatták le a TEK-esek P. Lászlót.

Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors