Tragédia Zalaszentmihályon: Profi horgászok fulladtak meg a faházban

Egy rosszul megrakott fatüzelésű kályha okozta három horgász halálát Zalaszentmihályon. K. Géza és imádott fia, Kristóf egyik barátjuktól kapták kölcsön a házat egy kis kikapcsolódásra. Holttestükre a fiatal fiú sokkos barátnője talált rá.
Egy rosszul megrakott fatüzelésű kályha okozta három horgász halálát Zalaszentmihályon. K. Géza és imádott fia, Kristóf egyik barátjuktól kapták kölcsön a házat egy kis kikapcsolódásra. Holttestükre a fiatal fiú sokkos barátnője talált rá.

Egy baráti szívesség fordult borzalmas tragédiába vasárnap Zalaszentmihályon. A szenvedélyes horgász, K. Géza és imádott fia, Kristóf az apa egyik barátjával ruccant le egy közös ismerősüktől kölcsön kapott tó­parti faházba, hogy az ősz utolsó kellemes napjait kihasználva még pecázhassanak egyet, azonban innen már soha nem értek haza, holttestüket másnap fedezték fel. Kiderült, hogy halálukat egy, a kalyibába szerelt, úgynevezett „jancsikályha” okozta: valószínűleg az első este nagyon lehűlt a levegő, és ezzel próbáltak befűteni, ekkor kaptak füstmérgezést.

© Google

A barátok és a család összeomlottak:

Géza és Kristóf mindketten szenvedélyes horgászok voltak, apa és fia imádott együtt pecázni, most 2-3 napra mentek le a tóhoz. Úgy tudjuk, hogy a család akkor kezdett aggódni, amikor egyiküket sem érték el este telefonon – me­sélte lapunknak egy ismerős. Információink szerint a 18 éves Kristóf barátnője annyira megijedt, hogy egyenesen Zalaszentmihályra utazott, ő találta meg a holttesteket:

Bele sem merek gondolni, mit érezhet szegény lány, ahogy hallottuk, teljesen összeomlott. Nem tudjuk, hogyan vészeli át ezt a szörnyűséget, imádták egymást Kristóffal – mondták szomo­rúan a barátok.

Az egyik zalaszentmihályi tónál történt a halálos tragédia. Kristóf, édesapja és egyik barátjuk lelte halálát

A zokogó lányhoz vé­gül az egyik horgász rohant oda, ő hívta ki a hatóságokat is. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt, annyi bizonyos, hogy a rendőrség kizárta az idegenkezűséget, az esetet közigazgatási eljárás kereteiben vizsgálják:

Képtelenek vagyunk elhinni, hogy ez velük történt, a legkedvesebb család, akit csak ismerünk. Valami szörnyű hiba történhetett, mivel sem Géza, sem pedig Kristóf, sem a barátjuk nem volt járatlan a pecázásban, és egyikük sem volt soha felelőtlen – szögezte le a férfi.

Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors