Tombol a járvány Európában, Magyarország hatékonyan védekezik a koronavírussal szemben

A leghatékonyabban védekező államok közé tartozunk az Európai Unióban, derül ki az egymillió főre vetített halálozások számából.
A leghatékonyabban védekező államok közé tartozunk az Európai Unióban, derül ki az egymillió főre vetített halálozások számából.

Mind a koronavírusos esetszámot, mind az egymillió főre vetített halálozást tekintve Magyarország sokkal jobban áll, mint az uniós átlag a járvány eddigi időtartamát figyelembe véve. Az esetszám fele, a halálozás a harmada az uniós átlagnak.

MÍG MAGYARORSZÁGON EGYMILLIÓ LAKOSRA VETÍTVE 6512 POZITÍV ESET VOLT, ADDIG AZ EURÓPAI UNIÓ ÁTLAGA 11 868 VOLT. A LEGROSSZABBUL BELGIUM TELJESÍT, AHOL EGYMILLIÓ LAKOSRA TÖBB MINT 27 EZER FERTŐZÖTT JUT.

Ha a halálozási számokat nézzük, akkor Magyarországon egymillió főre vetítve 159-en haltak meg a koronavírus-járványban. Belgiumban 939-en, Spanyolországban 749-en, Nagy-Britanniában 662-en, Olaszországban 620-an, míg Svédországban 585-en haltak meg egymillió főre vetítve.

A szigorú járványügyi intézkedéseknek és a lakosság együttműködésének köszönhetően az uniós összevetésben Magyarországon a 15. legalacsonyabbak a népességarányos halálozási számok.

Az elmúlt napon 56 beteg hunyt el és 2194 fővel emelkedett a fertőzöttek száma, ezzel szemben például Csehországban egy nap alatt 13 ezer új koronavírusost találtak és Romániában is 6000 friss esetet regisztráltak.

De az új napi fertőzések száma szerdán rekordot döntött Olaszországban, Németországban, Portugáliában, Bulgáriában, Lengyelországban, Ukrajnában is. A koronavírusos halálozások száma szerdán minden korábbinál magasabb volt Oroszországban, Lengyelországban, Ukrajnában és Romániában.

Ami a tesztek számát illeti, már több mint 1 millió 30 ezer tesztet végeztek el ez idáig a hatóságok. A pozitív tesztek aránya, az utolsó elérhető adatok alapján nálunk a legalacsonyabb a visegrádi országok között. Ez is azt mutatja, hogy a nemzetközi gyakorlatnak és a WHO ajánlásainak megfelelően tesztelnek Magyarországon.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors