Aktuális

Születésnapját ünnepli a Vészhelyzet sorozat – Ez történt 11 év alatt a szereplőkkel

A. T.

Létrehozva: 2020.04.02.

Tizenegy éve ért véget minden idők egyik legnépszerűbb sorozata a Vészhelyzet. A benne szereplő színészek közül voltak, akik egy életre bebiztosították a jövőjüket, míg mások eltűntek Hollywood térképéről.

Forrás: AFP

2009. április 2-án, azaz napra pontosan ma tizenegy éve sugározta az amerikai NBC csatorna a Vészhelyzet (ER) című korházsorozat utolsó epizódját, mely a csatorna második leghosszabb, saját gyártású produktuma volt.

A 15 évadot megélt ER a filmtörténet egyik legsikeresebb sorozata lett, bemutatása után gombamód gyártani is kezdték a hasonló tematikára épült kórház sorozatokat.

Hazánkban 1996. január 6-án debütált a Vészhelyzet és epizódjai gyakorlatilag napjainkig fel-felbukkannak valamelyik csatornán. A történetet Michael Crichton alkotta, a forgatókönyv évekig egy íróasztal fiókjában lapult, mire az ötletet tettek követték.

A producerek alapjában véve névtelen színészekre bízták a főbb szerepeket, ők rekordidő alatt világsztárok lettek.

View this post on Instagram

The gang #TBT

A post shared by Noah Wyle (@therealnoahwyle) on

A sztársággal a problémák is elkezdődtek, hisz bár busásan megfizették a munkájukat, némelyikük telhetetlennek bizonyult. Azt hitték, ha kiszállnak a sorozatból, a hírnevük elég lesz, hogy „A” kategóriás hollywoodi sztárok legyenek, de ez keveseknek adatott meg. Nézzük csak, mi lett az ikonikus sorozat ikonikus szereplőivel.

Kétséget kizárólag a legtöbbet a sármos George Clooney hozta ki a szereplési lehetőségből. Pillanatok alatt nők milliót vette le a lábáról csábos mosolyával, így várható volt, hogy Hollywood is felfigyel rá. Egymás után kapta a jobbnál- jobb szerep ajánlatokat és George-ot lassan hátráltatni kezdte, hogy ő a Vészhelyzet egyik sztárja. Alig volt ideje eleget tenni a felkéréseknek és azt sem akarta, hogy örökre beskatulyázzák Ross karakterébe. Az ötödik évadban felmondta a szerződését és belevetette magát a karrierépítésbe. Neki bejött a váltás. Azóta már két Oscar - díj ékesíti az otthonát, a bankszámláján dollár milliók pihennek és nemcsak színészként, hanem rendezőként és producerként is bizonyított. Magánélete rendezett. Sokáig örök agglegénynek tartották, míg 2014-ben a brit-libanoni ügyvédnő, Amal Alamuddin megszelídítette. Ikergyermekeik 2017-ben születtek.

A hölgyek közül a Ross doktor barátnőjét alakító Carol Hathaway, azaz Julianna Margulies tudott élni a népszerűségével. Ő a hatodik évad végén mondott fel. Kezdetben jelentéktelen szerepekben játszott, míg meg nem ütötte a főnyereményt A férjem védelmében című sorozat, Alicia Florrick ügyvédnőjével. Ennek köszönhetően fix munkát, még nagyobb népszerűséget kapott és szakmai elismerésekben sem volt hiány.

Mostanság nemigazán vállal munkát. 2007-ben férjhez ment egy ügyvédhez és egy évvel később, negyvenkét évesen fiút szült. Julianna 53 évesen is nagyon csinos, fitt és erről a közösségi oldalára látogatók is meggyőződhetnek.

Bőven akadnak azonban olyanok, akik nem tudtak ilyen jól sáfárkodni a hírnevükkel. A sor elejére kívánkozik Anthony Edwards, aki Green doktort formálta meg. A producerek Anthonyt szánták húzó névnek, hisz az ő neve volt a legismertebb a sorozat indulásakor. A színészt hamar elhomályosította Clooney, amit ő nehezen viselt. Többször is kérte az illetékeset, írjanak neki fajsúlyosabb jeleneteket, de ez sem segített. Azt hitte, amint vetélytársa  távozik a sorozatból, ő lesz a vezető sztár a sorozatban, de tévedett. Végül a nyolcadik évadban kilépett a sorozatból. Emlékezetes alakítást azóta sem sikerült nyújtania egy sorozatban és filmben sem, noha producerként is dolgozott. Utoljára 2019-ben A kijelölt túlélő című sorozatban láthattuk Harper szerepében. Magánéletéről keveset tudni. 1994-ben vette feleségül sminkes kedvesét, egy fiuk és három lányok született, de hogy jelenleg is együtt vannak e, arról nincs információ.

A Benton doktort alakító Eriq La Salle karrierje viszont hatalmasat bicskázott a sorozat otthagyása után. Nyolc évadot bírt ki, nagyobb szerepet és fizetést akart kiharcolni, nem jött össze.  A felejthető sorozat és filmszerepek ellenére is sokáig küzdött, hogy megvesse a lábát a film fővárosában, de 2017-ben feladta. Utolsó megjelent képein jól látszik, hogy az idő a külsejének sem kedvezett.

Egy érdekesség: pályája elején szerepelt az Eddie Murphy nevével fémjelzett Amerikába jöttem című filmben, csak nehéz felismerni hosszú, dauerolt frizujával.

Noah Wyle, azaz Carter doktor volt az induló stáb leghűségesebb tagja, ő a tizennegyedik évadig kitartott. A Vészhelyzet mellett is folyamatosan forgatott, ami biztos megélhetést biztosított számára. Általában mellékszereplőként gondoltak rá a rendezők, bár a Titkok könyvtára című sorozat az ő személyére épült. Alakításaival több Emmy és Golden Globe - díjat is bezsebelt. Első házasságából egy fia és lánya született, második házasságából 2015-ben egy kislány jött a világra.

View this post on Instagram

PYT #TBT

A post shared by Noah Wyle (@therealnoahwyle) on

A bájos Susan Lewis doktornőt alakító Sherry Stringfield számította el magát a legjobban. A színésznő hagyta el először a stábot, a harmadik évadban, mondván, hogy gyerekkori traumái kísértik a forgatások alatt. Sherry bízott abban, hogy elhalmozzák majd szerepajánlatokkal, de csalódnia kellett. Nem futott be, örök C kategóriás színésznő maradt, időnként a Vészhelyzetbe is visszatért, de állandó szereplőnek már nem vették vissza.1998-ban férjhez ment egy újságíróhoz, két gyermeket szült. Házassága azóta tönkrement. Jelenleg a gyermekeinek szenteli az idejét.

Laura Innes rengeteget köszönhet a Vészhelyzetnek. Kezdetben a negatív karakterek közé tartozó Dr. Kerry Weavert idővel megszerették a nézők. A forgatókönyvírók szimpatikussá tették, ahogy küzd a csípő betegségével  és harcol önmagával, miután ráébred, inkább a saját neméhez vonzódik. A színésznőnek 2 gyermeke van és már hosszú ideje nem láthattuk a képernyőn és arról sincs hír, hogy egy készülő produkcióban ott lenne a neve.

Emlékeznek még a szerencsétlen sorsú gyógytornászra, Jeanie Bouletre? A Gloria Reuben által megformált karakter Benton doktor szerelme volt, egészen addig, amíg ki nem derült, hogy volt férjétől HIV fertőzést kapott. Gloria nem volt a siker megszállottja, szerette a színészetet, de a zeneművészet mindig is jobban vonzotta. A hatodik évadban kilépett a sorozatból, vendégként átevickélt más sorozatokba és filmszerepeket is vállalt, amíg nem tudta beindítania énekesnői karrierjét, ami mellett könyvírással is foglalkozik. Igen aktív életet él a közösségi hálón. Magánéletéről nem szívesen beszél.

A sorozat egyik legidegesítőbb szereplője az alacsony, kopasz, nyers stílusú Romano doktor volt, akit Paul McCrane keltett életre. Amikor a sorozat nézettsége átmenetileg csökkeni kezdett, a forgatókönyvírók rádobtak egy helikoptert, a doktor a balesetben elveszítette a karját. Nem túl kreatívan jóval később, egy másik helikopter is rázuhant, ezt a találkozást pedig már nem élte túl a karaktere. A színész viszont igen. Keresett epizodista lett és Gloriához hasonlóan az énekesi karrierje is beindult. Két gyermeke van, feleségével nagy jóga rajongók.

Goran Visnjic arra volt hivatott a sorozatban, hogy a Clooney távozásával megüresedett szépfiú szerepet kitöltse. A horvát származású színész ezt 5 évadon át meg is tette, de aztán jelezte a producereknek, hogy szeretne távozni a sorozatból, mondván nincs elég ideje a többi projektjére. Terve érzékenyen érintette a vezetőket, de eleget tettek a kérésének. Számos sorozat és filmszerepet vállalt, a legismertebb talán Nicole Kidman és Sandra Bullock mellett az Átkozott boszorkák című film rosszfiúja. Karrierje valahol mégis megfeneklett. A hozzáértők szerint azért, mert önként feladta azt, hogy rendbe hozza házasságát, miután kiderült, mellékágon gyermeke született.

A nagydarab, vicces Jerry a sürgősségi osztály recepciósaként nőtt a szívünkhöz. Abraham Benrubi jól játszott a lapjaival, hamar felmérte, élvonalbeli színészként soha nem fog boldogulni, de karakterszínészként igen. A mai napig sokat dolgozik, a színészet mellett énekel is, és köszöni szépen, jól érzi magát a bőrében.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088437_auto_resized.png
origo.hu

Nem atombomba volt, még csak pukkanás sem: Magyar Péteren röhögnek az interneten - itt vannak a legjobb mémek!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26453_resized.jpg?avcount=1711662912
origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083461_auto_resized.png
metropol.hu

„Gáborékat hagyd békén! Neki is jár a boldogság” – Tóth Gabi válaszolt a provokálónak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084803_auto_resized.jpg
vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076988_auto_resized.png
metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090947_auto_resized.jpg
hirtv.hu

"Sírjál, majd elmegy a tejed!", reagált Magyar Péter, amikor Varga Judit kétségbeesésében sírt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26452_resized.jpg?avcount=1711662912
origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17071386_auto_resized.jpg
astronet.hu

Nagy tavaszi horoszkóp 2024: szerelem, pénz, szerencse

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080117_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711662912
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091872_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/exuIu_AbRG4eF0Q92vXzfxtL7aSxQ846EekyWfb8AfM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjZjZhNTEwNTUxODRiNDJhYmFiMGQ2MDY1NzMzMmIy.jpg
tragédia

"Az apja rögtön a vízbe ugrott, én hívtam a mentőket" - Megszólaltak a Kecskeméten vízbe fulladt Andorka szülei