Tuti tipp, hogy ne ragadjon le a palacsinta

Tuti tipp, hogy ne ragadjon le a palacsinta

palacsinta
PUBLIKÁLÁS: 2021. április 23. 13:15
A palacsintát szinte mindenki szereti, ám sokan azért nem sütnek otthon, mert mindig leragad, elszakad, leég. Pedig egy egyszerű trükkel mindez elkerülhető.
Bors

Először is a palacsintatésztában azonos arányban legyen a tej és a szódavíz (vagy buborékos ásványvíz).

Itt jön a trükk

Kell még bele egy kis étolaj is (egy liternyi folyadékhoz kb. egy evőkanálnyi). Az is lényeges, hogy a masszát csomómentesre kell keverni a két tojással és a liszttel.

Tapadásmentes palacsintasütőben (lehetőleg teflon) kell kisütni, és ebbe is kell löttyinteni egy kis étolajat, és megvárni míg fölmelegszik. Utána jöhet egy kis merőkanálnyi tészta, amit köröző mozdulattal egyenletesen eloszlatunk az edényben, és mikor már kezd színe lenni (1,5-2 perc), megfordítjuk.

Nem fontos dobálni

Aki nem tudja földobni, inkább lapos késsel, spatulával, vagy speciális palacsintafordító eszközzel tegye.

A tölteléket már mindenki ízlés szerint választhatja a mazsolás túrótól a barackízen át egészen a kakaóig, fahéjig.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.