Aktuális

Orbán Viktor: bevezetik a négyzetméter alapú vásárlást, kitolják a kijárási tilalom kezdetét és a boltok nyitvatartását

Bors

Létrehozva: 2021.03.26.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

Így lehetnek majd nyitva a boltok

Orbán Viktor elmondta, hogy van 517 ezer vakcina a raktárakban, de azok második oltások. Most vagyunk abban a helyzetben, hogy az újraindításról lehet beszélni, de azonnali újraindítás nem lehetséges.

Amíg ilyen magasan van a fertőzés, addig nem lesz nyitás, de átállunk a négyzetméter alapú rendszerre. 10 négyzetméterenként egy vásárlót engedhetnek majd be az üzletekbe. Most úgy tűnik, hogy kilencig lehetnek nyitva a boltok, és 10 óra lesz a kijárási tilalom új ideje

COVID 2/136. Magyar Rádió // Hungarian Radio

Posted by Orbán Viktor on Thursday, 25 March 2021

a boltok hétórás zárását 21 órára tolják ki, a kijárási korlátozás kezdetét 22-re

Az üzletek működését viszont átalakítják. Ma vagy holnap döntés születik erről: a boltok hétórás zárását 21 órára tolják ki, a kijárási korlátozás kezdete 22 óra lehet, erről még tárgyal az operatív törzs, a döntés hamarosan megszületik, mint ahogy a négyzetméter alapú beengedés bevezetéséről is.

Ahhoz ragaszkodom, hogy minden idős ember, aki regisztrált, az megkapja a vakcinát, mert fontos az étterem, de az élet fontosabb - mondta Orbán Viktor. Tehát a szolgáltatások egyelőre még nem tudnak nyitni.

több országban komoly nehézségek vannak

Orbán Viktor elmondta, hogy az oltás a legfőbb ellenfél a vírussal szemben. Azért nem tudunk több embert beoltani, mert nincs elég vakcina. A tegnapi uniós csúcson kiderült, hogy több országban komoly nehézségek vannak, és akik nem intézkedtek korábban a keleti vakcinák ügyében, azok csak feleannyi embert tudtak beoltani. Április-májusban másfélszer annyit tudunk oltani, mint márciusban - mondta a kormányfő. Nincs bennem kétség, hogy szabad nyár lesz itthon - mondta a kormányfő a Kossuth Rádióban adott interjújában. 

Ők a biztos tájékozódási pont ebben a helyzetben

Orbán Viktor szólt arról is, hogy az fog történni, amit Müller Cecília mond, és amit én. Mindenki frusztrált és szabadulna már - tette hozzá. Kell biztos tájékozódási pont ebben a helyzetben, mindig kellő időpontban tájékoztatunk. Orbán Viktor szólt arról is, hogy sokszázezres adatbázisokat kezelünk, és ebből fakadóan lehetnek hibák. Mindenkit arra kért Orbán Viktor, hogy feltételezzen jóindulatot a döntéshozók részéről. Ne csak türelmesek legyünk, hanem próbáljunk jóindulatot feltételezni is. 

Hatalmas munkát végeznek a háziorvosok

A magyar oltási kapacitás nagyon jó, és több százezer embert be lehetne oltani, ha lenne vakcina - mondta a kormányfő. A háziorvosok elsöprő többsége mindent megtesz a betegek érdekében - mondta Orbán Viktor. Az egy-egy kirívó eset kivétel, és a háziorvosok erőn felüli munkát végeznek. A háziorvosokat nem fogjuk mellőzni. Oltópontunk bőségesen van, csak vakcina nincs elegendő. 

Április 19-én nyithatna ki az iskolák és az óvodák

Orbán Viktor közölte, hogy az iskolák esetében az ott dolgozó embereket be kell oltani. Nincsenek könnyű helyzetben a pedagógusok - tette hozzá.
Ha vissza akarjuk engedni a gyerekeket az iskolába, akkor a pedagógusokat és az iskolai dolgozókat is be kell oltani. 112 ezer regisztrált iskolai dolgozóból 20 ezret már beoltottak.
A maradékot április 10-ig be lehet oltani, és így reális esély van arra, hogy április 19-én újraindulhatnak az iskolák és az óvodák. 

Ezzel a vakcinával oltják majd a várandósokat

Orbán Viktor elmondta, hogy a várandósok esetében az a döntés született, hogy Pfizerrel és Modernával lehet őket oltani. 

A várandósok esetében az a döntés született, hogy Pfizerrel és Modernával lehet őket oltani. Kérem, hogy regisztráljanak!

Posted by Magyarország Kormánya on Friday, 26 March 2021

Ekkor lehet csak nyitni

Orbán Viktor szólt arról, is, hogy amíg a 65 év felettiek nincsenek beoltva, addig nem lehet nyitni. Mégiscsak a 65 év felettiek hozták el idáig az országot, és nem lehet az ő szempontjaikat hááttérbe szorítani. Ha megkapták a vakcinát, akkor lehet úraindítnai.

Most úgy tűnik, hogy a 65 év feletti regisztráltak 71 százalékot beoltották
mondta a komrányfő. 

Ennyi vakcinát adtak be eddig

A kormányfő közölte, hogy Szijjártó Péter már novemberben jelezte, hogy gond lesz a vakcinák körül. Akkor jelezte, hogy nem ideológiai és politikai kérdés. 400 ezer vakcina van kint, amivel oltunk. Van 250 ezer orosz vakcina a raktárakban, de ezek feloldásra várnak. Egyébként már több mint 1,8 millió vakcinát adtak be - mondta a kormányfő. 

Ha vissza akarjuk engedni a gyermekeinket az iskolába, reális esetben április 19-én, be kell oltanunk a pedagógusokat és az iskolai dolgozókat is.

Posted by Magyarország Kormánya on Friday, 26 March 2021

Orbán Viktor: Ennyi tartalék van még

A kormányfő a beszélgetés elején azt mondta, hogy nem az a kérdés, mikor érjük el a csúcsot, hanem, hogy milyen gyorsan megyünk majd lefelé. 275 ember halt meg tegnap, kórházban 11823 ember van, 1480 ember van lélegeztetőgépen - mondta a kormányfő. Emberfeletti munkát végeznek az egészségügyben - tette hozzá. 10 343 ágy van tartalékban és 1693 lélegeztetőgép van még tartalékban. Élő erőből is van tartalék, de az utóbbiak nem végtelenek - tette hozzá. Az ingázókhoz még nem kellett hozzányúlni. 

A vírus bizonyos emberek esetében halálos

Biztosan mondhatom, hogy szabad nyarunk lesz, de lehetnek olyan rendezvények, ahol csak védettségi kártyával lehet majd menni. Minden európai uniós országot megelőzően válik szabaddá az élet Magyarországon - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogy nem azért halnak meg az emberek, mert az orvosok nem foglalkoznak velük, hanem mert a vírus egyszerűen halálos - zárta a szavait a kormányfő.  

Nehéz időszak

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a járvány legnehezebb időszakát éljük. A brit mutáns meghatározóvá vált, és ez fertőz egész Európában. Háromszor annyi embert képes megfertőzni, mint a korábbi variáns - tette hozzá. A kormányfő elmondta, hogy a brit mutáns már a fiatalokat is ledönti a lábukról, így ők is figyeljenek oda. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141536_auto_resized.jpg
origo.hu

Rendkívüli hírt jelentett be a Fradi Dejan Sztankovicsról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27198_resized.jpg?avcount=1713504619
origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141993_auto_resized.png
metropol.hu

„Rémálom lenne” – Schäfer András a legrosszabbtól tart

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138611_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140755_auto_resized.jpg
ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142137_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Erre senki sem számított: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27197_resized.jpg?avcount=1713504619
origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713504619
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713504619
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142646_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Next Top Model Hungary: Bikinis fotóval jelentette be, babát vár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/AJBybZq_kkFjUfUJ90wiJ12QbCpIi6bRV2wuUdnjZcw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxOGZlY2EyMjVmNjQ2YWRiNjQ1NmZlYTQ4NjI3ZDYy.jpg
Tragédia

Most jött: halálos baleset Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mSts2k-JQqRYODCdW16d4eqJA9FMyXwYmZjTAbujoAc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0ZWEyYWViNjJmOTRhMzZhN2VhOTU0NWViNDI3MjJh.jpg
Megindító

„A szemeim előtt hunyt el” – kisfia 5. születésnapján halt meg Luca