Aktuális

Oltásnapló: Ez történik az AstraZeneca vakcina beadása után

Bors

Létrehozva: 2021.03.23.

A Metropol munkatársa krónikus beteg, ezért fiatal kora ellenére már megkapta AstraZeneca oltást. Oltásnaplójában részletesen beszámol a vakcina mellékhatásairól, és arról, mindez hogyan viselte meg a szervezetét. A lap munkatársának részletes beszámolójából kiderül, pontosan hogyan zajlott az oltás, de azt is elárulja, később milyen tünetek jelentkeztek nála.

Forrás: Metropol

Félelem a rémhírektől

AstraZeneca – már a gondolattól is kivert a víz, hogy pont ezt a vakcinát szánják nekem, miután szinte nem telt nap, hogy ne hallottam volna valami rémhírt. Hol egy ismerős ismerősének a szomszédjának szörnyű sorsát osztotta meg velem valaki, hol pedig „csak” arról szóltak a hírek, hogy felfüggesztették az oltást valamelyik országban, mert talán összefüggés lehet a vérrögképződés miatt elhunytak és az AstraZeneca között.

Indulás, kissé reszketve

Ezeknek a „biztos” információknak a tudatában indultam el a számomra kijelölt oltópontra, kissé remegve, de mégis reménykedve: csak összeszedtem magam!.

Vidám érkezés: semmi kapkodás, tüzetes vizsgálat

A vizsgálóba lépve három vidám asszisztens és egy doktornő fogadott. Átadtam az orvosnak a kitöltött hozzájáruló nyilatkozatomat – más is vigye előre kitöltve, így sokkal gyorsabb a folyamat –, majd gyorsan előkaptam a táskámból két doboz bonbont: „minden beoltott nevében köszönöm, hogy erőn felül dolgoznak értünk”. Láthatóan zavarba jöttek, de érezhetően jólesett nekik az apró gesztus. Míg a doktornő a nyilatkozatomban felsorolt betegségeket olvasta, addig az asszisztens vérnyomást, véroxigént mért

És a vérrögök?

Gyorsan feltettem a kérdést, ami miatt napok óta nem aludtam: kell valamit szedni a vérrögképződés megelőzésére? Az orvos türelmesen válaszolt: nem kell. Magyarországon több százezer oltást beadtak már ezzel a vakcinával, nincs miért aggódnom.

Aztán a szuri… Csak ennyi az egész?

Azért persze aggódtam, de már messze nem annyira, mint az elején. Kiszabadítottam a vállam, fertőtlenítés, megszúrtak, egy pillanat volt, alig fájt.

Várakozni kötelező

Ahogyan érkezésemkor is elmondták, 15 percig még ott kellett maradnom, hogy megfigyelés alatt legyek. A várakozóban a szuri után egy nővérke felírta a pontos érkezésemet, majd kedvesen szólt, jelezzem, ha esetleg nem érzem jól magam.

„Hahó, mindenki jól van?”

A teremben folyamatosan váltották egymást az emberek, a „felügyelőnknek” mégis volt türelme szinte percenként feltenni a kérdést: mindenki jól van? A 15 perc leteltével megkaptam az első oltást igazoló lapot, meg a másodikra az időpontot és már mehettem is haza.

Égzengést vártam, fáradtság jött

Az oltás után körülbelül 3 órával kezdtem egyre erőtlenebbnek érezni magam, majd jött a szédülés. Rázott a hideg, de hőemelkedésem nem volt. Az első éjszaka inkább a félelem, nem a tünetek miatt telt nyugtalanul, de azért egy keveset aludni is tudtam. Reggel már arra ébredtem, hogy nagyon fáj a karom, amibe az oltást kaptam. Olyan fáradtság tört rám, hogy hosszú percekig győzködni kellett magam, legalább innivalóért kelljek fel az ágyból. Még csak 10 óra telt el az oltásom óta, amikor már 37,6-ra ment fel a hőmérő higanyszála, ami nálam nagy dolog, hiszen nagyon ritkán lázasodom be.

Hőemelkedés két napig, aztán semmi

Ez az állapot pontosan két napig tartott, majd varázsütésre elmúlt a fájdalom a karomban, nem rázott a hideg, sőt, még egy kis takarításra is volt erőm. Már nem idegesítem magam a rémhírekkel. Elolvastam mindent, összefüggést senki nem tudott kimutatni. Azt mondja a WHO, az Európai Gyógyszerügynökség, minden magyar szakorvos és virológus: a kockázat szinte zéró bármilyen komoly mellékhatásra, miközben a koronavírus tízezreket öl meg.

Most várok júniusig, és jöhet a második

Inkább kerülöm a netes okoskodókat: az oltást megkaptam, és június 3-án megkapom a második adagot is. Megnyugodtam, szerintem jó üzletet kötöttem. Két napig gyengélkedtem egy szúrás miatt, de nem kell rettegnem, hogy lélegeztetőgépre juttat a koronavírus.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140222_auto_resized.jpg
origo.hu

Kiderült, hogy javul-e az időjárás a hétvégére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27179_resized.jpg?avcount=1713435912
origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139583_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Óriási fordulat a Házasság első látásra című műsorban, ezt ki gondolta volna?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17129064_auto_resized.png
hirtv.hu

Menczer Tamás: Ilyet csak egy tróger csinál + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17122751_auto_resized.jpg
ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17136350_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Nem akárki vett röplabdapályát a Balassi Bálint Gimnázium tanulóinak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27175_resized.jpg?avcount=1713435912
origo.hu

Brutálisan összeverték Miley Cyrust

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713435912
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713435912
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137010_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UVRAEPj92Rde_reGPCrh9iaTrDIK_5_6dA-lS3Set-0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE1MGEzMWU5ODljMTRlNTg4MTE3ZmYyMjI4ZjBlOTk3.jpg
Házborzongató

Rommá égett a fiatal szerelmesek háza - Nyolcadik hónapban lévő kismama és párja maradt otthon nélkül

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/unOv5ayKkWjYdvGJze0GYnDOOo7N4uZBfbD7h8RnrKc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QzYWUyMzBkYzFmNzRhYzRiN2EwZWM0NjM4ZWRmMThm.jpg
dugó

Kilométeres torlódás Budapestnél - ma sem könnyű munkába jutni