Aktuális

Nyíregyházi vérengzés - Hogyan kaphatott fegyvert a labilis vadász?

B. B.

Létrehozva: 2019.08.29.

Örökre börtönben maradhat a nyíregyházi gyilkos vadász, H. Miklós. Családja ennek ellenére kiáll a férfi mellett. Ismerősei szerint a gyilkosról köztudott volt, hogy labilis személyiség.

Közömbös arccal, vezetőszáron állították bíróság elé H. Miklóst, azt a 42 éves nyíregyházi vadászt, aki – miután megtudta, hogy viszonya van a feleségével – hidegvérrel hátba lőtte a helyi panzióvezetőt, N. Jánost, és annak édesapját. Kiderült, H. Miklós azután rontott rá áldozatára, hogy felesége panaszkodott neki a szeretőjére. A férfit 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték. 

Elküldte a szeretőjét

Miután mindent részletesen bevallott, az ügyészség rekordidő alatt hozta meg ítéletét. Tájékoztatásukból kiderült, hogy a vadász júliusban tudta meg, hogy feleségének, Z. Mariannak viszonya lehet N. Jánossal. Bár rövid kapcsolatuk ekkor már lezárult, a gyilkosság délelőttjén Mariann a panzióhoz ment, hogy kettejük jövőjéről beszéljen Jánossal. A férfi azonban nem kívánta folytatni a viszonyt, és határozottan elküldte az asszonyt. A nő azután féltékeny férjéhez sietett és kipakolt a szeretőjéről.

Ismerősök szerint az asszony egyenesen kiprovokálta Miklósból, leckéztesse meg Jánost:  – Bujtogatta Mikit, hogy vegyen elégtételt az őt ért sérelmekért és Jani hangneméért. Nyilván rémálmában sem gondolta, hogy a férje ezt így kívánja rendezni. De az is érthetetlen, hogy miért a köztudottan féltékeny férjét hergelte ezzel? – mondták lapunknak a pár közeli ismerősei. A bíróság közleménye szerint H. Miklós felesége panaszáradata után féltékenységből és János lekezelő magatartása miatt még aznap délután elment a panzióhoz, a vita pedig vérfürdőbe torkollott.

Átlőtte az ajtót 

Mint korábban megírtuk, H. Miklós esélyt sem adott áldozatának: Jánost távolról, már a kertkapuban megcélozta. Az első lövés elől még elmenekült, berohant a panzió lépcsőházába, és becsapta maga mögött az ajtót, ám hiába. H. Miklós józan eszét elvesztve, távcsöves fegyverével a csukott ajtón keresztül, egyetlen lövéssel terítette le a menekülő férfit. Őt is, csak úgy, mint haldokló fia segítségére siető 65 éves apját, hátba lőtte. Az egész szörnyűséget a kamera is rögzítette:

– A térfigyelő felvétele fontos bizonyíték a bűncselekmény szempontjából – mondta el dr. Szilágyi László a bíróság szóvivője. Kiderült, aznap a férfinak egy másik tárgyalása is lett volna, méghozzá testi sértés miatt. Úgy tudni, a sértett fél ebben az ügyben nem más, mint a felesége, Mariann, akire féltékenységi rohamában emelt kezet. Azonban – tekintettel az előzetes letartóztatásra – a tárgyalást elhalasztották. 

Gyerekkoruktól ismerték egymást

János idősebb testvére, N. Bálint a Borsnak elmondta, reméli, a törvény a lehető legszigorúbban sújt le a gyilkosra:

– Reméljük, soha nem jön ki onnan, a legszigorúbb büntetést érdemli – mondta könnyes szemmel a gyászoló testvér. 

– A testvérem és a keresztfiam még mindig élne, ha tudták volna, kinek adják ki azt a fegyvert. Mert  hogyan adhattak fegyvertartási engedélyt egy ilyen labilis férfi kezébe? Köztudottan gyógyszereket szedett, amitől többször őrjöngött. Ez az egész megelőzhető lett volna. De legalább az öcsém úgy halt meg, hogy a családját védte az utolsó percig – szögezte le. Hozzátette, ezt soha nem fogják tudni feldolgozni:

– Szinte semmit nem aludtunk, még mindig képtelenek va­gyunk elhinni, hogy nincsenek többé. Nem értjük, hogyan tehette ezt, főleg úgy, hogy ők ketten kiskoruk óta ismerték egymást, hiszen osztálytársak voltak – kérdezte sírva. 

Forró olajba esett 

A helybeliek úgy tudják, hogy H. Miklósék kapcsolatát nem csak a pár házasságának megrendülése árnyékolta be, ugyanis elmondásuk szerint egyik nevelt gyerekük alig egy hónapja belezuhant a forró olajsütőbe, és testének 23 százaléka megégett. Erről Jánosék családja is tud:

– Hogy lehet úgy fegyvert adni egy ember kezébe, hogy még a saját gyermekére sem tud vigyázni, és az intenzív osztályon köt ki? – tette fel a kérdést Bálint. Információink szerint a kislányon bőrátültetést végeztek, és azóta kikerült a miskolci kórházból.

Támogatják a lányai 

Családja mégis kiáll a gyilkos mellett, úgy tudjuk, lányai a brutális mészárlás ellenére is támogatják apjukat:

– Miki nem ilyen ember. Eddig büntetlen előéletű volt, rendes munkából, tisztességgel tartotta el a családját, kőkeményen dolgozott értük, sőt, külföldön dolgozó testvére gyerekeit is ő nevelte. Sosem bántott senkit, és csodálatos apja volt a gyerekeinek, így nem csoda, hogy a lányok annak ellenére is teljes mellszélességgel mellette állnak, amit tett. Biztos vagyok benne, hogy bent is meg fogják látogatni, amint lehet, sosem hagyják őt magára. Miklóst akár tényleges életfogytiglani börtönre is ítélhetik tettéért.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27219_resized.jpg?avcount=1713552612
origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137545_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142958_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143206_auto_resized.jpg
ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145133_auto_resized.jpg
vg.hu

Hadijelentés: megtorolták az ukrán támadásokat az oroszok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27218_resized.jpg?avcount=1713552612
origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17136775_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713552612
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713552612
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143251_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Micsoda fotó! Menyasszony lett Liptai Claudia kislányából, Pankából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/IzobYAUPf4-jlaB8z4BCyiO9Gs7AbBaKJk8LCzTy7aw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2MTFlZTQwNmNmZjQ0ZWViNWI3MTI4NDE3MzRiYjEz.jpg
Para

„Olyan volt, mintha jöttek volna utánunk” – rémisztő, mik történtek a magyar szellemkórházban

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/fXZC9zgrIxMs0KQAVMs58EPcxoGV_sf9LI1N5FPAGNo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YWU1ZTNmNjRjYzRjOTRiN2EwZDI5MDY0YTg3MjVi.jpg
Nemzet

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól