Novák Péter: Szégyellje magát, aki nem tud szeretni!

A hagyományok továbbörökítésével mutat példát Novák Péter az ifjúságnak. Nem véletlen, hogy Pál Ferenccel együtt megkapta a Magyar Fiatalokért díjat.
A hagyományok továbbörökítésével mutat példát Novák Péter az ifjúságnak. Nem véletlen, hogy Pál Ferenccel együtt megkapta a Magyar Fiatalokért díjat.

A színész, énekes már több éve, hogy a Fölszállott a páva népzenei tehetségkutató műsor házigazdája.

Novák Péter már évek óta a házigazdája a népszerű tehetségkutatónak © Médiaklikk.hu

– A díjhoz hozzájárult ez a műsor, mert itt nem csak a felnőttek, de a fiatalok, sőt a gyermekek is helyet kaptak. Az idei évadunk is a gyermekekről szól, akik Magyarország, Délvidék, Felvidék és Erdély minden pontjáról érkeztek hozzánk, hogy mint csapat vigyék tovább a hagyományainkat – mesélte a Borsnak Novák Péter, aki szerint ebben a műsorban a tehetséggondozásról van szó. A színész azt mondja, nem a felnőtteknek van félni valója a jövőtől, hanem a gyerekeknek.

Én a világot egy illúziónak tartom. Nem engedem be a manipulatív tényezőket. Inkább lelkiismereti alapon vizsgálom a saját érzéseimet. Ezt igyekszem átadni a gyermekeimnek is – mondja Novák, aki szerint a szeretet az alapja annak, hogy olyan döntéseket hozzunk, melyek döntően majd a felnövekvő nemzedék életminőségét határozzák meg.

– Aki nem tudja, hogy miképp kell szeretni, legvégső esetben nyissa fel az Evangéliumot és szégyellje el magát, hátha az segít – mondta el a véleményét az egészséges neveléssel kapcsolatban.

Az idei évad is a gyerekekről szól, akik hazánkból, Délvidékről, Felvidékről és Erdély minden pontjáról érkeznek © Médiaklikk.hu

– Manapság már egyéni egó alapján formálják a világot. Hiányzik bárminemű összefogás, mindenhol ellenségeket vizionálunk. Gyerekeink egyre hangosabban aggódnak a jövőjük miatt, vagy meghalljuk őket, vagy minden bizalmuk elvész és akkor nekünk annyi! – tette hozzá Novák Péter.