Nem volt elég hely a helikopteren, ezért az ausztrál katonák kivégeztek egy afgán hadifoglyot

Példátlan esetről számolt be a Tasnim hírügynökség. Az ausztrál katonák Afganisztánban kivégeztek egy megbilincselt helyi foglyot.
Példátlan esetről számolt be a Tasnim hírügynökség. Az ausztrál katonák Afganisztánban kivégeztek egy megbilincselt helyi foglyot.

Még 2012-ben történt, hogy az afganisztáni Helmand tartományban drograzziát tartottak az ausztrál különleges erők, hogy megakadályozzák a helyiek tálib felkelést finanszírozó tiltott kábítószer-kereskedelmét. Hét foglyot ejtettek, akiket a velük együttműködő amerikai helikopteres egységek szállítottak el.

© Pexels.com

Ám az egyik amerikai katona most bevallotta, súlyos esetnek volt a szemtanúja. Miután a helikopteren, amelyen ő is szolgált, csupán hat hely maradt, és a pilóta közölte, nem tudnak minden rabot elvinni.

Nagy csend lett, aztán csak egy durrantást hallottunk és az egyik ausztrál katona megszólalt: Rendben, hat foglyunk van. Mi, a küldetésben részt vevők valamennyien tisztában voltunk vele, hogy épp megöltek egy hadifoglyot, de nem csináltunk semmit – mesélte el a magát Joshnak nevező amerikai. – Ez volt az első eset, hogy olyasmiben vettünk részt, amit erkölcsileg nem tudtunk igazolni, hiszen egy már bilincsben lévő rabot végeztek ki előttünk.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors