Nem bírta a szíve – Úgy felhúzta magát egy férfi gyermeke háziján, hogy infarktust kapott

Egy 45 éves kínai férfi szívrohamot kapott, miközben megpróbált segíteni kisfia házi feladatában.
Egy 45 éves kínai férfi szívrohamot kapott, miközben megpróbált segíteni kisfia házi feladatában.

Harmadikos kisfiával állt neki otthon tanulni az a csak Liuként emlegetett férfi, akinél az iskolakezdés kétségtelenül stresszesen indult. A férfi már két hete enyhe fájdalmat tapasztalt, akárhányszor felment benne a pumpa gyermeke miatt, ám nem különösebben foglalkozott vele.

© Pixabay

A nagy baj vasárnap történt: Liu annyira felhúzta magát egy matekfeladaton, amit fia képtelen volt megoldani, hogy hirtelen éles, szúró fájdalom jelentkezett a mellkasában, majd levegőért kezdett kapkodni és összeesett. Később a férfi a helyi kórházban tudta meg:

szívinfarktusa volt.

Liunak elmondták: a fő koszorúere eltömődött, ami miatt a véráramlás megszűnt a szív felé. Orvosai szerint a kiváltó ok a férfi hosszú ideje tartó dohányzása mellett az erős stressz és düh volt, amit a házi feladat megoldása okozott. Liun sürgősségi műtétet végeztek, ami után stabilizálódott az állapota.

Az eset egyébként nem egyedi, tavaly novemberben egy nő járt hasonlóan: kisfiának szintén a matek leckében segédkezett az anya, akit úgy felhúzott a helyzet, hogy szívrohamot kapott.

(via)

Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors