Nagypapa lesz Sándor Tamás - A volt klasszis veje a DVSC-bekk Kinyik Ákos

Sándor Tamás – akiről a Debrecen elnök-tulajdonosa, Szima Gábor úgy vélekedett, az egyesület legjobb labdarúgója – 45 évesen nagypapa lesz. Veje a csapatot erősítő Kinyik Ákos.
Sándor Tamás – akiről a Debrecen elnök-tulajdonosa, Szima Gábor úgy vélekedett, az egyesület legjobb labdarúgója – 45 évesen nagypapa lesz. Veje a csapatot erősítő Kinyik Ákos.

Igaz a hír?

Igen. Loretta lányom egy éve mondott igent Kinyik Ákosnak, a Loki hátvédjének. Szerelmesek, jól megvannak, most szeptemberben jön a baba. Fiú. Nagyon boldog mindenki, én hasonló örömmel fogadom a gratulációkat, mint anno egy-egy jobb meccsem után.

Kinyik Ákos tavaly vette feleségül a debreceni legenda lányát, Lorát © Instagram

Abból azért akadt néhány, és nem csak Debrecenben: Olaszországban, Törökországban és Izraelben is. Hol érezte magát a legjobban?

Debrecenben. Ez nem vitás. De Jeruzsálemben is jó volt, nemrégen azzal hívott fel egy ottani újságíró, hogy a Beitar szurkolói beválasztottak a csapat történetének legjobb 40 játékosa közé. Meghatott.

A focitól elszakadt?

Faramuci a helyzetem, mint most általában mindenkinek. Herczeg András felkért, hogy segítsem a munkájukat az U19-es csapatnál az egyéni képzésekben. Örömmel fogadtam a felkérést, de erre jött egy Herczeg Bandinál is nagyobb főnök: a koronavírus. Mint mindenki, mi is úgy tartjuk, az emberi életnél nincs fontosabb.

Ugyanakkor akit egyszer megfertőzött a sport, az különösen nehezen viseli a bezártságot, a mozgáshiányt. Nagyon bízom abban, hogy hamarosan végük lesz a rémségeknek.

Tamás fia a DEAC-ban futballozik, s azt mondják, nagy tehetség.

Igen, Tomi tényleg az. Vezetik az NB III. Keleti csoportját.

Kijár drukkolni?

Persze, de meghúzódom egy sarokban, mert ha más szurkolókkal beszélgetek, nem látom a gyereket.

És a DVSC meccseire kijár?

Ez nem is kérdés. És nehezen élem, hogy megtorpant a csapat. Ez a város, a Loki-tábor sokkal masszívabb csapatot érdemel.

Alakul a szólógitáros karrierje?

Megvan a malacbandánk. Októberben leszünk tizenöt évesek. Büszkeséggel tölt el, hogy a Tankcsapda előzenekara voltunk a zsúfolt Főnix Csarnokban.

A Wyrfarkas nevű zenekarral – amelyben Dombi Tibor a dobos – már zenélt a Loki új stadionjában. Ám arról álmodik, vezető- edzőként a focicsapatot is dirigálhatja ott © MTI

De azért csak inkább arról álmodik, hogy a DVSC vezetőedzője lesz…

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy soha nem álmodom erről. Voltak nekem ennél már sokkal merészebb álmaim is, így például a magyar bajnoki cím – és az bejött. Most itt a vírus­ölés, s csak utána lehet bármibe is belekezdeni, örülni az életnek, a focinak, a városnak, a szurkolóknak, a Lokinak.