Mozgalmat indítottak az édesanyák: ovikat fogadnak örökbe

Halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket nevelő óvodákon segít három édesanya. Országos mozgalmat indítottak. 

Halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket nevelő óvodákon segít három édesanya. Országos mozgalmat indítottak. 

Minden háztartásban felhalmozódnak felesleges játékok, ruhák vagy akár tisztítószerek is – ez adta az ötletet három magyar anyukának, hogy létrehozza az Örökbe Fogadok Egy Ovit! mozgalmat.

– Egy ismerősöm révén ismertem meg azoknak az óvo­dáknak a mindennapjait, ahol finoman szólva nem Túró Rudiból van a kerítés, magyarán elkél a segítség. Mivel két gyerekem is van, nálunk is rengeteg, még jó minőségű dolog válik feleslegessé, amit viszont felajánlhatunk ezeknek az intézményeknek – mondja a Borsnak a budapesti Barát Hella, aki két társával együtt indította el a mozgalmat.

Örökbe fogadott óvodák idén augusztusig. Kis képen: Barát Hella, az egyik kezdeményező © Örökbe fogadok egy ovit!

Az egész országban több mint 500 hátrányos helyzetű óvoda működik, a mozgalom már harmincon segített.

– Eddig mintegy százan jelentkeztek a programba. Re­gisztráció után mindenkit összekötünk egy óvodával, amit „örökbe fogad”, és akkor adományoz neki, amikor megteheti. Az intézmények „nincslistája” alapján az örökbefogadó kiegészítheti adománycsomagját azokkal a dolgokkal, amikre az ovinak szüksége van. Ha vala­ki nem tudja sze­mélyesen elvinni a gye­rekeknek a dolgokat, akkor egy futárszolgálattal is megoldható. Én is így juttattam el Budapestről egy nagyon messzi kis faluba az adományaimat – mondja Hella.

Minden háztartásban vannak feleslegessé váló dolgok, amik jól jönnek egy óvodában © Örökbe fogadok egy ovit!