Molesztálta, agyonszurkálta, végül a fáskamrába rejtette az újságpapírba csomagolt négyéves Anikó holttestét Éva - 18+

Mai napig a magyar kriminalisztika egyik legsötétebb ügye a négyéves Orsós Anikó halála, akit olyan válogatott kegyetlenségekkel erőszakolt, kínzott és ölt meg az elmebeteg Vas Éva, hogy arra alig találni szavakat.
Mai napig a magyar kriminalisztika egyik legsötétebb ügye a négyéves Orsós Anikó halála, akit olyan válogatott kegyetlenségekkel erőszakolt, kínzott és ölt meg az elmebeteg Vas Éva, hogy arra alig találni szavakat.

Kifulladt és megszomjazott a játékban 1989 szeptemberében a komlói Orsós Anikó. A négyéves kislány egy ismerős szomszédhoz, a 36 éves rokkantnyugdíjas Vas Évához kopogtatott be egy pohár vízért a társasházban, ahol mindketten laktak. Az értelmi fogyatékos nő nem sokkal ko­rábban szakított az élettársával, zaklatott idegállapotban fogadta a hozzá bekéredzkedő kicsi lányt.

Ez is érdekelheti

Vadászpuskával gyilkolta meg 5 és 9 éves kislányát, majd magával is végzett egy 36 éves nő

Életfogytig a rácsok mögött marad az öt családtagjukat kivégző anya-lánya páros

Mire hazaért a munkából az ápolónő, szerelme megerőszakolta és kivégezte a kislányait

Ám bármilyen zaklatott is volt, az aligha adhat magyarázatot arra a kegyetlen tettre, amire eztán ragadtatta magát.

Éva feltette Anikó kedvenc lemezét, majd váratlanul aberrált, szexuális szándékú játékba kezdett a kislánnyal. Anikó meg­sérült és megijedt, és sírva próbált hazamenekülni. A nő ekkor kést ragadott és több tucat sebet ejtett Anikó aprócska testén, végül a torkát el-, az orrhegyét pedig levágta, és a testet a fürdőkádban kivéreztette, majd eltüntette a nyomokat. Újságpapírba csomagolta a holttestet és az ágyneműtartóba rakta. Anikó szülei még a kislány eltűnésének napján este jelentették a rendőrségnek, hogy a kicsi nincs meg. A zsaruk nyomozni kezdtek, átvizsgálták az egész házat és a környéket is.

Vas Éva a vallomás után azt is megmutatta, hogyan csomagolta be a kislány holttestét © FACEBOOK

Éva úgy gondolta, a harmadik napon már nem lehet gond, és kiviheti a fáskamrába a kis­lány testét, ott úgyis kutakodtak már a zsaruk. Itt egy farost lemezt is tett a cipőfűző­vel hátrakötö­zött kezű, meztelen kislány élettelen testére. Évát végül élettársa buktatta le, aki időközben visszatért hozzá. A nő elmondhatta neki, mi történt, de a fér­fi mégsem jelentette. Viszont ahogy a ház minden lakóját, őt is kihallgatták, a 25 éves fér­fi pedig már az első vallomásakor is furcsán viselkedett, majd egyik nap, a rendőrök megérkezése után egyszerűen kiugrott az ablakon. A zsaruknak természetesen azonnal gyanús lett, így végül Éva is lebukott.

Az asszony beismerő vallomást tett, de nem adott magyarázatot a gyilkosságra. Éva fogyatékossága nem zárta ki a büntethetőséget, így Anikó gyilkosa 18 évet ka­pott. Vallomása szerint egyébként hét- és kilencéves korában vele szemben is elkövettek aberrált bűncselekményeket.

Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors