Megérkezett a tél? Így szakadt a hó Kékestetőn – videó

Péntek este és szombat hajnalban szinte az egész országban a nulla fok alá süllyedt a hőmérő higanyszála, és ezzel együtt a magasabban fekvő területekre, például a Bükkbe és a Mátrába a hó is megérkezett.

Tegnap este például így havazott Kékestetőn:

Péntek este egyébként erős hidegfront vonult át hazánk fölött, és nyomában sarkvidéki eredetű hideg levegő nyomult be a Kárpát-medencébe.

Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 7 fok között valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -4 fok között alakul, de a Duna-Tisza köze és az Északi-középhegység fagyzugos részein ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Vasárnap a hajnali ködfoltok feloszlását követően hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd a délutáni, esti órákban egyre több, egyre vastagabb fátyolfelhő érkezik. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors