Magyar átok sújt a világ vezetőire?

Moammer Kadhafi, III. Senuda pápa és V. George Tupou. A néhai vezetők között látszólag nincs kapcsolat, ám közös bennük, hogy haláluk előtt nem sokkal magyar politikusokkal találkoztak.
Moammer Kadhafi, III. Senuda pápa és V. George Tupou. A néhai vezetők között látszólag nincs kapcsolat, ám közös bennük, hogy haláluk előtt nem sokkal magyar politikusokkal találkoztak.
Nem lepte meg a dolog a szakembert

– Annyira nem meglepő ez a dolog. A politikusokat ugyanis sokan nem szeretik, így elképzelhető, hogy valaki vagy valakik megátkozták ôket. Az átoklevételhez szentelt vizet kell fogyasztani vagy gyertyát égetni. Viszont vannak olyan átkok, amiket csak a tűzön járás tud feloldani – nyilatkozta a Borsnak Szegedi Erika főboszorkány.

Politikusok, akinek jó lesz vigyázni...

Schmitt Pál államfő ma Angelino Garzón kolumbiai alelnököt fogadja a Sándor-palotában, Orbán Viktor pedig legutóbb, hét­főn, Sali Berisha albán miniszterelnökkel találkozott.
Moammer Kadhafi

A líbiai diktátor 2010 novem­berében még magabiztosan fogadta az országába látogató kormány- és államfőket. Az Afrika–EU csúcstalálkozón Schmitt Pál köztársasági elnök képviselte Magyarországot, s még beszélgetett is a néhai zsarnokkal. Kadhafit tavaly októberben végezték ki.

Utolsó találkozás: 2010. november 30.

Halál ideje: 2011. október 20.

Szultan bin Abdel-Azíz

A nyolcvanas éveiben járó szaú­di herceg egyik utolsó hivatalos protokolleseménye Orbán Viktor kormányfő fogadása volt.

Találkozó ideje: 2011. október 4.

Halál ideje: 2011. október 21.

V. George Tupou

A csendes-óceáni Tongai Királyság uralkodója betegség után, vasárnap hunyt el egy hongkongi kórházban. A 63 éves királynak Schmitt Pál köztársasági elnök tavaly augusztus végén adott állami kitüntetést.

Az adományozás ideje: 2011. augusztus. 26.

Halál ideje: 2012. március 18.

III. Senuda

A kopt pápa tavaly augusztusban járt Magyarországon, ahol előbb Schmitt Pál köztársasági elnökkel, majd Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel is találkozott. A kopt keresztény egyház feje 88 éves korában, szombaton hunyt el Egyiptomban. A pápa néhány hónappal korábban Orbán Viktort is fogadta Kairóban.

A találkozó ideje: 2011. augusztus 20.

Halál ideje: 2012. március 17.

Hoszni Mubarak

Egyiptom korábbi első embe­rénél tavaly januárban járt Orbán Viktor kormányfő. Az elnök harmincéves hatalmát az Orbán-látogatás után alig három héttel véres tünteté­sekkel megdöntötték. Mubarak tárgyalása azóta is tart, akár halálra is ítélhetik.

Találkozás ideje: 2011. január 24.

Bukás ideje: 2011. február 11.

Christian Wulff

A korábbi német államfő magyar kollégájával, Schmitt Pállal találkozott 2011 márciusában. Õ sem sokáig bírta az átkot, néhány hónappal később botrányba keveredett, ami végül a pozíciójába került.

Találkozó: 2011. március 17.

Lemondás: 2012. február 17.

Kan Naot

A japán miniszterelnök valamivel tovább bírta, mint Mubarak. Májusban találkozott Orbán Viktorral, majd augusztusban le is mondott posztjáról.

Találkozó: 2011. május 25.

Lemondás: 2011. augusztus 26.
Munkatársunktól
@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors