Aktuális

Brüsszel azt akarja, hogy LMBTQ aktivistákat engedjünk be az óvodákba és az iskolákba

Bors

Létrehozva: 2021.07.07.

Szerdán délután tartották meg a Kormányinfót.

Forrás: MTI

A gyermekvédelem azt jelenti, hogy Brüsszel hiába akarja elérni, hogy LMBTQ aktivistákat engedjünk be az óvodákba, iskolákba. Mi erre nem vagyunk hajlandóak. Természetesen Magyarország mindenkinek a méltóságát tiszteletben tartja. A magyar kormánynak semmi dolga nincs azzal, hogy felnőttként ki miként éli az életét, ha a jogszabályokat betartja. De a gyermekvédelem állami kötelezettség, felelősség. Ezt nemcsak a magyar alaptörvény határozza meg, hanem az EU charta is, amely a 11. szakaszban kimondja, hogy a gyermekek nevelésének feladata elsősorban a szülő kötelezettsége, és ez nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés, mondta Gulyás Gergely a szerdai Kormányinfón.

Mindennek a legalja, hogy az EP-ben a magyar gyermekvédelem ügyét egy olyan máltai baloldali képviselőre bízták, akit korábban két évre ítéltek hazájában meleg bosszúpornó miatt 

– jelentette ki Gulyás Gergely a Kormányinfón. Ez jól mutatja a civilizációs szakadékot, amely az EP baloldali többsége és a magyar kormány között fennáll. A gyermekvédelem ügye a legfontosabb, Brüsszel hiába próbálja elérni, hogy LMBTQ aktivistákat engedjünk be az óvodákba és iskolákba. 

A GYERMEKVÉDELEM ÁLLAMI FELADAT, ÉS AZ UNIÓS ALAPJOGI CHARTA IS EZT SZABÁLYOZZA. BRÜSSZEL NEM MONDHATJA MEG, HOGY KI HOGYAN NEVELI A GYERMEKÉT 

– tette hozzá.

Ez egy álhír

Gulyás Gergely álhírnek nevezte azokat a híreket, hogy felfüggesztették volna a magyar helyreállítási alap felhasználásról szóló terveket Brüsszelben. Hónapok óta tartanak a tárgyalások, egyes fejezeteket újranyitottak, de szó sincs arról, hogy elutasították volna a terveket.

A kormány tárgyalt a járványügyi helyzetről is szerdai ülésén. Jó eséllyel lesz negyedik hullám, de minden mutánssal szemben valamennyi Magyarországon alkalmazott oltás védelmet nyújt. 

Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa. A delta variáns azokat fenyegeti leginkább, akik nem olttatták be magukat. 

NAPOK ÓTA OLYAN BETEGEK HALNAK MEG, AKIK NEM VOLTAK BEOLTVA 

– mondta Gulyás.

Jól teljesít a magyar gazdaság

A kormány megvitatta a gazdasági helyzetet. Elmondta, hogy a javult a foglalkoztatottság. Májusban 4,6 millióan dolgoznak, 55 ezerrel többen, mint egy éve, és 47 ezerrel többen, mint áprilishoz képest 47 ezerre

Júniusban tovább javulhat a munkaerőpiaci helyzet és elérheti a foglalkoztatottság a válság előtti szinten, de akár úgy csúcsot is dönthet. 

A MAGYAR GAZDASÁG MÁSODIK NEGYEDÉVBEN KIEMELKEDŐEN JÓL FOG TELJESÍTENI.

Újabb oltási kampány indul

A negyedik hullám és a koronavírus delta variánsa azokra veszélyes, akik nem oltatták be magukat. A virológusok szerint lesz negyedik hullám, de valamennyi Magyarországon alkalmazott oltóanyag védettséget nyújt, az oltatlanok a veszélyeztetettek. Bár a brit variáns és a delta variáns is gyorsabban terjed, de ezek csak azokra vonatkozik, akik nem rendelkeznek oltással. Emiatt 

a kormány új oltási akciót indít, medikusok bevonásával keresik fel a háziorvosok azokat, akik eddig nem oltatták be magukat, leginkább a 60 év felettieket. Ha valaki jelentkezik, két napon belül ingyenesen bármilyen oltóanyaggal meg tudja szerezni a védettséget.

A zöld kártyák kiállítása zavartalan, több mint félmilliót igényeltek és nyomtattak ki eddig. A kormány mindenkit arra kér, külföldi utazás előtt a Külügyminisztérium honlapján tájékozódjon arról, hogy az adott országba milyen körülmények között lehet belépni, milyen oltásokat fogadnak el, milyen tesztek kellenek.

Itt vannak az építőipari bejelentések

A kormány tárgyalt az építőipari alapanyagárakról. A piaci folyamatok az áremelkedést csak részben indokolják, különösen a fém és fatermékek piacán. 

AZ ÉPÍTŐIPAR TERMÉKEK EXPORTJÁRA TILALMAT VET KI A KORMÁNY 2021 OKTÓBER ELSEJÉTŐL. 

A bejelentési regisztrációs kötelezettséget azonnali hatállyal bevezetik. Ezen felül az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszeren belül is ellenőrzik ezen termékek fuvarozását.

A kormány kiegészítő bányajáradékot vezet több termék esetében. A meghatározott ár feletti rész 90 százaléka lesz a bányajáradék, amelyek a 3 milliárd forintot éves bevételt meghaladó cégeknek kell fizetniük.

Gulyás Gergely bejelentette, hogy kibővítik a GVH jogkörét, amely jelenleg is vizsgálódik az építőanyag gyártóknál és forgalmazóknál, valamint az Építésügyi Minőségellenőrző Hatóság azt vizsgálja, hogy milyen helyettesítővel lehet pótolni a hiánycikknek számító termékeket. Gulyás közölte, nem az áruk szabad mozgását akarják akadályozni, hanem az extraprofit ellen kívánnak fellépni.

Nincs nyomás

Az Origo kérdésre válaszolva elmondta, hogy Magyarország nem érez nyomást Joe Biden adminisztrációja felöl, amiért blokkolja Ukrajna euroatlanti integrációját a kisebbségellenes nyelvtörvény miatt. Magyarország Ukrajna EU csatlakozását korábban is támogatta, beleértve a vízumliberalizációt is, de ezt követően Kijev a kisebbségi nyelvhasználatot durván korlátozó nyelvtörvényt hozott. Magyarország addig vétózik, amíg Ukrajna nem módosítja a törvényt. Az amerikai adminisztráció ezt tudomásul vette – mondta.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem kell arra számítani, hogy hasonló intézkedésekre lesz szükség egy esetleges negyedik hullám esetén, mint ami korábban volt. Elképzelhető, hogy a védettségi igazolványokhoz kötik egyes szolgáltatások igénybevételét.

Felelőtlen félelemkeltés

Az augusztus 20-i ünnepségeken sajnálatos módon, Budapest főpolgármesterének döntését tudomásul véve 

A TŰZIJÁTÉKOKBÓL KIHAGYJÁK A LÁNCHÍD FÉNYFESTÉSÉT ÉS KIVILÁGÍTÁSÁT. 

A kínai vakcinákkal kapcsolatos tesztelésekről, a védelem kialakulásáról közzétett álhírek megalapozatlanok, a kínai oltóanyagot a WHO engedélyezte, hatékonynak találta, ezt a magyar adatok is alátámasztják, felelőtlen a félelemkeltés.

A mai EP-vita is azt bizonyítja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök javaslata, ami az Európai Parlament átalakításáról szól, szükséges. Ellentmond minden integrációs törekvések a mostani uniós parlament, ami totalitárius törekvésekkel van átitatva, és úgy törekszik kizárólagosságra, hogy Közép-Európa érdekeit nem veszik figyelembe, ráadásul drága is. – A zsarolás nem tartozik a bizottság eszköztárába. A pedofilellenes törvénynek az uniós pénzekhez semmi köze nem lehet, ezt Vera Jourova is elismerte – közölte Gulyás Gergely. – Ha az EU a jogállamiságot tiszteletben tartja, akkor a szabályok szerint kell eljárniuk, mi a vitára nyitottak vagyunk – tette hozzá a miniszter.

Önveszélyesek

Újságírói kérdésre Gulyás Gergely elmondta, a nemzeti konzultációval kapcsolatos plakátok a kormány plakátjai, amit a kormány jó reklámnak tart, figyelemfelkeltő, ami már alapjaiban siker. A Sinopharm vakcinával kapcsolatosan a baloldali, liberális újságírókat megkérte, ne vindikálják magukat virológusnak. 

Ha a szakértők, a WHO kinyilatkoztatják, hogy kell harmadik oltás, akkor van elég vakcina készleten, amivel egy éven belül meg lehet ismételni az oltást. 

– Ma körülbelül hatmillió védett ember van Magyarországon, ha hozzávesszük azokat is, akik már átestek a betegségen – mondta a miniszter a járvánnyal kapcsolatos további kérdésekre válaszolva. Hozzátette: van 2,5 millió ember, aki nem oltotta be magát, akik nem köz, hanem elsősorban önveszélyesek. ha beoltatják magukat, akkor lényegesen csökken a súlyos megbetegedés lehetősége.

Gulyás Gergely elmondta, hogy az oltást sehol nem tették kötelezővé, így a magyar kormány sem döntött erről. A felelősség azé, aki nem oltotta be magát. Ha a társadalom 85 százaléka be lenne oltva, akkor a delta variáns ellen is védett lenne az ország. Érdemes vitázni, és jogosak azok a kérdések, hogy legyen-e kötelező egyes területeken az oltás – mondta a miniszter, aki mindenkit vitára biztat a kérdésben. – Humán erőforrás tekintetében jól áll az ország, így felkészülten várjuk az esetleges a negyedik hullámot – közölte Gulyás Gergely.

Csak magunkra számíthatunk

A miniszter a szerdai strasbourgi vitával kapcsolatban kijelentette, 

van egy Magyarországot gyűlölő, a mi ellenzékünk által fűtött csoport az Európai Bizottságban és az Európai Parlamentben, amely Magyarországot rendszeresen, visszatérően gyalázza. 

Magyarország elsősorban csak magára számíthat. – Önállónak és függetlennek lenni a globalizált világban nem lehetséges. vannak partnereink az unióban és Európán kívül is, sokan, sokszor kiálltak már mellettünk – rögzítette Gulyás Gergely. Megosztja az Európai Uniót a magyar gyermekvédelmi törvény, ez a bizonyítéka, hogy Brüsszeltől függetlenül többféle gondolkodásmód is létezik a politikus szerint.

A Brexit utáni Angliára is számíthat az ország, az Egyesült Királyság érdeke, hogy az EU tagállamokkal fennmaradjanak a kapcsolatok gazdasági, társadalmi és kulturális szempontból is. 

A britek is az uniós döntések miatt hagyták el a közösséget: úgy látták jónak, hogy Angliában angol bíróság hozza az ítéleteket.

Nincs napirenden a nyugdíjkorhatár emelése 

Ha az a kérdés, hogy a homofóbia ellen ki tette a legtöbbet, akkor az a válasz, hogy a magyar miniszterelnök tette a legtöbbet azzal, hogy 2015-ben lezárta a határt a migránsok előtt – emlékeztetett a miniszter.

– Nincs napirenden a nyugdíjkorhatár emelése – válaszolta egy másik kérdésre Gulyás Gergely, hozzátéve: a rendszer képes önmagát fenntartani, azonban ha ezt fenn akarjuk tartani, akkor továbbra is a családpolitikát kell támogatni a demográfiai kihívások kapcsán. – Senki nem tiltja meg, hogy egy tinédzser bárkivel, bármiről beszélgessen, nem korlátozzák a szólásszabadságukat – mondta a miniszter a pedofilellenes törvény kapcsán.

– Sok vakcinának van, a legtöbb a Pfizerből van, valamint Sinopharmból is jelentős mennyiség áll rendelkezésre, kidobni nem kellett vakcinákat. A német mRns vakcinából a tervek szerint nem érkezik Magyarországra – rögzítette Gulyás Gergely egy kérdésre válaszolva.

Ebben érdekelt Magyarország 

Ha megnézzük, hogy mit írt a pedofíliáról Daniel Cohn-Bendit és hozzávesszük, hogy mennyi ideig dolgozhatott az EP-ben akkor nincs min csodálkozni a pedofiltörvényről szóló EU-s álláspont kapcsán – rögzítette Gulyás Gergely. A miniszter a geopolitikai viszonyok kapcsán hangsúlyozta: Magyarország a békés együttműködésben érdekelt a külpolitikában.

A NATO és az EU tagjaként abban is érdekeltek vagyunk, hogy a nagyhatalmak közötti viszony nyugodt legyen.

– Lényegesen több a dugó, a hajléktalan és több a szemét, így lehet összefoglalni a főváros elmúlt két évét. A dugók pedig nem teszik zölddé Budapestet, ahogy a főpolgármester szeretné – mondta Gulyás Gergely. – Ahol értelmes együttműködésre van lehetőség, ott arra törekednek a fővárossal – emelte ki a miniszter, hozzátéve: döntés született arról is, hogy 10,2 milliárdos támogatást kapnak a fővárosi szakrendelők.

A miniszter szerint a főváros vezetésének a tevékenységét az alapján érdemes megítélni, amikért felelnek. – Például ilyen a közlekedés, vagy a köztisztaság – közölte. Gulyás Gergely elmondta, hogy a bérlakás törvény kapcsán tiszteletben tartja a Köztársasági Elnök vétóját.

Nem tartja elfogadhatónak viszont, hogy Dobrev Klára rasszistának és homofóbnak állította be Orbán Viktort a mai EP-vitán. – Ha az EU-ban van még jelentősége a jogszabályoknak akkor csak a források helytelen felhasználása esetén lehet pénzeket elvonni egy országtól, ezt a kormány mindig támogatta – mondta a miniszter.  

– ORVOSBÓL ÉS ÁPOLÓBÓL IS TÖBB DOLGOZIK AZ ÁLLAMI ELLÁTÓRENDSZERBEN AZ ÚJ SZOLGÁLATI JOGVISZONY ELFOGADÁSA ÓTA – 

közölte Gulyás Gergely, hozzátéve: az Országos Kórházi Főigazgatóság fog dönteni arról, hogy milyen plusz juttatások lesznek az egészségügyben, kiemelten foglalkozva a nőgyógyászati ellátásokkal.

A Diákváros kapcsán a miniszter elmondta: egyértelmű, hogy lesz Diákváros, ami egy kész koncepció és jó terv, a Fudan Egyetem vitája pedig ettől teljesen független. A gyermekek védelméről szóló törvény kapcsán Gulyás Gergely közölte, hogy a pedofil nyilvántartásban mindenkinek a neve olvasható lesz, aki a jogszabály hatálya alá esik.

Az elfogadó országok között vagyunk 

A miniszter elmondta: kerültek olyanok is a koronavírus halálozási statisztikába, akiknek a halála nem volt összefüggésbe hozható a betegséggel, de ezeket az eseteket később kivették az adatok közül. 

– Magyarországon ennek ellenére is szigorú volt a Covid nyilvántartás – mondta. - Azokban a társadalmakban, ahol jelentős a migráció, ott kisebb lehet a homoszexuálisokkal szembeni tolerancia. Magyarország az elfogadó országok közé tartozik – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A BTK úgy került módosításra, hogy a kisebbségekkel szembeni sérelmek súlyosabban büntethetők. Az emberi méltóság védelme a homoszexuálisok számára is biztosított – közölte a miniszter.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17193405_auto_resized.jpg
origo.hu

Mitől fél ennyire? Milliós Rolex órát viselő testőröket bérelt fel Magyar Péter - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27843_resized.jpg?avcount=1715062512
origo.hu

Döbbenetes fordulat: az Egyesült Államok bevonulhat Ukrajnába

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17194359_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fokozódik a botrány: máris megjött T. Danny válasza az exének, Kecskés Enikőnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17195028_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Fordulat Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesete ügyében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188005_auto_resized.jpg
ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17187841_auto_resized.jpg
vg.hu

Váratlan fordulat: megszólalt a Nemzeti Színház Udvaros Dorottya szerződéséről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27848_resized.jpg?avcount=1715062512
origo.hu

Mégis egy pár lehet a Házasság első látásra két sztárja - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27821_resized.jpg?avcount=1715062512
she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1715062512
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27827_resized.jpg?avcount=1715062512
azenkertem.baon.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/0ZHgeER_i9SPxS_DP184yK0quCG0SPsOGMAxWbjZP0s/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FiYTc4NTQ4NzYwNzQwYzQ5YTRiMTM3NzJjOGVhYTI3.jpg
Felháborító

„Anya, ne ijedj meg, de frontálisan ütköztünk” – Ismét részeg sofőr okozott balesetet

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/qYCz1Dg2gMn1pAjWIIg0vY-AYYhyswRJ29WclA5cKv8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZlYWI0NzY0MTE2ZjQyN2M5Yjk5MmYzNDg0NWIxMTg3.jpg
Tragédia

Szalántai hármas tragédia: szerelmével együtt babájukat is halálba vitte luxusautójával a magyar sportoló?