Konyhás lett a rácsok mögött a lúgos orvosból

Néhány éve még kórházigazgatóként, a társadalom elismert tagjaként élt, most egy roppant súlyos bűncselekmény miatt raboskodik Bene Krisztián. A lúgos doktor rabtársainak oszt ételt a börtönben.
Néhány éve még kórházigazgatóként, a társadalom elismert tagjaként élt, most egy roppant súlyos bűncselekmény miatt raboskodik Bene Krisztián. A lúgos doktor rabtársainak oszt ételt a börtönben.

Március végén előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Bene Krisztiánt, akit előzőleg 9 év fegyházbüntetésre ítéltek életveszélyt okozó testi sértésért, és örökre eltiltották foglalkozásától. Ismeretes: a vád szerint a férfi 2013-ban megtámadta volt szerelmét, elkábította, majd nemi szervét lúggal ön­tötte le. Bene Krisztián az ítélet után szabadon távozhatott a bíróság épüle­téből, ám ké­sőbb az ügyészség indítványára elrendelték a le­tartóztatását. Be­­ne önként je­lentkezett a bu­daörsi rendőrkapitányságon.

© Pintér Péter

A Bors értesülése szerint Be­ne a Nagy Ig­nác utcai bv-in­tézetben tölti előzetesét. A be­vonulása után egy elbeszélgetésen vett részt egy pszichológussal, a szakember nem ítélte őt önveszélyesnek, az or­vos nem omlott össze, ehelyett abban bízik, hogy harmadfokon számára kedvezőbb ítélet születhet az ügyében. Bene fizikálisan is jó állapotban van, és már munkát ka­pott, a börtön konyháján dolgozik, ételt oszt rabtársainak. Az általa elkövetett súlyos bűncselekmény okán magas kockázati kategóriába sorolták, de a magatartásával eddig semmilyen probléma nem volt.

Három rabbal osztozik egy hatfős zárkán, a többiek drog és vagyon elleni bűncselekmények miatt ülnek. Benében valószínűleg az is tarthatja a lelket, hogy a családja támogatja, már meg is látogathatták a börtönben. Bene áldozata, Renner Erika továbbra is személyi védelem alatt áll.

Az asszony eddig nyolc műtéten esett át, de még további operációk várnak rá. Lelki sebei sem gyógyulnak, folyamatosan pszichológus segíti.

A Bors 2017. március 30-án írta, hogy előzetesbe tették a doktort