Kisfilmjéért díjazták a tizenhét éves Mészáros Mártont

A főszerepet Bicskey Lukács játszotta, aki az Argo című filmben Psychót alakította.
A főszerepet Bicskey Lukács játszotta, aki az Argo című filmben Psychót alakította.
Mészáros Márton első filmesrendezését péntek este a BIG. Diákfilmfesztivál közönségdíjával jutalmazták. A tizenhét éves Marciról korábban megírtuk, hogy tizenhárom évesen a saját pénzéből alapított lapot. Ír verseket, novellákat, kisregényeket, és készít interjúkat híres emberekkel. Fiatal kora óta vonzódik a történelemhez.

Egyik legnagyobb fegyverténye az volt, amikor nyolcévesen megszerveztetett egy találkozót Habsburg Ottóval, akitől nemcsak autogramot kérhetett, de egy pár perces interjú is összejött. Tagja a Császári-Királyi 32. Eszterházy Sorgyalog ezrednek, amellyel a napóleoni és a 48-as csatákat játsszák el minden évben Európa-szerte több ezer ember előtt. Tizenhárom évesen ő volt a csapat legfiatalabb tagja.

Az Emberség című kisjátékfilmjének főszerepére Bicskey Lukácsot nyerte meg, aki az Argo című filmben Psychót alakította. Filmjét napjaink ihlették. Egy diákszerelem kibontakozását segíti a telefonfülkébe költözött, Bicskey hajléktalan karaktere.
Huszti Zoltán

Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors