Kecskeméti lehet az összeégett magyar pár – a férfit adócsalással gyanúsítják itthon

Kecskeméten többen tudni vélik a Belize-ben meghalt magyar párról, hogy a városban éltek. A férfi adócsalás miatt súlyos bör­tönévek elé nézett.
Kecskeméten többen tudni vélik a Belize-ben meghalt magyar párról, hogy a városban éltek. A férfi adócsalás miatt súlyos bör­tönévek elé nézett.

Újabb információk jutottak a Bors birtokába a Belize-ben holtan talált magyar párról. Külön nyomozócsoportot állítottak fel a helyi hatóságok a rejtélyes ha­láleset kivizsgálására, amit a külföldi áldozatok miatt a szokásosnál is komolyabban vesznek. Értesüléseink szerint a legtöbb magyart, aki a szigeten él, már meghallgatták, de megbízható belize-i forrá­saink szerint letartóztatás még nem volt az ügyben.

– Óriási gond az áldozatok azonosítása. Mivel a felismerhetetlenségig összeégtek, csak a DNS-vizsgálat segíthet, amihez szükség van egy családtagra. Egy Magyarországon élő rokonnal valóban sikerült felvenni a kapcsolatot, de még nem érkezett meg – részletezte forrásunk az amúgy is hosszú procedúra akadályát.

A magyar pár összeégett autójára és benne a holttestükre a belize-i Placenciánál találtak

A Bors elsőként írt a magyar párral történt tragédiáról. A kiégett Fordjukat egy lámpaoszlop tövében lelték meg, benne a két holttestet. Úgy tudjuk: az eset óta három közvetlen szemtanút is találtak, ők egyaránt azt állítják, hogy nem történt gyilkosság. A kanyarodó kisteherautó nekirohant a villanyoszlopnak, amitől a vezeték leszakadt. Az autó a 400 voltos áramtól nemsokára berobbant. Segíteni már nem tudtak, mert úgy égett, hogy nem lehetett megközelíteni. A furcsaságra, hogy nem ült senki a volánnál, maga az autó típusa adhat magyarázatot: a Ford F350-es kormányváltós, és teljesen egybefüggőek az üléssorai. Elképzelhető, hogy a jobb oldalon talált áldozat – aki valószínűleg az asszony volt – megpróbált kijutni a kocsiból.

A Bors közben több forrásból is úgy értesült: a magyar házaspár kecskeméti illetőségű, illetve a férfi bizonyosan az. Információink szerint egy bizonyos O. Gy. jelenleg is elsőrendű vádlottja egy Kecskeméten folyó adócsalási pernek. Legutóbb február 28-án kellett volna megjelennie a bíróságon, de hiába várták. Megüzente ugyanis, hogy Mexikóba megy, de a nyáron esedékes ítélethirdetésre hazajön. A perben rajta kívül még 17 vádlott van, javarészt nők. Egy csaknem hárommilliárd forintos gabonacsalás a tárgya, és legalább nyolc év fegyház várt volna a férfira.

A belize-i rendőrség annyit már felderített az áldozatról, hogy Mexikóból járt át Belize-be.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors