Aktuális

Jövőjét tervezte a vírusban elhunyt kétgyermekes anyuka

Bors

Létrehozva: 2021.03.22.

Villámgyorsan elvitte a koronavírus a fiatal, egészséges, kétgyermekes édesanyát, Gabit, akinek szervezete múlt hét szerdán adta fel a küzdelmet a gyilkos kórral szemben.

„Minden létező fórumon fel kell hívni mindenki figyelmét ennek a rohadt vírusnak a veszélyeire" – posztolta közösségi oldalán Németné Gelányi Gabriella utolsó üzenetét. Ekkor még nem gondolta, hogy ez lesz az, ami ilyen feltartóztathatatlanul és gyorsan, mindössze egy hét leforgása alatt elragadja őt. Akik ismerték a gazdasági vezetőként dolgozó nőt, mind energikus, életvidám és a környezetéért aktívan kiálló, tevékeny emberként meséltek róla. Tragikus történetéről elsőként a Családi Net oldala számolt be.

– Nagyon sok kezdeményezés élére állt. Örökbe fogadó szülő volt, a meddőséggel küzdő nők egyik szószólója, és sok rendezvény felett is bábáskodott. Nagyon fogékony volt a környezete problémáira – emlékezett vissza barátnője. Gabi már az első tünetek jelentkezésénél azonnal elkezdte dokumentálni az állapotát, ezzel is felhívva a figyelmet arra, mennyire veszélyes ez a vírus.

Meg volt győződve arról, hogy ki fog jönni a kórházból, és el tudja majd mondani, mivel jár ez a kór, de sajnos a halála lett az, amivel kifejezésre tudta juttatni, nem lehet lebecsülni ezt a járványt – mondta összetörten másik barátnôje.

Vigyázott magára

Az 52 éves hölgy enyhe cukorbetegséggel küzdött, és rendszeresen járt kontrollra háziorvosához, minden szűrővizsgálaton részt vett. Mindent megtett, hogy elkerülje a koronavírust: kocsival járt a munkahelyére, hordta a maszkot és fertőtlenített maga körül mindent, ráadásul elsőként regisztráltak férjével a védőoltásra. Szinte senkivel nem találkozott. Rettegett attól, hogy szívbeteg férje, Imre elkapja a kórt.

Elértük azt az állapotot, hogy már senki nem lehet afelől nyugodt, hogy megúszhatja a megfertőződést – mondta lapunknak Bezzegh Attila laboratóriumi szakorvos.

Átlagos napnak indult

Nagyon izgalmas időszak előtt állt a pár, a gyerekek már felnőttek és kirepültek, így azt tervezték, hogy Nagymarosról a fővárosba költöznek. Gabi energikus volt, tele tervekkel szervezte a költözést, és a helyi gesztenyefesztivált, aminek évek óta motorja volt. Aznap reggel fáradtságra panaszkodott, és úgy döntött, nem megy be dolgozni, inkább pihen. Aztán estére belázasodott. Azonnal felhívta orvosát, és jelentkezett mintavételre, ami másnapra pozitív eredményt hozott. A családanya tudomásul vette a dolgot, és roppant fegyelmezetten követte az orvosok utasításait.

Facebook-oldalán képeket is megosztott az állapotáról. Közben pedig férjének szervezte a kórházi helyet, ha esetleg ő is elkapná a vírust, hisz a szívbeteg Imre a veszélyeztettek közé tartozik. Fel sem merült benne, hogy komolyabb baja lehet.

– Abszolút bizakodó volt, sőt meg voltunk győződve róla, hogy ezen túljutunk. A halála után megkaptam a telefonját, és az abban lévő sms-ekből is az derül ki, hogy tervezte a jövőt, szervezte, mi lesz, ha kiengednek bennünket – mondta a Borsnak a férj.

Az utolsó hír

Két héttel ezelőtt, vasárnap közölték velük, hogy Gabit át fogják szállítani az intenzív osztályra, mondván, hogy csak ott tudnak teljes arcmaszkot adni rá. Ekkor látta őt utoljára. Nem is jött hír párja állapotáról. Aztán egy nap egy szkafanderes orvos lépett be a kórterembe, oda, ahol Imre feküdt. A védőruhás orvos közölte, hogy Gabi keringése összeomlott, és a vírus a tüdejének a 95%-át megsemmisítette. Ez az életerős, 52 éves nő, feleség, családanya gyakorlatilag megfulladt.

Szörnyű volt elmondani a gyermekeinknek, hogy meghalt az édesanyjuk – mesélte a gyászoló édesapa, akit szeretett felesége meggyászolásában is megakadályoz a vírus, hisz a koronavírusos halottak temetésére szigorú és rövid határidők vonatkoznak. Nem biztos, hogy addig elhagyhatja a kórházat, de mint mondja, mindenképpen felépül. – Nekem ki kell mennem innen – mondta határozottan Imre, aki hozzátette: ha csak egy ember meghallja a történetüket, és felveszi azt a maszkot, vagy regisztrál az oltásra, akkor már nem volt értelmetlen a felesége halála.     

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166160_auto_resized.jpg
origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163922_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166573_auto_resized.png
hirtv.hu

Egyre kevesebben állnak Karácsony Gergely mögött + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163668_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: Gyöngyi Csabival marad

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166619_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Megint tüntet Magyar Péter, bezzegromániázik és bohócozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27484_resized.jpg?avcount=1714168212
origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166219_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714168212
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714168212
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714168212
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/JFNWf7mmWEpw5pefPCStAvMzjd1iDbJYH6M84_RYm3Q/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzExMmFlY2MyMzQxZTRhZDRiNmQ5MzllNDQzM2MyNWVi.webp
Veszélyes

„Sosem volt allergiás" – éjjel rohant a mentő a magyar tinilányért, rejtélyes tüneteket okozott az eper

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai