Jó megoldás a borostyánlevél a visszérpanaszokra

A kúszónövényről kevesen tudják, hogy hatóanyagai miatt fontos gyógynövény. Gyógyszeripari alapanyagként a sötétzöld leveleit és virágtalan hajtásait szedik. Belsőleg kizárólag gyógyszeripari készítmény formájában használható a hurutos köhögés természetes kezelésére és hörghurut esetén. Hatékony asztmával és allergiával küszködők számára is. Gyulladáscsökkentő, köptető hatású, oldja a hörgők görcsét, segít növelni az oxigénellátást a tüdőben.

© Shutterstock

A hagyományos népi gyógyászatban külsőleg, borogatásként égési sebek, ízületi gyulladás, bőrkeményedés, narancsbőr, nyirokcsomó-duzzanatok, idegfájdalmak, fekélyek, reumatikus panaszok és visszérgyulladás esetén használjuk.

A friss, zúzott borostyánlevélből és lenmagból 1:3 arányban forró vízzel pépet készítünk és felrakjuk az érintett testrészre.

Tipp: hajmosás utáni öblítőszerként a teája a sötétbarna, fekete hajnak selymes fényt ad.

Jó tudni: a borostyánlevél-készítmények nem javasoltak várandósság és szoptatás idején, valamint kétéves kor alatti gyerekeknél.

Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors