Hét áldozat a 81-es úton: Szerelmi veszekedés után vezette a halálautót Zoltán

Csúnya veszekedés után rángatta kocsijába Ramónát, majd ült a volán mögé P. Zoltán, aki végül saját vesztüket és öt másik ember halálát okozta a 81-es úton. Aligha kérdéses: ilyen idegállapotban nehéz az útra koncentrálni. 

Csúnya veszekedés után rángatta kocsijába Ramónát, majd ült a volán mögé P. Zoltán, aki végül saját vesztüket és öt másik ember halálát okozta a 81-es úton. Aligha kérdéses: ilyen idegállapotban nehéz az útra koncentrálni. 

Öt család élete omlott össze egyetlen pillanat alatt, amikor Mezőörs közelében a 28 éves P. Zoltán Opeljével egy békésen hazafelé tartó Audiba csapódott a 81-es úton.

Tegnap a szabályosan közlekedô autó utasainak hozzátartozói beszéltek lapunknak fájdalmas gyászukról © Bors

A Bors megtudta: Zoltán és párja, a Rédén élő Cs. Ramóna elindulás előtt veszekedett. Nem sokkal később már egyikőjük sem élt.

Összeverte a főbérlőt

A rédeiek egy emberként gyászolják a mindössze tizenkilenc éves, életvidám, mosolygós Ramónát.

– Ramit mindenki kedvelte, az édesanyja imádta őt és kisöccsét, Gergelyt is – mesélték a helyiek. A tinilány tavaly nyáron jött össze a nála kilenc évvel idősebb Zolival.

Az összeütköző kocsik lángba borultak és a felismerhetetlenségig összeégtek © Czerkl Gábor

– Amikor feltűnt az életében, sejtettük, hogy valami nem stimmel nála, többen is mondták, hogy túlságosan ragaszkodik Ramónához. Az biztos, hogy rajongott a lányért, de nagyon hirtelen haragú, furcsa fiúnak láttuk – állították a környéken. A család féltette Zoltántól a lányt, a helyeik azt beszélik, a férfi már a törvénnyel is szembe került. Ramóna és ő egy ideig egy kisbéri albérletben élt, de azt hallottuk, hogy a fiú megverte a főbérlőt, ebből rendőrségi ügye is lett nemrégiben.

Eloszlott a köd

Ezután már eloszlott a rózsaszín köd, miután Zoltán kimutatta a foga fehérjét, Ramóna már szakítani akart.

Ramóna el akarta hagyni a nála 9 évvel idősebb férfit © Facebook

– Rami elbizonytalanodott, egyesek szerint félt is Zolitól. Véget akart vetni a kapcsolatuknak. A fiú azonban idejött, és nagyon összevesztek a baleset napján. Zoli mindenképpen folytatni akarta a kapcsolatot – mondta egy ismerős. Állítólag Zoltán ezután pattant kocsiba, magával vitte a vonakodó, ellenkező Ramónát is, valósággal berángatta őt az autóba. A baleset alig fél óra múlva történt.

P. Zoltánt zűrös figurának írják le ismerősei © Facebook

– Lehetséges, hogy elpattant egy húr Zoli fejében, és ahogy ebben a felfokozott idegállapotban kocsiba ült, nem volt ura önmagának, és nem figyelt annyira az útra. Borzalmas, hogy emiatt hét embernek kellett meghalnia. Az a kislány nem tehet semmiről, a családja teljesen összetört, azt mondják, a kistestvérének meg sem merik mondani, mi történt a nővérével – ingatta a fejét egy, a családot ismerő asszony.

A Bors megtalálta Rédén a lány édesanyját, Brigittát, aki azonban a fájdalomtól képtelen volt nyilatkozni.

– Nem tudom, hogyan lehet ezt ép ésszel kibírni, nem tudom feldolgozni ezt a fájdalmat. Most is az orvostól jövök, szeretnék nyugodtan gyászolni – mondta könnyes szemmel az asszony. Ramóna ismerősei is képtelenek megbocsátani Zoltánnak.

A tűz már az ütközéskor kitörhetett. Az üzemanyag ráfröccsenhetett a másik autóra, így kaphatott lángra mindkét jármű – mondta a Borsnak Kulcsár Béla igazságügyi szakértő © Czerkl Gábor

– Tudjuk, hogy szerette Ramit, és elborult az agya, de ez semmire nem mentség. Rami és az a másik öt ember már nem jön vissza, és mindez egy ember elvakultsága miatt!

Ismerték haláluk okozóját?

Zoltánt látásból az Audiban ülő áldozatok is ismerhették, hiszen ők kisbériek, Zoltán pedig ott lakott albérletben. Az Audit vezető vétlen sofőr, Nemes Csaba és az autó tulajdonosa, Nagy Ádám onnan is ismerhették, hogy közvetlen szomszédjuk adta el a fiúnak korábban azt az Opelt, amely végül a halálukat okozta.

Ezzel az Opellel indult el végzetes útjára P. Zoltán, aki aztán hat másik embert is a halálba rántott © Facebook

A családok azóta sem ocsúdtak fel a sokkból, Nagy Ádám édesanyja, Mónika azóta is sírva nézegeti imádott fia fotóját:

– Minden percben várom, hogy felhívjon, hogy írjon nekem, a telefonomban még mindig itt őrzöm az utolsó hívásait, üzeneteit. Nem tudom, hogyan lesz ezután – zokogta az asszony.

Mint ismeretes: vasárnap délelőtt Nemes Csaba a szomszédja, Nagy Ádám Audijával vitte kórházban ismerőseiket, a Hegyes család tagjait, Lászlót, Lacikát és Szilviát. Már majdnem elértek otthonuk, Kisbér határába, amikor a Zoltán vezette száguldó Opel beléjük rohant. Mindkét kocsi kigyulladt, a bent ülő hét ember pedig szinte perceken belül halálra égett.