Aktuális

Gulyás Gergely elárulta, mikor jöhet el a nyitás ideje Magyarországon

Bors

Létrehozva: 2021.03.18.

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra ismerteti a kormány döntéseit. 

Brüsszel mindent titkosított

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy semmilyen ütemezést nem kapott a kormány Brüsszeltől a Jansen vakcina ügyében. A bizottság titkosította a gyártókkal kötött szerződést - mondta Gulyás.A helyzet az, hogy a szerződések tartalma titkos, és amikor két oldalt nyílvánosságra hoztam, akkor a bizottság magyarázatot kért. 

Éppen ezért a Pfizer esetében is több hónapot késett az unió - tette hozzá.Novemberben azt feltételeztük, hogy Brüsszel késlekedésének ára lesz, ezért szereztünk keletről vakcinákat. 

Gulyás: A magyar állam nem létezőnek tekinti Jourovát

Miközben az Európai Bizottság elrontotta a vakcinabeszerzést, addig Vera Jourová, addig nem segíti a védekezést és más országok elleni fellépésre készül. Jourova gyűlöletet érez Magyarország ellen, és teljesen alkalmatlan. A magyar állam nem létezőnek tekinti őt - mondta kérdésre Gulyás.Szerintem nem szabad és kiegyensúlyozatlan a német sajtó, a legrosszabb időket idézi az ottani proganada némely eleme. 

Folyamatos az egyeztetés az orvosokkal

Folyamatosak az egyeztetések, és folyamatos a visszajelzés az oltások kapcsán az orvosokkal. Természetesen lehetnek hibák, de ahhoz képest, hogy több tízezer oltást adnak be naponta, az azt mutatja, hogy jól működik a rendszer - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

Nem rangsorolnak a betegek között

Hazugság, hogy egyes kórházakban rangsorolnának a betegek között - mondta egy kérdésre Gulyás.  

Ez nem lenne jó döntés

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a kórházi vezetők folyamatosan nyilatkoznak a betegségről. Az nem helyes, ha különféle tévétársaságok a kórházakban forgathatnának katasztrófaturistaként - tette hozzá. 

Erről még nincs döntés

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a védettségi igazolványok által nyújtott kedvezményekről nincsen még döntés. 

Nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából

Gulyás egy másik kérdésre azt mondta, hogy nincs elég vakcina, tehát nem több oltópontra van szükség. Gulyás reméli, hogy április-májusra lesz elég vakcina.Szívesen egyeztet minden polgármesterrel az oltópontokról a kormány.

Országosan egységes védekezés van

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy a mostanihoz képest 2,5 félszer több lélegeztetésre is van kapacitás. Országosan egységes védekezés van - mondta egy másik kérdésre. Az álhírkeltés fölösleges - tette hozzá. 

nagyon nehéz megjósolni

Gulyás Gergely kérdésre kifejtette, hogy nagyon nehéz megjósolni, mikor lehet fellélegzés. Jelentős enyhítő intézkedések néhány héten belül lehetnek - tette hozzá. 

Fekete-Győr kijelentése nem jogállami

Fekete-Győr kijelentései nem férnek bele a jogállamisági kategóriába - mondta a jobboldali újságírók eltiltásával kapcsolatos kijelentéséről Gulyás. Brüsszeltől nem igazolványt, hanem vakcinát várnánk, az utóbbi területen jó lenne, ha az aktivitását kifejtená - mondta Gulyás. 

Mi lesz Czeglédyvel?

Gulyás bízik benne, hogy egyetlen párt sem fogja indítani a büntetőeljárás alatt álló Czeglédyt, ráadásul Gyurcsány ügyvédjét korábban már elítélték. A baloldalon egyelőre úgy tűnik ez belefér - tette hozzá. 

Egyre többen kérnek segítséget Magyarországtól

Gulyás arról is beszélt, hogy nagyon nehéz megmondani a látencia mértékét a koronavírus esetén. Az uniós tagállamok egyharmada kért segítséget a vakcinabeszerzés ügyében - mondta a miniszter. Egyre több európai országban érdeklődnek az orosz és a kínai vakcina iránt. 

Ekkor tetőzhet a harmadik hullám

Gulyás szólt arról is, hogy a következő időszakot mindenki próbálja elvisleni, mert megfelelő mennyiségű oltottság esetén nem lesz szükség újabb zárásra - mondta Gulyás. A szakértők szerint a harmadik hullám csúcsközelében járunk, a legpesszimistább előrejelzések szerint március végén lehet a tetőpont - mondta a miniszter. 

Csak ellenőrzött vakcinával oltanak itthon

Magyarország csak ellenőrzött és biztonságos vakcinával olt - mondta Gulyás. Ha egy biztonsági ellenőrzés nem ért véget, akkor értelemszerűen nem oltják el azt - tette hozzá. Másrészt a második oltásra is félre kell tenni. Érdemi különbség nincs a keleti és nyugati vakcinák között. 

Újabb vakcinabeszerzési lehetőségek vannak

Aki akár oltást kapott, akár a betegségből felépült, az védettségi igazolványt kap postán - mondta Gulyás Gergely. Újabb vakcinabeszerzési lehetőségek vannak, de erről csak szerződéskötést követően adnak tájékoztatást - mondta Gulyás. Az Astrazeneca oltás védettséget nyújt, nem jár mellékhatásokkal - mondta a miniszter. 

Nagyon népszerű volt a konzultáció

Gulyás Gergely elmondta, hogy a nyitás érdekében indult konzultáció nagyon népszerű volt, ma este nyolckor zárják, és az eredményeket a hétvégén nyilvánosságra hozzá. Közel vagyunk ahhoz, hogy a nyitást is megkezdhessük - tette hozzá. A konzultáció alapján döntenek majd a különféle lépésekről. 

Gulyás: Nincs itt a lazítás ideje

Gulyás közölte, hogy a lazításnak még nincs itt az ideje. Az oltás folytatódása a járvány elleni kűzdelem legfőbb fegyvere. Ha az oltás számokat nézzük, akkor az unióban a második helyen állunk - tette hozzá. Mindenki tartsa be a szabályokat, és csökkenjenek a kapcsolatok száma - mondta. Ha kellően sokat oltunk, akkor nem lesz negyedik hullám. Már csak hetekben és napokban kell számolni a lazításokig - mondta a miniszter. 

Ennyi szabad kapacitás van még az egészségügyben

Közel vagyunk a harmadik hullám csúcsához - mondta Gulyás Gergely. A számok rendkívül rosszak, és ezt előre is jelezték a szakemberek - tette hozzá. A MIniszterelnökség vezetője elmondta, hogy az egészségügyben van szabad kapacitás még. Köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak. További 11 ezer szabad kórházi ágy és 1700 lélegeztetőgéppel felszerelt ágy van. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180568_auto_resized.jpg
origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714618210
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180460_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„13 évvel idősebb nálam” – a magyar milliárdos után talált rá a szerelem Nagy Ő Natira

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175766_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172724_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180502_auto_resized.jpg
vg.hu

Somogy vármegye a kakukktojás nyugaton, Szabolcs hozza a megszokottan rossz formáját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27655_resized.jpg?avcount=1714618210
origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175906_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177819_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714618210
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180253_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Lesújtó hírt kaptunk: elhunyt a válogatott labdarúgó

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/ryFyxt_g2nQRoVqKGkjeG-vgMF3hk1UyrS1sddxlpQg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyMWY1YTExNjExYTQyYzdiMmQ0OWUzZDhjNGI2YWI0.jpg
Betegség

Lacusért és Bogiért küzdenek a szüleik: senki sem tudja pontosan, mi a két kisgyermek baja

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/fkTNPRW9LoZY_HPk1L6nbB-sgLO1uoiBgrzb--sll_w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MGEyMjVmMWNjOTQ3M2E4MjJiODNlNTkwZDc1ZmMx.jpg
Brüsszel

Menczer Tamás: Nem ezt ígérték! - Videó