Felnőttként már az aszcendens a meghatározóbb

Világszerte sokan születtek egy bizonyos évnek és hónapnak ugyanazon a napján, hogy mégis eltérő a személyiségük, az az aszcendensen (is) múlik.
Világszerte sokan születtek egy bizonyos évnek és hónapnak ugyanazon a napján, hogy mégis eltérő a személyiségük, az az aszcendensen (is) múlik.

Mi is az az aszcendens? A hagyományos csillagjegyek a napjegyek, amelyek azt mutatják, hogy a Nap melyik jegyben állt a születéskor. Az aszcendens a holdjegy, vagyis ahol a Hold tartózkodott a születéskor, a funkciója pedig az, hogy pontosítsa a napjegy által meghatározott személyiségjegyeket.

Befolyásolja a külsőt

Az aszcendens határozza meg az egyén alaphangulatát, az „énérzést”, az élethez és a többi emberhez való viszonyulását. Egyben a személyiség képe is, amelyet a külvilág első benyomásként lát. Az aszcendensnek van a legerősebb hatása arra, hogy néz ki az ember, hogyan beszél és mozog, milyen az alkata, milyenek a színei (szeme, haja, bőre), mik a szokásai. Képes jelezni azt is, mely testrészek a legsérülékenyebbek, milyen betegségekre hajlamos valaki.

Pontos kiszámítása

A születés napján, 24 órán belül mind a 12 jegy egymás után megjelenik a keleti horizonton, ugyanis a Föld forgása következtében egy nap alatt „végigjárják” az égboltot az óra járásához hasonlóan. Átlagosan kétóránként kel fel egy újabb állatövi jegy, az ellipszispálya miatt azonban nem szabályos a kétórás ciklus, különböző sebességgel emelkednek fel a jegyek.

Nálunk, az északi félgömbön a Halak a leggyorsabb, amely kb. 30 perc alatt emelkedik fel, míg a Szűz a leglassúbb, nagyjából 3 órával. Ezért nálunk a Halak aszcendens ritka, a Szűz pedig nagyon gyakori.

A déli féltekén ez fordítva van.

Az aszcendens megállapításához a születési év, hónap és nap mellett az órára és a percre is szükség van, sőt még a születés helyére is. Ha ezeket az adatokat tudjuk, aszcendens-kalkulátorral – az interneten ingyenesen megtalálható – megkapjuk a jegyünket.

Átveszi a hatalmat

Ezoterikus nézetek szerint 30-40 éves kor után az aszcendens veszi át a meghatározó szerepet, vagyis a személyiségben sokkal erősebben mutatkoznak meg az aszcendens tulajdonságai.

A személyiségünket nagyban meghatározza, hogy pontosan mikor (óra és perc) születtünk © shutterstock

Megfigyelések szerint 30 éves kor körül tapasztaljuk először, hogy azokat a dolgokat tartjuk lényegesnek, amelyeket az aszcendens jegye képvisel, és ez az évek múlásával egyre erősebbé válik.

A holdjegyek főbb jellemzői

KOS: a harcos. Aktív, rámenős. Szenvedélyesen harcol és szeret, de nyers, tapintatlan, fi­gyelmetlen is. Nincs benne kompromisszumkészség. Meggondolatlan, nem készül fel a feladatra, csak belevág.

BIKA: az élveteg. Nyugodt, lassú, kitartó, megbízható, ké­nyelmes. Szereti az állandóságot. Jó ízlése és művészi adottságai vannak. Érzelmes és érzéki, de makacs, belátásra, változtatásra képtelen. Birtokolni akar mindent.

IKREK: az intellektuális. Sokoldalú, kíváncsi, szellemileg és fizikailag is mozgékony, fiatalos. Kitűnő szónoki képességei vannak. Szétszórt, felületes, ideges, nyugtalan, fecsegő, kétszínű.

RÁK: a romantikus. Finom lelkű, érzékeny, sértődékeny, félénk, kitartó, ragaszkodó. Szégyenlős, tele van kisebbrendűségi érzésekkel és önsajnálattal.

OROSZLÁN: a király. Büszke, melegszívű, nagyvonalú, optimista. Lelkesedés, élni akarás, életöröm jellemzi. Jó a közelében lenni. Sikeres, de hencegő, kérkedő és kellemetlenül dicsekvő.

SZŰZ: a rendes. Tiszta, módszeres, kritikus és reális. Hatékony, mert célszerűen csinál és oszt be mindent. Szorgalmas és lelkiismeretes, de érzéketlen, akadékoskodó. Függ a külsőségektől, és fél, hogy mások mit szólnak.

MÉRLEG: a diplomata. Bé­kés, derűs, harmonikus személyiség. Ösztönösen kibékíti az ellenfeleket. Szeretetre méltó, kellemes társaság, de nem kitartó, könnyen feladja, ha harcolni kell. Egyedül elveszett, határozatlan.

SKORPIÓ: a hipnotizőr. Szuggesztív, erős akaratú személyiség. Szélsőségesek az ér­zelmei: vagy imád, vagy gyűlöl. Éles szeme van, belelát a másikba, rögtön rátapint a gyenge pontjára. Manipulál, bosszúálló, hullámzó ke­délyű.

NYILAS: a kentaur. Optimista, nyitott, liberális, lelkes. Előre, messzire néz, ezért a jelent olykor elmulasztja átélni. Ne­mes lelkű, nagyvonalú, igazságos, még úgy is, ha az neki nem kedvez.

BAK: a kötelességtudó. Alapos, felelősségteljes, gyakorlatias, kitartó. Képes megvonni ön­magától bármit, csak hogy elérje a célját. Örömtelen robot, aki „gürcöl”, és mire eléri a célját, már nem képes élvezni.

VÍZÖNTŐ: a különc. Független, szabad, extravagáns, semmit sem a szokott módon csinál. Barátságos, nyitott, mindenkit el tud fogadni, előítéletektől mentes.

HALAK: az alvajáró. Segítőkész, empatikus, odaadó. Fejlett művészi adottságai vannak. Túlérzékeny, emiatt beteges, gyenge fizikumú. Könnyen áldozattá válhat, de hajlamos az áldozatszerepével manipulálni környezetét.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors